• Prerušenie prevádzky MŠ
          • Prerušenie prevádzky MŠ

          • Podľa vyhlášky MŠ SR č. 541/ 2021 Z.z. o materskej škole v znení neskorších predpisov po prerokovaní a odporučení Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Galante dňa 16.9.2024 oznamujeme, že:
            Prerušujeme prevádzku MŠ v Šintave
            v dňoch od: 17.9.2024 – do: 20.9.2024 (vrátane) z dôvodu vysokej chorobnosti detí. (45%)
            Prevádzka MŠ po jej prerušení bude obnovená od: 23.9.2024
             
          • MEDZINÁRODNÝ DEŇ GRAMOTNOSTI

          • Svet si na základe rozhodnutia Organizácie Spojených národov pre výchovu, vedu a kultúru (UNESCO) pripomína tento deň od roku 1966. Podnetom pre jeho vznik bol prvý svetový kongres o boji proti analfabetizmu, ktorý sa konal v roku 1965 v Teheráne.

            Medzinárodný deň gramotnosti - 8. september je veľmi dôležitým dňom, kedy si pripomíname, aké dôležité je pre nás v dnešnej dobe čítanie, písanie, počítanie. Gramotnosť je jedným zo základných stavebných kameňov inteligencie národa, preto je dôležité začať s touto výstavbou už na základnej škole.

            V piatok 6.9. 2024 sa gramotnosti venovali aj všetci žiaci a učitelia našej školy. Počas vyučovania prebiehali v každej triede aktivity zamerané na podporu a zvýšenie finančnej, čitateľskej a počítačovej gramotnosti. Žiaci pracovali s textom, vyhľadávali informácie na internete, počítali s eurami, kreslili mince a bankovky a vytvárali pojmové mapy.

            Aktivity na jednotlivých hodinách splnili svoj cieľ. Žiaci dokázali sebe i svojim rovesníkom, že vzdelanie je potrebné a učiť sa oplatí.

            Ing. Lenka Hanáková, koordinátorka finančnej gramotnosti

             

          • Pozvánka na Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na ustanovujúce rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční nasledovne: 

            Pre ZŠ: dňa 9.9. 2024 (pondelok) o 16.30 hod. pred budovou školy (v prípade nepriaznivého počasie na chodbe pred riaditeľňou) následne v jednotlivých triedach s trienymi učiteľkami.

            Pre MŠ: dňa 10.9. 2024 (utorok) o 16.30 hod. pred vstupom do MŠ (v prípade nepriaznivého počasia jednotlivo v triedach). 

            Zasadnutie Rady rodičov (novozvolených triednych dôverníkov jednotlivých tried) sa uskutoční dňa 16.9. 2024 o 17.00 hod v knižnici. 

            Tešíme sa na Vašu účasť! 

             

          • Ponuka krúžkovej činnosti 2024/2025

          • Vážení rodičia, milí žiaci. V školskom roku 2024/2025 budú na škole pracovať nasledovné krúžky. 

            Na Eddupage sa môžete prihlásiť. V pondelok na rodičovskom združení dostanú rodičia vzdelávacie poukazy, ktoré po výbere krúžku podpíšu a odovzdajú triednej učiteľke. 

            Veríme, že si vyberiete krúžok podľa Vášho záujmu. 

          • Úspešní stolnotenisti

          • Dnes sa chlapci z 9. ročníka prišli pochváliť. Ich tréningy a usilovná príprava sa oplatili. Získali krásne 1. miesto v 2. lige MK družstiev starších žiakov, čím postúpili do 1. ligy.

            Chlapcom: Tomášovi Šimulšíkovi, Braňovi Čirkemu, Matúšovi Bavúzovi a Adriánovi Beličkovi srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalších súťažiach.

            Poďakovanie za prípravu patrí trénerovi p. Vladimírovi Pištejovi.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025

          • Počnúc dnešným dňom sa pomalý a pokojný rytmus prázdnin končí a vystrieda ho pracovné tempo učiteľov aj žiakov. Našu školu bude v tomto školskom roku navštevovať 152 žiakov v základnej škole a 59 detí v materskej škole. Špeciálne vítam medzi nami našich nových žiakov – 15 prváčikov, ktorí do školských lavíc zasadnú po prvýkrát.

            Milí žiaci, želám vám, aby ste našli správnu mieru medzi učením a odpočinkom, povinnosťami a relaxom. Iba tak budete mať radosť sami zo seba a radosť vašich blízkych vám určite tiež príde vhod.

            Vážené kolegyne!

            Prajem vám v tomto školskom roku veľa zdaru, radosti a vnútorného naplnenia z vykonávanej práce v prospech našich žiakov.

            Milí rodičia!

            Vy ste nesmierne dôležitým článkom v reťazci výchovy a získavania vzdelania. Ste tí, ktorí dôverujú našej základnej škole a zverili ste nám svoje deti. Verím, že budeme vzájomne spolupracovať, hľadať spoločné riešenia v prospech vašich detí a našich žiakov. Prosím, vytvorte deťom podnetné prostredie, kde bude vládnuť istota, porozumenie a láska. Vaše deti budú odrazom nášho spoločného snaženia.

            Želám všetkým, aby sme úspešne splnili všetky úlohy, aby sme mohli byť na konci roka so sebou spokojní. Všetkým želám to, čo sa obyčajne želá na Silvestra –– šťastný a veselý nový školský rok 2024/2025.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje