• Beseda s archeológom

          • Dnešné vyučovanie dejepisu v 5. triede bolo oživené návštevou skutočného archeológa – nášho bývalého študenta – pána Mgr. Petra Mandáka.

            Pomocou zaujímavých fotografií, zábavne spracovanej prezentácie, vykopávok – mince z keltského obdobia, črepín, vázičiek, pozostatkov mamutieho zuba – nám predstavil prácu archeológa.  Žiaci 5. ročníka so zatajených dychom počúvali jeho rozprávanie, v diskusii mali pripravené otázky, ktorými pána archeológa priam „bombardovali“.

            Na záver prednášajúceho odmenili veľkým potleskom.

            Ďakujeme!

            Mgr. Silvia Kriváčková

          • Školské kolo geografickej olympiády

          • V stredu 23. novembra sa na našej škole konalo školské kolo 51. ročníka Geografickej olympiády. Záujem zo strany žiakov bol veľký a tí najšikovnejší žiaci boli vybraní do troch súťažných kategórií. V kategórii G sa zúčastnili žiaci 5. ročníka Samuel Hlinka a Ondrej Tóth. Kategóriu F zastúpili žiaci 6. ročníka Simona Červeňanská, Miloš Hracho, Lukáš Tkáč a Ján Marcinkech a zároveň žiaci 7. ročníka Matúš Bavúz, Branislav Čirke, Chanel Hajdáková, Alan Kapoš a Matúš Šona. Poslednú kategóriu E nám zastúpili žiaci 8. ročníka Dominik Grman, Sandra Javorová, Johana Kyseľová a Eliška Markusková spoločne so žiakmi 9. ročníka, menovite Martin Barantal, Sabina Kapošová, Nikolas Stehel a Nela Novanská. Celkovo tak o prípadné okresné kolo zabojovalo 19 žiakov našej školy formou 90-minútového testu prostredníctvom platformy Edupage v čase od 8:00 do 14:00. Veríme, že mnoho žiakov bude úspešných a budú školu reprezentovať aj na okresnom kole 31.3.2023!

          • Okresné kolo technickej olympiády

          • Žiaci Martin Barantal, Kristián Miklošík z 9. ročníka a Chanel Hajdáková zo 7. ročníka sa dnes zúčastnili Okresného kola Technickej olympiády v Galante. Súťaž mala teoretickú a praktickú časť, kde vyrábali výrobok z dreva. Výhru sme nepriniesli, ale nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa. Martinovi, Kristiánovi a Chanel patrí veľká pochvala za účasť.

          • Aj v učiteľovi je líder

          • V rámci aktualizačného vzdelávania učiteľov sme absolvovali v piatok 18.11. vzdelávanie s názvom: Aj v učiteľovi je líder. Náš kolektív sa venoval osobnému rozvoju, komunikačným zručnostiam, ladeniu tímu a riadeniu vlastného času a energie. Ďakujeme firme Skillfill a pani lektorke za skvelé aktivity, ktoré nás určite posunú v trénovaných zručnostiach.

          • Majstrovstvá okresu v 3x3 streetbasketbale žiakov

          • V piatok, 18.novembra sa naši chlapci zúčastnili majstrovstiev okresu v streetbasketbale. Zhostili sa svojej premiéry so cťou a reprezentovali našu školu najlepšie ako vedeli. Martin Pazúr, Nicolas Stehel, David Milan Matyáš a Nenad Zseby priniesli domov diplom za 3.miesto. Basketbal sa stal obľúbeným športom na našej škole najmä po výstavbe basketbalového ihriska v areáli školy, kde aj títo chlapci trávia množstvo času a trénujú prihrávky, triafanie na kôš.

            Ďakujeme za reprezentáciu. 

          • iBobor 2022

          • Aj tento školský rok 2022/2023 sme sa zapojili do on-line informatickej súťaže iBobor.

            Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie u všetkých žiakov. My sme súťažili v kategóriách Drobec, Bobrík, Benjamín a Kadeti. Úspešným riešiteľom v kategórii Drobec bola: Sofia Sliepková a Martin Herceg. Úspešnými riešiteľmi v kategórii Bobrík sú  Ondrej Tóth, Veronika Múziková, Eliška Kapošová, Laura Mizerová, Samuel Hlinka. V  kategórii Benjamín zvíťazili  Tiffani Jaslovská, Chanel Hajdáková, Miriam Jankulicová, Tomáš Šimulčík. V kategórii Kadeti Simona Dobišová, Natália Práznovská, Carla Donayová, Eliška Markusková, Johana Kyseľová, David Milan Matyáš, Dominik Grman, Martin Barantal, Kristián Miklošík, Sandra Javorová, Natália Hindická.

            Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Mgr. D. Bábyová

          • Deň vojnových veteránov - 11. november

          • Každoročne v tento deň si národy po celom svete pripomínajú ukončenie 1. svetovej vojny - nezmyselnej, s množstvom obetí, státisícmi ranených a zmrzačených. Dňa 11. 11. 1918 o 11. hod. a 11. min. zaznela posledná salva, ktorá ukončila kruté krviprelievanie. Jeho symbolom sa stal červený mak, preto sa tento deň zvykne nazývať aj Deň červených makov či Poppy day.

            Aj my sme si dnes s vďakou a úctou spomenuli na hrdinstvo a statočnosť obetí vojen. Žiaci sa najskôr v rozhlasovom vysielaní dozvedeli okolnosti vzniku tohto dňa a potom počas krátkej pietnej spomienky zástupcovia jednotlivých tried zapálili sviečky. Tradične týmto spôsobom deťom pripomíname, aké dôležité je riešiť konflikty mierovou cestou a aké vzácne je žiť v mieri.

            Mgr. Lucia Lovecká

          • Veľký úspech našej žiačky!

          • 10.11.2022 sa v Dunajskej Strede konalo okresné kolo olympiády zo slovenského jazyka a literatúry pre žiakov 8. a 9. ročníkov. Našu školu reprezentovala víťazka školského kola, šikovná ôsmačka ELIŠKA MARKUSKOVÁ. V silnej konkurencii základných škôl okresu Galanta preukázala svoje vedomosti z materinského jazyka a umiestnila sa na krásnom 2. mieste!

            Eliške srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy

            Mgr. Lucia Lovecká

          • Lampiónový sprievod sa vydaril

          • V podvečerných hodinách sa zišli malí i veľkí žiaci, deti, rodičia aj starí rodičia, pedagógovia a priatelia školy. Večerná prechádzka našou dedinkou s lampiónmi v rukách mala svoje čaro.

            Podarilo sa nám vytvoriť krásny sprievod, ktorý potešil aj obyvateľov domova dôchodcov. Sme radi, že pozvanie do sprievodu prijali aj naši kamaráti z Domu sociálnych služieb Lúč. Teplý čaj a sladká lízanka boli odmenou za prejdené kroky. Ďakujeme za super diskotéku, ktorú pre nás pripravil p. Erik Herceg.

            Ďakujem, že podporujete školu aj účasťou na našich aktivitách. Bol to príjemný večer. 

          • Vianočná pošta

          • Vianoce sa nezadržateľne blížia a preto sme našu školu zaregistrovali do výzvy:

            SPRAVME VIANOCE NEZNÁMYM STARKÝM V DOMOVOCH.

            Budeme posielať ručne napísané vianočné pozdravy pre starkých do domovov seniorov. Verím, že sa všetci žiaci s radosťou zapoja a urobia tak radosť počas vianočných sviatkov iným ľuďom.

          • Oznam o udelení riaditeľského voľna

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava v súlade so zákonom 245/2008 Z. z.o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa §150 odsek 5 a v súlade s § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach organizácii školského roka Vám oznamuje, že

            dňa 18. novembra 2022 udeľuje deťom materskej školy a žiakom základnej školy riaditeľské voľno z organizačných dôvodov.

            Mgr. Zuzana Endelová

            riaditeľka školy

          • Pracovná ponuka

          • ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava hľadá učiteľku do materskej školy počas zastupovania OČR. Nástup ihneď. Predpokladaná dĺžka zastupovania 2 mesiace.

            Kvalifikačné predpoklady: Vzdelanie podľa zákona č.138/2019 Z.z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            V prípade záujmu kontaktujte riaditeľku školy na t.č. 0951624345

          • Svetový deň sporenia

          • V stredu 2. novembra sme si pripomenuli Svetový deň sporenia, ktorý pripadá na 31. október. Vyhlásili ho bankári na kongrese v Miláne v roku 1924, v roku 1989 ho schválilo OSN. Jedným z hlavných cieľov je zvýšenie úrovne vedomostí o význame úspor pre domácnosti a ekonomiku krajiny, ktoré je potrebné rozvíjať už v ranom detskom veku. Pri tejto príležitosti žiaci 8. a 9. ročníka absolvovali vzdelávanie spojené s diskusiou o inflácii, sporení, investíciách a rizikách, ktoré viedli pracovníci OVB Allfinanz Slovensko s.r.o. pán Vavro a Valentovič. Žiaci prejavovali záujem o dané témy, aktívne sa zapájali. Najaktívnejší žiaci (Stehel, Matyáš, Markusková) boli ocenení hodnotnými cenami. Ostatní žiaci z 1. až 7. triedy sa oboznámili so sporením, investovaním a rizikách na hodinách matematiky zaujímavými úlohami v pracovných zošitoch z finančnej gramotnosti. Spôsobom primeraným veku žiakov vedeli aplikovať rôzne finančné stratégie, dokázali vytvárať optimálnu rovnováhu medzi spotrebou a úsporami.   

            Mgr. Eva Hradská

          • Vyhodnotenie súťaží

          • Dnes sme vyhodnotili súťaže, ktoré sa uskutočnili za posledné obdobie v našej škole. Žiaci si prevzali ocenenia vo forme malých darčekov a poďakovanie za reprezentáciu školy.

            Teší nás, že sa žiaci zapájajú do školských súťaží aj olympiád.

            Držíme im palce v okresných kolách a tešíme sa na ďalšie úspechy.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje