• Školské kolo geografickej olympiády

          • Dňa 19. 01. 2024 sa v počítačovej učebni uskutočnilo online formou školské kolo geografickej olympiády, na ktorej sa zúčastnilo 21 žiakov v 3 kategóriách. Žiaci 5. ročníka a žiak 4.ročníka súťažili v kategórii G, žiaci 6. a 7. ročníka v kategórii F a žiaci 8. ročníka v kategórii E. Z každej kategórie postúpili do okresného kola žiaci na 1. 2. a 3. mieste.

            Žiaci riešili 1 test s úlohami do 100 bodov, pričom maximálny čas na vypracovanie testu mali 90 minút. Úspešný riešiteľ bol žiak, ktorý získal 55 a viac bodov.

            Z 21 žiakov bolo až 19 žiakov úspešných, pričom do okresného kola postupujú:

            Kategória G:

            Veronika Muziková 85 bodov

            Martin Herceg 84 bodov

            Matej Andel 72 bodov

            Kategória F:

            Tatiana Hercegová 76 bodov

            Miloš Hracho 73 bodov

            Hana Dzurová 71 bodov

            Kategória E:

            Miriam Jankulicová 65 bodov

            Matúš Bavúz 56,9 bodov

            Branislav Čirke 56,7 bodov

            Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme a postupujúcim prajeme veľa úspechov v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 12.3. 2024.

            Mgr.Bábyová

          • Druháci a tretiaci na ľade

          • 26.1. žiaci 2. a 3. ročníka navštívili klzisko v Šoporni. Zo začiatku sme sa niektorí popasovali s ľadovou plochou, ale s pomôckami (hrazda) a s chuťou učiť sa, nám to išlo veľmi dobre. Deťom sa korčuľovanie páčilo, a tak sme odchádzali usmiatí a unavení naspäť do školy na teplý obedík.

            Lenka Écsiová

        • KARNEVAL
          • KARNEVAL

          • Milé detičky, milí rodičia.
            Fašiangy sú v plnom prúde a nás čaká dlhoočakávaná akcia - Karneval.
            Chystajte masky,trblietky,parochne...
            Čakáme všetky krásne masky, bude zábava. ❤
            Dňa 9.2.2024 to vypukne, škôlka sa premenení na rozprávku.
            Tešíme sa na vás.
          • Úspech v okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 17.1.2024 sa v Galante v ZŠ Štefánikova konalo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Našu školu reprezentovali žiaci Irfan Jozef Varlík (6.roč.) a Eliška Markusková (9.roč.).

            Súťažilo sa v rôznych oblastiach anglického jazyka - v anglickej gramatike, používaní jazyka a v rozprávaní na zadanú tému. Úlohy neboli ľahké, ale naši žiaci v silnej  konkurencii  obstáli  veľmi dobre.

            Eliška Markusková obsadila krásne 3.miesto (kategória A2) a Irfan Jozef Varlík sa umiestnil na 8.mieste (kategória A2). Obaja sa zaradili medzi úspešných riešiteľov.

            Srdečne blahoželáme!

            Mgr. K. Tóthová

             

             

          • Školské kroniky

          • Dnes sme boli v Štátnom archíve v Šali zapožičať všetky existujúce kroniky od roku 1959 viažuce sa k histórii našej školy. Historické zápisy si budú môcť prezrieť žiaci, učitelia, zamestnanci ale aj bývalí žiaci, občania počas osláv 65. výročia školy, ktoré si plánujeme pripomenúť vo februári.

          • Korčuľovanie štvrtákov a šiestakov v Šoporni

          • V piatok 12.1.2024 sa deti zo 4. a 6. ročníka vybrali prevetrať svoje schopnosti v ľadovom korčuľovaní do športovej haly v Šoporni. Všetkým to veľmi dobre išlo, aj tým, ktorí na korčuliach stáli prvýkrát. Deťom sa korčuľovanie veľmi páčilo, čo bolo aj vidieť na ich usmiatých tvárach. 

            Lenka Écsiová

          • "Slávne osobnosti obce Šintava" - beseda

          • Pred Vianocami prišiel k tretiakom na hodinu vlastivedy vzácny hosť - rodák, aktívny občan, dobrovoľník, hudobník, ale hlavne ocko našej tretiačky Marínky, pán Matúš Markusek. 

            Priniesol nám krásne publikácie o našej obci a pomocou prezentácie nám predstavil športovcov, hudobníkov, spevákov, tanečníkov, remeselníkov i vedcov, ktorí v Šintave žijú alebo žili.

            Tretiaci boli milo prekvapení, koľko rodákov robí dobré meno našej obci i nášmu Slovensku. 

            Veríme, že aj z našich žiakov raz vyrastú ľudia, ktorí svojou činnosťou zmenia svoje okolie k lepšiemu. 

            Mgr. Lenka Kavoňová 

             

          • Projekt MODULY opäť na našej škole

          • Tento týždeň sme na našej škole opäť začali projekt s názvom Moduly O2 Športovej akadémie Mateja Tótha.  Pre žiakov 1. až 4. ročníka ponúka tento projekt modernú, zábavnú a hravú formu hodín telesnej a športovej výchovy. Deti sa s trénerom  Lukášom Herákom, ktorý hodiny vedie, stretnú na šiestich vyučovacích hodinách. . Cieľom je rozvíjať pohybové schopnosti, zlepšovať zdravie, zabrániť nedostatku pohybovej aktivity, ale aj zabaviť sa. Na hodinách sa využívajú športové pomôcky, ale aj formy cvičenia, hier pre jednotlivca, dvojicu a skupinku bez pomôcok.

          • December v ŠKD

          • December v družine nám ubehol akosi rýchlo. Na Mikuláša nás prekvapila snehová nádielka, ktorú sme si dve popoludnia užívali vonku  -  deti stavali na školskom dvore snehuliakov a „mini iglu“ a nechýbala ani guľovačka...

            Prváčikovia s pani vychovávateľkou zaniesli seniorom do DOS vianočné krabičky plné lásky a potešili ich nielen darčekmi ale aj svojou prítomnosťou a zaspievanými koledami. Odovzdali im aj deťmi maľované vianočné pozdravy.

            Triedy sme si vianočne vyzdobili vlastnými výrobkami z papiera – venčekmi, Mikulášmi, vianočnými kašírovanými guľami a papierovými vločkami...  Na vianočné trhy sme s deťmi napiekli v školskej kuchynke voňavé medovníčky. To, že z veľkého množstva napečených medovníkov nezostalo na vianočný obecný jarmok veľa asi písať nemusíme... naši malí ochutnávači sa činili. Deti bavilo šitie a plnenie vianočných textilných ozdôb, výroba dekorácií z papiera a už tradične -asi najviac pohybové aktivity v telocvični.

            Prajeme Vám všetkým do nového roka pevné zdravie a dobrú náladu😊

            Vychovávateľky ŠDK Silvia, Veronika, Anka

             

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje