• Slávnostné ukončenie školského roka

          • Máme za sebou ďalší úspešný školský rok.

            Ďakujem zriaďovateľovi školy, pani starostke a poslaneckému zboru, Rade školy a rade rodičov za podporu školy a záujem o jej rozvoj.

            Ďakujem pedagogickému zboru, že svoje povolanie vykonávali zodpovedne, s najlepším úmyslom naučiť žiakov potrebné vedomosti, získať nové zručnosti.

            Ďakujem nepedagogickým zamestnancom za to, že nám svojou každodennou prácou pomáhali udržiavať čisté, pekné prostredie školy, že zabezpečovali chod školy z tej inej ako pedagogickej stránky.

            Ďakujem žiakom, že sa usilovne učili a radi chodili do školy a rodičom, že nám dôverovali v našej práci, boli nápomocní a spolupracovali s nami.

            Bez spolupráce a vzájomnej podpory by sa nám ťažko pracovalo.

            Čaká nás obdobie prázdnin, takže mi dovoľte Vám všetkým zaželať krásny prázdninový čas, veľa slnka, bezstarostného oddychu a načerpanie energie do nového školského roka.

          • Stanovačka tretiakov

          • Utorkový večer (27.6.2023) a následne celú noc sme strávili pod hviezdami na školskom dvore. Takýto pohľad sa Vám len tak ľahko nenaskytne! Čas začal plynúť o 17.30 hľadaním vhodného miesta pre stan, spoločným stavaním, ubytovaním sa, opekačkou a loptovými hrami. Keď sa už dostatočne zotmelo, prešli sme sa nočnou Šintavou. Až po polnoci, už dobre unavení, sme zaľahli a spali až do bieleho rána. Ranná vybíjaná nás dostatočne prebrala na to, aby sme si všetko pekne pobalili a strávili stredu v škole spolu s ostatnými žiakmi. Bolo veselo, miestami strašidelne, ale nebanujeme. Sme pripravení si to kedykoľvek zopakovať.

            Mgr. Marianna Kalinaiová

          • Pozvánka

          • Vysvedčenia pre všetkých žiakov sú pripravené, podpísané, opečiatkované.

            Môžeme Vás preto:

            milí žiaci, pedagogógovia a rodičia pozvať na slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023, ktoré sa uskutoční zajtra, 30. júna o 8,00 hod. pred budovou školy.

            Tešíme sa na Vás!

          • Slávnostné vyhodnotenie celoslovenskej súťaže Čitateľský oriešok 9

          • Dňa 27.6.2023 sa konalo slávnostné vyhodnotenie celoslovenskej súťaže Čitateľský oriešok 9 v Zichyho paláci v Bratislave, ktorú organizoval Dr. Jozef RAABE. Naša žiačka 2. ročníka Nelka Tkáčová získala krásne 1. miesto v kategórii Ocenenie verejnosti . Okrem slávnostného vyhlásenia a odovzdávaní cien, deti čakal bohatý program, súťaže ( Bingo…) a video pozdrav s gratuláciou od herečky Zuzany Kubovčíkovej Šebovej . Po ukončení programu čakalo všetky ocenené deti prekvapenie v podobe prehliadky starého mesta . Pani sprievodkyňa im s láskou porozprávala a poukazovala krásu nášho hlavného mesta . Ďakujeme za každý Váš hlas, ktorým ste podporili našu žiačku a poďakovanie patrí pani učiteľke Lenke Kavoňovej za vedenie detí k čítaniu a rozvíjaniu čitateľskej gramotnosti .

          • Didaktické hry pre 1. stupeň a účelové cvičenia pre 2. stupeň

          • Dnes 23.6.2023  sa v našej škole uskutočnili didaktické hry a účelové cvičenia pre žiakov 1. a 2. stupňa. Cvičenia sa organizujú v súlade so ŠVP a ich úlohou je pripraviť žiakov na zvládnutie mimoriadnych udalostí v ich živote. Tento deň sa začal evakuáciou, kde sa v priebehu necelých 2 minút evakuovali všetci žiaci a zamestnanci školy. Poplach, ktorý bol vyhlásený, bol našťastie len cvičný.  

            Následne po evakuácii nám Kynologický klub z Lehoty predviedol ukážku práce so psami, ktorá sa žiakom veľmi páčila a odmenili ich potleskom. Ďakujeme p. P. Danišovi, p. Ivane Bakovej a p. V. Hercegovi, že vo svojom voľnom čase k nám prišli a predstavili základný výcvik ich psov.

            Potom sa žiaci 1. stupňa na plyšových pandách naučili, ako postupovať pri poskytnutí prvej pomoci a ošetrenia raneného. Zdravotnú prípravu absolvovali aj druhostupniari. Prvú pomoc sme realizovali v spolupráci s AP RESCUE (https://aprescue.sk/). Kurz bol vedený zážitkovou formou. „Ozajstní záchranári“  učili naše deti  základy prvej pomoci primerane a s prihliadnutím na ich vek. Naši žiaci mali  možnosť vyskúšať si, aké je to byť na okamih malým záchrancom alebo sedieť v sanitke ako pacient. Po  absolvovaní kurzu  získali  žiaci  základné vedomosti a zručnosti potrebné pre poskytnutie prvej pomoci. Ďakujeme p. Petrovi Lakomému a pánovi Kristiánovi za skvelý a profesionálny prístup.

            V rámci dopravnej výchovy pani policajtka z prevencie OR PZ v Galante mjr. Mgr. Dáša Kollárová žiakom 1. stupňa vysvetlila pravidlá cestnej premávky, zopakovali si vedomosti o dopravných značkách, tie  si mohli reálne vyskúšať na školskom dopravnom ihrisku a pomocou špeciálnych okuliarov si vyskúšali chodiť pomedzi prekážky so zhoršenou viditeľnosťou. Pre žiakov 2. stupňa bola pripravená prezentácia o bezpečnosti detí na ceste a dopravné predpisy.

            Dôležitou súčasťou účelových cvičení bol aj Pobyt a pohyb v prírode, kde sa žiaci naučili ako sa správať v prípade požiaru a búrky, ako sa chrániť pred bleskom a orientovať sa v prírode pomocou kompasu. Ďakujeme p. uč. Lukášovi Halbavému za realizáciu tejto témy.

             

            Obrovské poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podieľali na realizácii dnešných účelových cvičení. Cieľom bolo poskytnúť žiakom potrebné vedomosti, praktické poznatky a formovať ich vzťah k problematike ochrany svojho zdravia a života, tiež zdravia a života iných.

             

            Mgr. Silvia Kriváčková

          • Deň bez školskej tašky

          • Úlohou žiakov bolo priniesť si školské potreby v čomkoľvek, len nie v školskej taške, vaku či kabelke. A tak sme mali možnosť vidieť ich alternatívy. Košíky, odpadkové koše, rôzne krabice, obaly, kufríky, šatky, vrecia na odpad, skrinka na náradie, či prísť do školy len s rukami vo vreckách a vedomosťami v hlave – fantázii sa medze nekládli. Jedinou podmienkou bola bezpečnosť. Okrem dobrej nálady a úsmevov na tvárach učiteľov, žiakov a možno aj verejnosti, keď videli s čím kráčajú žiaci do školy, má táto výzva oveľa hlbší význam. Poukazuje na to, že na svete je mnoho detí, ktorí nemajú možnosť vzdelávať sa, chodiť do školy, či dostatok prostriedkov na zabezpečenie učebných pomôcok či školskej tašky.Bol to veselý deň a my veríme, že sme inšpirovali aj tých, ktorí tento rok zaváhali. 

          • Výlet žiakov 8. ročníka

          • Školský výlet – čas objavovania, zážitkov, zábavy v spoločnosti kamarátov ... 21.6.2023 sme vymenili školské lavice  v ôsmej triede za netradičný kúsok prírody a histórie. Naším cieľom bola Katarínka pri Dechticiach. Po príjemnej prechádzke lesom  sme objavili  ruiny starobylého Kostola a Kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej. Kláštor bol založený v roku 1618 na mieste gotickej kaplnky a patril františkánskemu rádu. V roku 1786 bol kláštor zrušený dekrétom cisára Jozefa II a odvtedy toto miesto chátralo. Našťastie sa dodnes zachovali kostolné ruiny s vežou a časť kláštornej budovy. V súčasnosti prebieha obnova a konzervovanie formou letných táborov pre mladých ľudí. Prešli sme si toto zaujímavé miesto a strávili čas na lúke pri rôznych hrách. Obed sme si už užili v OC City aréna v Trnave a plní zážitkov sme sa vrátili domov.

            Mgr. K. Tóthová

          • Výlet do Bratislavy 20.6.2023

          • Školské  výlety neodmysliteľne patria k záveru školského roka. Hoci včerajší horúci letný deň bol ako stvorený na návštevu kúpaliska, žiaci 5. – 7.ročníka ho strávili v príjemnom prostredí  ZOO Bratislava. Bratislavská ZOO slúži na popularizáciu sveta zvierat, ktorých tu nájdete 1 104 jedincov zo 185 druhov. Aj my sme videli veľa zvierat a mnohé aj s mláďatkami. Naše nohy od veľkého kopca ušetrila jazda Safari busom. Nezabudli sme ani na osvieženie. Pochutili sme si na ovocnej dreni, či nanukoch. Hlad sme zahnali pochúťkami v ZOO bufetoch. Kúpou suvenírov sme potešili nielen seba, ale prispeli sme tak na chov zvierat v ZOO v Bratislave. Výlet sme ukončili návštevou nákupného centra Shopping Palace Zlaté piesky. Tento deň sme si veľmi užili a všetci máme z neho príjemné zážitky.

            Mgr. Čižmárová

          • Rozlúčka žiakov 9. roč. (koncoročný výlet), 19. a 20. 6. 2023

          • Dňa 19.-20.6.2023 si žiaci 9. ročníka užili neoficiálnu rozlúčku so základnou školou. Funkčne zrekonštruovaný a krásne upravený areál našej školy im poskytol dokonalý priestor na spoločné aktivity. Deviataci využili teplé slnečné počasie na vodnú balónikovú naháňačku, ktorá ich príjemne osviežila. Na ihriskách si zahrali futbal, volejbal, badminton, stolný tenis. Príjemné popoludnie ukončili opekačkou a posedením pri ohnisku. Potom sa presunuli do telocvične, v ktorej spoločne prespali. Pred spaním sme si ešte zahrali spoločenské hry ako čelovka (hádaj, kto som) či BrainBox. Zaspať po akčnom dni bolo veru ťažké.

            Ráno si „naši najstarší" odnášali nielen spacáky, ale najmä zážitky, na ktoré môžu spomínať. 

             

            Mgr. Lovecká, triedna uč.

             

          • Výlet 3. a 4. ročníka do Piešťan

          • Ráno 19. júna sme vyštartovali do najslnečnejšieho mesta Slovenska a svetoznámeho kúpeľného mesta Piešťany.

            Cesta piešťanským parkom bola príjemná, prehliadka Balneologického múzea veľmi zaujímavá. Páčili sa nám zbierky prezentujúce dejiny kúpeľníctva, najstaršie exponáty z rúk archeológov i pestré piešťanské kroje. V makete chalupy so zariadením z minulých storočí sme sa dozvedeli o spôsobe života a o práci našich predkov.

            Potom nasledovala prestávka na desiatu a samozrejme ochutnávka zmrzliny na pešej zóne.

            Upokojujúca plavba výletnou loďou Adam Trajan k vtáčiemu ostrovu na jazere Sĺňava bola pre nás novým zážitkom. Pred odchodom domov niektorí dokúpili malé darčeky v Auparku.

            Krásne počasie nás trocha unavilo, ale spokojní sme sa šťastne vrátili domov.

             

             Mgr. Tatiana Cmarková

          • Plavba loďou po Váhu

          • V piatok 16. 6. 2023 vybraní žiaci  z 1. aj 2. stupňa s pani učiteľkami Mgr. Kalinaiovou a Mgr. Hradskou absolvovali vyhliadkovú plavbu po Váhu. Počasie nám prialo, síce trošku pofukovalo, ale slniečko svietilo a bolo príjemne. Videli sme krásne zákutia a prírodu v okolí Váhu, jeho plytčiny aj hlbočiny, občas sa mihla nejaká rybka, ktorá utekala pred háčikmi rybárov. Loď kormidloval pán Marek Horáček, ktorý nám aj porozprával o priehrade Kráľová. Zároveň  chceme manželom Horáčkovým (plavbypovahu.sk) srdečne poďakovať, že nám opäť darovali takýto zážitok.  Plavba loďou bola zaujímavá, veľmi sa nám páčila. Odnášame si pekné zážitky a odporúčame takýto výletík aj ostatným.

            N. Šonová, S. Dobišová a J. Kyseľová - žiačky 9. a 8. ročníka

          •                              Zážitková hodina biológie

          •                             

            O tom, že škola a vyučovanie nemusí byť len nezaujímavá, nudná aktivita, sa mohli žiaci 5. triedy presvedčiť na vlastnej koži. V utorok sme sa vybrali na vychádzku do okolia školy.  Sprevádzaní vôňou materinej dúšky sme sa prešli krásnou prírodou pri Kačacom jazere. Pošteklení slnkom sme sa schovali v tieni topoľov pri Bagroviskách. Niektorých vyplašila užovka, ktorá si plávala vo vode,  ďalších prekvapil motýľ dúhovec svojím nádherným sfarbením.  Počas hodín biológie sme spoznávali spoločenstvá lesov, lúk a polí, objavovali sme vodný ekosystém, rastliny aj živočíchy. Teraz sme v teréne upevňovali a prehlbovali naše poznatky. Žiaci sledovali, spoznávali, fotili a presvedčili sa, že v našom blízkom okolí máme naozaj prekrásny kút prírody.                       Mgr. K. Tóthová

          • NO BACKPACK DAY – DEŇ BEZ ŠKOLSKEJ TAŠKY

          • Čo tak prísť v stredu 21.6. do školy bez školskej tašky?

            Prineste si veci do školy v hocičom, len nie v školskej taške. Zapojte fantáziu a pridajte sa k našej výzve. Určite sa dobre zabavíme na Vašich nápadoch a spríjemníme si tak blížiaci sa koniec školského roka. Už teraz sa tešíme na Vaše kreatívne nápady.

            Mgr. Čižmárová – koordinátor ŽP

          • Pasovanie prvákov do Cechu čitateľov

          • Už sa blíži dlho očakávaný záver školského roka. Prváci sa naučili čítať, písať, počítať, dokážu samostatne riešiť rôzne úlohy, tak nastal ten čas, aby sa predviedli aj na ,, Pasovačke” - teda, na pasovaní prvákov do Cechu čitateľov. V piatok 9. 6. 2023 sa na nás prvákov nachystala Babka rozprávkarka so svojimi pomocníkmi. Na začiatku im babička prečítala peknú slovenskú ľudovú rozprávku, porozprávala sa s nimi o knižkách a rozdelila ich do piatich skupín. V každej skupinke boli, samozrejme, aj veľkí pomocníci. Skupinky si vylosovali jednu obálku s názvom rozprávky a úlohami k nej. A nastala veľká spolupráca - jedni skladali názov rozprávky, druhí hlavnú myšlienku, iní kreslili, vyfarbovali, lepili….V závere druhej hodiny vzniklo 5 krásnych plagátov, ktoré si predstavitelia skupinky odprezentovali.

            Ďalšiu hodinu sa prváci predviedli už sami. Ukázali ako zvládajú čítanie neznámeho textu a zložili čitateľský sľub.  Za vynaložené úsilie, snahu a vedomosti  boli odmenení zaujímavými knižkami a členstvom v Cechu čitateľov.

             

            Mgr. Jarmila Vargová

          • Knižné hody v Seredi

          • Dňa 7.6. sme sa my – ôsmaci, spolu s našou triednou pani učiteľkou Mgr. K. Tóthovou,  zúčastnili 17. ročníka Knižných hodov na Obchodnej akadémii v Seredi. Témou tohto ročníka bolo 30.výročie vzniku Slovenskej republiky.  Žiaci OA si pre nás pripravili prezentácie, v ktorých nám opísali prírodné krásy, kultúrne a historické zaujímavosti, pamiatky a známe osobnosti jednotlivých krajov Slovenska. Podľa toho, ktorý kraj sme si vytiahli, sme súťažili v dvojiciach alebo samostatne. Riešili sme kvízy, osem smerovky, puzzle, tajničky… Počas jednej hodiny sme získali veľa nových informácií, ktoré sme si neskôr overili v teste. Tie sa vyhodnotili a  najlepší žiaci boli ocenení. Na 1. mieste sa umiestnila Simona D. a Lukas P., na 2. mieste sa umiestnila Natália P. a  3. miesto obsadili Marko J. a Dávid M. Víťazom gratulujeme a za nové poznatky ďakujeme. 

            Simona Dobišová, žiačka 8.ročníka

             

          • Absolventská výstava ZUŠ Galanta

          • Dnes popoludní sme sa zúčastnili na vernisáži výstavy žiakov - absolventov Zuš Galanta, ktorí v tomto školskom roku ukončili prvý stupeň výtvarného odboru. Keďže ZUŠ Galanta má na našej škole elokované pracovisko, medzi absolventmi boli aj naši šikovní žiaci. Prezreli sme si umelecké diela šikovných výtvarníkov. Blahoželáme našim žiakom Eliške Markuskovej, Johanke Kyseľovej, Kristínke Belajovej, Jakubovi Sokolovi a našej bývalej žiačke Dominike Šimulčíkovej k úspešnému ukončeniu štúdia. Prajeme im veľa tvorivých nápadov a radosť z vlastnej tvorby.

            Ďakujeme pedagógom ZUŠ Galanta, že sa našim talentovaným žiakom venujú.

          • Mihálikova Sereď

          • Dňa 5. júna.2023 sa konal 18.ročník regionálnej súťaže v prednese slovenskej poézie a prózy "MIHALIKOVÁ Sereď". Súťaž bola rozdelená do 3.kategórií. 1.kategóriu reprezentovali Tibor Boboček a Marína Markusková a 2.kategóriu Hanka Dzurová a Tatiana Hercegová. V prednese poézie získala krásne 3.miesto Marínka a v próze zasa Tiborko. Hanka získala tiež krásne 2.miesto v prednese poézie. Táničke tiež gratulujeme za účasť. Našim recitátorom srdečne blahoželáme a ďakujeme im za reprezentáciu našej školy.

          • Slovensko v minulosti a súčasnosti

          • V pondelok, 5.júna sme v našej škole zorganizovali tradičnú dejepisnú súťaž pre žiakov 2. stupňa. Tému vyhlasuje Matica slovenská so sídlom v Martine. Tento rok si pripomíname 160 rokov jej existencie a to bola aj tohtoročná téma súťaže.

            Žiaci súťažili v trojčlenných tímoch. Každý tím si pripravil a odprezentoval náučnú prezentáciu, potom si súťažiace družstvá zmerali sily vo vedomostnom kvíze. Piatačky, nováčikovia v súťaži, nám predstavili Maticu slovenskú ako celonárodnú inštitúciu Slovákov. Svoju premiéru zvládli výborne! Šiestaci porozprávali o významných osobnostiach a symboloch Matice slovenskej, siedmaci nám priblížili jej poslanie a hlavné ciele, ôsmaci sa zamerali na matičné pracoviská - kultúrne a vedecké strediská, deviataci vyčerpali tému o činnosti Matice slovenskej v súčasnosti, oboznámili nás so súťažami, ktoré organizuje a predstavili časopisy, ktoré vydáva.

            1. miesto - žiaci 9. roč.: Natália Šonová, Tomáš Klokner, Jakub Javor

            2. miesto - žiačky 5. roč.: Hanka Dzurová, Mária Kloknerová, Tamara Vanková

            3. miesto - žiaci 8.roč.: Marko Javor, Simona Dobišová, Dominik Grman

            Všetkým zúčastneným a oceneným žiakom ďakujeme a srdečne blahoželáme!

            Mgr. Lovecká

          • Vzdelávací workshop: Rozhodovanie

          • V piatok, 2.júna  absolvovali žiaci 8. ročníka celodenný vzdelávací workshop s názvom Rozhodovanie. Podujatie pre nich priamo v našej škole pripravilo občianske združenie Post Bellum SK. Organizácia vyhľadáva a dokumentuje spomienky pamätníkov kľúčových momentov 20. storočia. Lektori otvárajú témy, ktoré sa týkajú minulosti, ale korešpondujú aj s problémami súčasnej spoločnosti.

            Dnes si ôsmaci užili pestré zážitkové aktivity. Formou štruktúrovanej drámy, hrania rolí a simulácie historických udalostí spoznávali problematiku doby pred a počas 2. svetovej vojny či povojnového obdobia. Vyskúšali si rozhodovať v pozícii predstaviteľov medzivojnového parlamentu, v skupinách pripravovali programy rôznych politických strán. Metódou zosobnenia „prežili” príbeh židovského dievčaťa, ktoré musí urobiť existenčné životné rozhodnutia. Workshop sa žiakom veľmi páčil. Veríme, že takáto forma vyučovania bola pre nich zaujímavým spôsobom poznávania našej minulosti.

            Mgr. Lovecká

          • Deň detí

          • Kino, sladkosti, salsa, párty pena aj divadielko. Ale hlavne smiech, radosť a úsmev detí.  Ďakujeme Rade rodičov za finančnú a organizačnú pomoc pri realizácii pekného dňa pre deti.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje