• Dnes končí hlasovanie

          • Dnes je posledný deň hlasovania v súťaži Čerstvé hlavičky.

            Vyzerá to tak, že škola, žiaľ, neuspeje, ale teší nás, že výhra ostane aspoň v materskej škole. Od budúceho roka si svoju desiatu o zdravé ovocie a zeleninku obohatia naši škôlkári.

            Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomáhali, denne hlasovali a pomohli nám vyhrať.

          • Poézia s Latinákom

          • ​​​​​Žiaci 2. stupňa sa 30.5.2023 zúčastnili literárnej besedy so známym slovenským hercom a glosátorom Lukášom Latinákom.Väčšina detí poznala pána Latináka ako úspešného televízneho komika. Počas svojho vystúpenia v DK v Seredi ukázal, že je aj talentovaným recitátorom. Pútavo zarecitoval úryvky zo známych slovenských literárnych diel. Žiaci si vypočuli prednes Maríny od Andreja Sládkoviča, Žltej ľalie od Jána Bottu či Hájnikovej ženy spisovateľa Pavla Országha-Hviezdoslava. Originálnym spôsobom interpretoval svetové dielo Starec a more a v závere poukázal na morálne posolstvo slovenských ľudových rozprávok. Pán Latinák si detské publikum získal svojou úprimnosťou, smiechom a zmyslom pre humor.

            Vstupné na dnešné zaujímavé školské podujatie žiakom uhradila Rada rodičov. Ďakujeme!

            Mgr. Lovecká​​​​​​​​​

          • Úspech malých hasičov

          • V nedeľu 28. mája sme sa s mladými hasičmi zúčastnili na Územnom (okresnom) kole "Hry Plameň" v Pate. Súťažilo sa v dvoch kategóriách dievčatá a chlapci a v disciplínach: CTIF (útok cez prekážky) + štafeta na 400 m a útok s vodou. My sme súťažili v kat. chlapci v zložení : Marínka, Vaneska, Hanka, Simi, Johanka, Sandrika, Soňa, Samko, Matúš a Martin. Naše veľmi šikovné deti vybojovali dve krásne 1.miesta som na tieto deťúrence veľmi hrdá a ďakujem im za ich bojovnosť, vytrvalosť, disciplinovanosť a za reprezentáciu školy, DPH Šintava, obce. Ešte raz im zo srdca blahoželáme! 

            Stanislava Nováková

          • Čitateľský maratón

          • Zapojili sme sa do celoslovenského detského čitateľského maratónu s názvom Čítajme si 2023. Projekt každoročne od roku 2008 organizuje Linka detskej istoty. Cieľom podujatia je pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Čítanie vytvára priestor pre relax, rozvíja fantáziu, podporuje rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka, pomáha poznať hodnoty, rozlišovať dobro a zlo, akceleruje rozvoj reči a slovnej zásoby.

            Žiaci 5.-9. roč. čítali v utorok 23.5. Piatakov zaujala kniha Tajné písmo, šiestaci a siedmaci sa pobavili pri čítaní knihy Poškoláci, ôsmaci a deviataci si prečítali príbeh Chlapec v pásikavom pyžame. Deti 1.-4. ročníka sa vo štvrtok 25.5. začítali do veselých príhod Danky a Janky, Mimi a Lízy.

            Do čitateľského maratónu sa v našej školskej knižnici zapojilo spolu 141 čitateľov vrátane pani riaditeľky, pani zástupkyne, pani učiteliek a pani asistentiek.

            30.5. prebehne zlosovanie zúčastnených škôl o vybrané knižné publikácie. Pri čítaní sme sa teda nielen pobavili, ale aj dostali možnosť obohatiť našu školskú knižnicu. A čo potešilo najviac? Čítané knihy sa žiakom zapáčili natoľko, že si ich mnohí hneď vypožičali domov

            Mgr. Lovecká

          • Majstrovstvá mesta a okolia v sudoku

          • Dnes sa naši žiaci zúčastnili Majstrovstviev mesta Sereď a okolia v sudoku na Mestskom úrade v Seredi . Žiaci boli veľmi šikovní, súťažili v troch kategóriách. Nakoniec naša žiačka 5. ročníka Tánička Hercegová získala krásne 2. miesto. Blahoželáme!

          • Svetový deň korytnačiek

          • V utorok, 23. mája sme si pripomenuli Svetový deň korytnačiek (The World Turtle Day). Tento deň od roku 2000 (bol po prvýkrát iniciovaný organizáciou American Tortoise Rescue), sa venuje záchrane a ochrane korytnačiek. V duchu tohto pamätného dňa si mohli deti aj pani učiteľky priniesť na vyučovanie svoje korytnačky. Videli sme tak Molly, Kleo, Hortenziu, Dášu, Herkulesa....viac druhov korytnačiek, ktoré nám spestrili vyučovací deň.

          • Exkurzia do čističky odpadových vôd v Šintave

          • My, žiaci 7. ročníka, sme 23.5. 2023 počas 6. vyučovacej hodiny navštívili čističku odpadových vôd v Šintave. To, že sme dorazili do cieľa exkurzie  nám napovedal charakteristický zápach, ktorý sa šíri v blízkom okolí čističky. Čističkou nás sprevádzal pán Miroslav Magyar, vďaka ktorému sme získali veľa nových informácií.  Názorne nám ukázal v odmernom valci vodu, ktorá sa čistila baktériami. Na druhej strane sme mohli vidieť v nádrži vodu už po čistení, pripravenú na vypustenie do Váhu. Porozprával, že kal po vysušení sa berie na výrobu bioplynu, už sa nedáva ako hnojivo, lebo obsahuje veľa dusičnanov. Povedal nám aj o svojich úlovkoch, ktoré našiel v prvej zbernej nádobe - napríklad  uhynutý pes alebo kapor, montérková blúza a zánovné biele botasky zviazané šnúrkami dohromady. Zaujímalo nás, aké to je pracovať na čističke, čo všetko musí manuálne robiť, ako často musí dodávať do nádrží baktérie, čo sa deje, keď sú búrky a prívalové dažde, aké sú jeho platové podmienky a atď. Exkurzia napriek zápachu bola veľmi zaujímavá a páčila sa nám. Ďakujeme pánovi Miroslavovi Magyarovi.                                                            

            Branislav Čirke, žiak  7. ročníka a Mgr. E. Hradská

          • Víťazi v sudoku

          • Na škole sme uskutočnili školské kolo v súťaži Sudoku. Víťazi nás budú reprezentovať budúci týždeň na Oblastných majstrovstvách mesta Sereď v Sudoku  žiakov  základných škôl a osemročného gymnázia. 

          • Naši žiaci na futbalovom zápase

          • V sobotu deti z futbalového krúžku a nadšenci futbali zažili atmosféru prvoligového futbalu na zápase Spartak Trnava a MŠK Žilina, ktorý aj za nášho povzbudzovania vyhrala Trnava 4:2.

            Ďakujem za super nápad a zorganizovanie tejto akcie rodičom.

          • Zbierajú úspechy aj mimo školy

          • Sobota bola krásna, slnečná a pre niekoho aj súťažná. Dňa 20. mája sa konala tanečná súťaž hip hop, ktorú organizoval Johny Mečoch. Súťažilo sa v dvoch kategóriách po 30 detí. Zúčastnili sa naše žiacky Nelka Tkáčová, Julianka Dzurová, Hanka Dzurová a Natálka Práznovská. Obsadili úžasné miesta Nelka skončila v top 8, Hanka získala 3. miesto a jej sestra Julianka nádherné 1. miesto, Natálka 2. miesto. Boli veľmi šikovné.

            V ten istý deň sa konal aj Beh Gáňom, kde náš žiak Alan Kapoš získal prvenstvo.

            Tešíme sa z úspechov našich žiakov aj mimo školu a srdečne im blahoželáme!

          • Návšteva obecného úradu

          • Dňa 16.05. 2023 žiaci 6. ročníka ZŠ navštivili v rámci občianskej náuky Obecný úrad v Šintave. Pani starostka Bc. Stanislava Režnáková ich oboznámila s fungovaním samosprávy, právomocami starostu a obecného zastupiteľstva. Deti zaujímali aj príjmy obce, ako aj rôzne projekty, ktoré obec realizuje.

            Pani starostku veľmi potešila horlivosť žiakov akou sa zapájali do diskusie. Po necelej hodinke plnej otázok sa so starostkou rozlúčili.

            Žiaci si z návštevy odniesli informácie, ktoré využijú pri tvorbe projektu. Ďakujeme pani starostke za prijatie.

            Mgr. D. Bábyová

          • Okresné kolo Slávik Slovenska

          • V Galante sa dňa 15.5. 2023 stretli talentovaní speváci a zmerali si sily v okresnom kole súťaže Slávik Slovenska. Tento rok to bol už 31. ročník celoslovenskej speváckej súťaže folklórnych piesní. Našu školu reprezentovali žiaci Martin Herceg z 3. triedy a Irfan Jozef Varlík z 5. triedy. Na súťaži deti krásne odspievali  známe aj menej známe ľudové piesne. Vo veľkej konkurencii sa našim chlapcom síce nepodarilo vybojovať umiestnenie, ale  Irfan získal  špeciálnu cenu poroty. Touto cestou sa chcem poďakovať chlapcom za ich krásny spev a trpezlivosť pri nácvikoch, ako i za reprezentáciu školy.

            Mgr. K. Tóthová

             

          • Deň matiek

          • „Matka – najkrajšie slovo na perách ľudstva.“

            Mama je prvé slovo, ktoré sa naučí dieťa vysloviť. Veď práve mama je bezpochyby najlepšou, najdôležitejšou a hlavne nenahraditeľnou osobou každého z nás. Deň matiek je príležitosťou poďakovať im za všetku tú vrelú lásku, za nehu a starostlivosť, ktorou každá matka zahrňuje svoje deti, za opateru a nekonečnú trpezlivosť a obetavosť. Mamám vďačíme viac ako len za život. Učia nás v detstve a sú pri nás vždy, keď ich potrebujeme.

            Preto sme si aj my pripravili kultúrny program pre naše mamičky, ktorý sme predstavili 14. mája na Deň matiek. Mamičky, babičky sme privítali vo vyzdobených priestoroch našej školskej telocvične. V programe sa predstavili žiaci ZUŠ J.F. Kvetoňa v Seredi so svojimi nádhernými skladbami. Šikovné deti našej školy si pre svoje mamičky pripravili krásne pásmo poskladané z piesní, tancov a básní. Prítomným sa prihovorila pani starostka Režnáková, ktorá podarovala našim mamičkám malé prekvapenie v podobe sladkých perníkových srdiečok. Ďakujeme za spoluprácu kultúrnej komisii na čele s p. E. Hercegom, ktorý pre nás pripravil aj ozvučenie. Za profesionálne fotografovanie ďakujeme p. Robertovi Horáčkovi.  

            Všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili k oslave dnešného sviatku všetkých mám, z celého srdca ĎAKUJEME!

          • Vyhodnotenie súťaží

          • Dnes sme vyhodnotili súťaž v zbere papiera a súťaž v kreslení na zem, ktorá sa konala v rámci Dňa Zeme.

            Najviac bodov v hlasovaní o najkrajšiu kresbu získali:

            1. miesto: Kapošová Eliška, Rišková, Sára, Korcová Natália
            2. miesto: Tkáčová Nela, Schmidtová Ela, Écsiová Viktória, Pišely Peter
            3. miesto: Adam Svrbický, Jakub Boboček, Šimon Čirke

            Tiffany Jaslovská, Chanel Hajdáková

            Cena útechy: Mária Mosná, Nina Korcová, Varvara Famina,

            Ceny za kreatívny kolektív: Matej MArkusek, Jakub Holička, Matej Pinter, Dominik Čirke, Jakub Baláž

            Cena zmiešaná dvojica: Matúš Mosný, Lara Stehelová

            Cena za účasť: Timea Adamčíková, Sofia Ivanová

             

            Žiaci si prevzali pekné vecné ceny.

          • 8. máj - Deň víťazstva nad fašizmom

          • Dnes sme si pri pamätníku pred našou školou pripomenuli 78. výročie od ukončenia 2. svetovej vojny. O dosiaľ najväčšom a najkrvavejšom vojnovom konflikte v dejinách ľudstva sa učia aj naši žiaci. Na hodinách dejepisu a občianskej náuky si tieto udalosti pravidelne pripomínajú. Vedia, že aj ich priami predkovia museli čeliť vojnovým hrôzam. Chápu, že akákoľvek vojna je zlá, prináša zbytočné utrpenie a nikdy a za žiadnych okolností nie je riešením. Žiaci našej školy majú obete vojen v úcte. Ich vďačná spomienka dnes patrila všetkým, ktorí v 2. svetovej vojne položili svoje životy na oltár slobody.

            Mgr. Lovecká

          • POZVÁNKA

          • Milé mamičky, babičky, srdečne Vás pozývame na vystúpenie Vašich detí k príležitosti Dňa matiek, ktoré sa uskutoční už túto nedeľu - 14.5.2023.

            Z dôvodu hlásenia nepriaznivého počasia sa vystúpenie bude konať v priestoroch školskej telocvične, ktorá je už slávnostne pripravená.

            Vstup do telocvične je cez školský dvor.

            Tešíme sa na Vás!

          • Moja Família

          • Žiaci 8. a 9.  ročníka  sa zapojili do vzdelávacieho projektu finančnej gramotnosti spoločnosti OVB, do online súťaže Moja  família. Súťaž prebiehala v apríli, vyhodnotenie sme dostali v máji. Bola to celoslovenská súťaž kolektívov tried, v ktorej  každý jednotlivec riadil 4-člennú rodinu v dome tak, aby ekonomicky vyšla s platom a zároveň boli všetci zdraví a šťastní. Zapojilo sa do nej 203 tried z celého Slovenska. Súťaž mala 5 kôl, v ktorých museli žiaci urobiť množstvo rozhodnutí od zaplatenia potravín, cez nákup oblečenia, poslať člena domácnosti na brigádu, alebo mu prideliť čas na vzdelávanie, oddychovanie, zábavu, na prácu v záhrade.  Aj keď naši žiaci nevyhrali  300 eur na výlet, tak ako plánovali, ale získali užitočné  skúsenosti a samozrejme užili si veľa zábavy pri súťažení. 9. trieda skončila na 16. mieste a ôsmaci na 45. mieste. Všetkým ôsmakom a deviatakom ďakujeme za reprezentáciu školy.                                                                                                        Mgr. Eva Hradská

        • Vystúpenie ku dňu matiek
          • Vystúpenie ku dňu matiek

          • Vážení rodičia, srdečne Vás pozývame na vystúpenie Vašich detí k príležitosti dňa matiek, ktoré sa uskutoční už túto nedeľu - 14.5.2023.
            Z dôvodu hlásenia nepriaznivého počasia sa vystúpenie bude konať v priestoroch školskej telocvične.
            Program sa začína o 15tej hodine, prosíme Vás, všetky vystupujúce deti priniesť do MŠ o 14:30 hod.
             
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje