• Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Rodičom detí MŠ Šintava, 13.2.2024

            Vec: Prerušenie prevádzky MŠ – Riaditeľské voľno

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou kráľa Svätopluka Šintava Vám oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5, zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov poskytuje riaditeľské voľno dňa 22.2.2024 (štvrtok) z organizačných dôvodov.
          • Karneval v škole

          • Konečne prišiel dlho očakávaný karneval! 
            Dnes 9.2. žiaci 1.stupňa boli nedočkaví, kedy sa prezlečú a stanú sa z nich superhrdinovia, princezné, zvieratká, čarodejnice, kostlivci a športovci...Vo vyzdobenej telocvični deti privítala veselá hudba a pani učiteľky premenené na rozličné rozprávkové bytosti. Po predstavení a obdivovaní sa  všetkých masiek začala karnevalová zábava , súťaže a nemohol chýbať aj tanec. Všetci sme sa pri tom dobre zabavili. Na karnevale je vždy skvelá zábava a ten náš bol nezabudnuteľný. Na záver bola každá maska🥸 odmenená malou sladkosťou. Už teraz sa tešíme, že sa aj o rok opäť prenesieme do sveta rozprávok, tanca a zábavy. Tohtoročný karneval dopadol výborne, všetci si ho chválili a užili, za čo patrí aj poďakovanie všetkým pani učiteľkám i pani asistentkám. 

            Lenka Écsiová

        • KARNEVAL - Náhradný termín
          • KARNEVAL - Náhradný termín

          • Milí rodičia,
            karneval ktorý sme boli nútení z dôvodu prerušenia prevádzky zrušiť sa uskutoční v náhradnom termíne - už zajtra.
            Deti sa na túto akciu veľmi tešia a preto nám je ľúto ju zrušiť a organizujeme ju takto "na rýchlo".
             
          • Aj my budeme mať slnečnú strechu

          • Ešte v novembri minulého kalendárneho roka sme sa zapojili do výzvy - programu od ZSE Slnečné strechy 2023/2024. O tento program sme sa uchádzali už po druhýkrát a tento rok sme boli vybratí ako úspešní žiadatelia. Zo 75 žiadostí vybrali 15 a naša škola je medzi nimi, čo nás veľmi teší.

             Získali sme bezplatnú inštaláciu fotovoltických panelov.  Veríme, že inštaláciou panelov dokážeme usporiť významnú časť energetických nákladov a škola sa stane energeticky sebestatnejšou.

            https://www.nadaciazse.sk/projekt/slnecne-strechy

          • 3. ples rodičov a priateľov školy

          • Dňa 3.2.2024 sa konal v poradí už 3. ples rodičov a priateľov školy. Zúčastnilo sa ho 86 ľudí, ktorým sa o zábavu postaral skvelý DJ SONIC až do skorých ranných hodín. Úvod večera patril šikovným žiačkam Základnej umeleckej školy Jána Fischera Kvetoňa zo Serede, ktoré otvorili ples ľudovým tancom. Nasledoval príhovor predsedu rady rodičov Róberta Horáčeka a pani riaditeľky Mgr. Zuzany Enedelovej. Hostia si pochutili na skvelom jedle, ktoré nám, ako je zvykom zabezpečila spolu s priestormi reštaurácia Lodenica v Šintave. Touto cestou by sme radi poďakovali všetkým sponzorom a ľuďom, ktorý nám darovali hodnotné a pestré ceny do tomboly, čím sme dokázali pre naše deti vyzbierať peniaze na nové školské aktivity a zážitky, na ktorých sa podieľa škola spolu s rodičovským združením. Veríme, že aj nasledujúci rok budeme môcť za pomoci všetkých partnerov usporiadať ples znovu a prídete sa spolu s nami zabaviť a úžiť si úžasnú priateľskú atmosféru plesu.

            text a fotografie: Robert Horáček

          • Menovanie riaditeľky do funkcie

          • Dnes si pani riaditeľka Mgr. Zuzana Endelová za prítomnosti zamestnancov ZŠ s MŠ a predsedu rady školy Bc. Erika Hercega prebrala z rúk pani starostky Bc.Stanislavy Režnákovej menovací dekrét.

            Na obdobie ďalších piatych rokov tak prijala post riaditeľky školy a zároveň menovala svoje dve pani zástupkyne na nasledujúce funkčné obdobie.

            Mgr. Silvia Kriváčková - zástupkyňa pre ZŠ

            Petra Suchoňová - zástupkyňa pre MŠ.

            Milá pani riaditeľka, je nám veľkou cťou pracovať pod tvojím vedením a podieľať sa na budovaní spoločného sna. Si nám vzorom, motiváciou, pozornou počúvateľkou, láskavou, trpezlivou a milou priateľkou, obetavým a zanieteným človekom, vďaka ktorému ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava prešla obrovskou pozitívnou zmenou.

            Veríme, že aj naďalej bude naša škola takto rásť, napredovať a že bude miestom, kam všetci chodia radi.

            SRDEČNE GRATULUJEME!

        • Prerušenie prevádzky MŠ
          • Prerušenie prevádzky MŠ

          • Vážení rodičia,
            na základe pokynov z RÚVZ v Galante, prerušujeme dočasne prevádzku MŠ od 6.2.2024-9.2.2024 pre vysoký výskyt chrípky a chrípke podobných ochorení. Regionálna hygienička prerušila dochádzku zatiaľ na štyri dni. Pokiaľ bude znova chorobnosť detí spojená s týmto ochorením viac ako 40%, hygiena nás uzavrie znova. Prosíme preto rodičov, aby doliečili deti do stavu zdravia, aby sme znova nemuseli prerušovať dochádzku.
            Ďakujeme za spoluprácu.
             
          • Máme 3D tlačiareň

          • Už aj naša škola sa môže pochváliť 3D tlačiarňou. Tlačiareň sme zakúpili s cieľom, aby sa žiaci v prvom rade zoznámili, ale tiež si naozaj skúsili pracovať so súčasnými technológiami a získali o nich záujem. Možnosť dostať sa prakticky k nejakému stroju alebo prístroju pomôže žiakom zistiť, aký majú vzťah k technike, či pre ňu majú alebo nemajú vlohy a to im môže pomôcť pri hľadaní ďalšieho vzdelania a profesijného smerovania. Práca s 3D tlačiarňou budí túžbu po kreativite, objavovaní, podporuje aj technickú zručnosť a predstavivosť.

            Verím, že žiakom sa nová kreatívna činnosť bude páčiť. Tešíme sa na prvé výrobky, ktoré žiaci navrhnú.

            Ďakujem za sprevádzkovanie a nastavenie tlačiarne p. Ladislavovi Čižmárovi a Marekovi Endelovi.

          • Korčuľovanie

          • Ľadová plocha Športovej haly v Šoporni dnes patrila štvrtákom a piatakom. Spoločne si užili obľúbený zimný šport - korčuľovanie. Niektorí ako začínajúci, iní už ako skúsení korčuliari. Nováčikovia na ľade mali obrovskú snahu naučiť sa korčuľovať, čo sa im aj výborne darilo. V závere korčuľovania sa už s ostatnými veselo naháňali. Deti si zašportovali, zabavili sa spolu a odniesli si pekný zážitok.

          • 1. polrok máme úspešne za sebou

          • Riaditeľské pochvaly a hodnotenie 1. polroku

            Dnes sme ukončili prvý polrok školského roka. Na triednickych hodinách pani učiteľky zhodnotili so žiakmi ich vyučovacie výsledky a prácu. V každej triede som bola odovzdať riaditeľské pochvaly za výborný prospech, samé jednotky, vzorné správanie aj zapájanie sa do súťaží.

            Blahoželám všetkým jednotkárom a všetkým žiakom školy prajem úspešný druhý polrok.

          • Školská súťaž v rýchločítaní spojená s čitateľskou gramotnosťou

          • Dňa 30. 1. 2024 sa v našej škole konala súťaž v rýchločítaní spojená s čitateľskou gramotnosťou. Cieľom súťaže je rozvíjať čitateľské kompetencie žiakov a podporovať ich čitateľské návyky. Žiaci súťažili v 3 kategóriách. Najskôr riešili test čitateľskej gramotnosti, potom si zmerali sily v rýchlom čítaní. Dôležitá bola nielen rýchlosť, ale aj bezchybnosť čítaného textu. Úspešní čitatelia v jednotlivých kategóriách boli odmenení diplomom a vecnou cenou.

            I.kat., 3.-4. roč.: 1. miesto - Martin Herceg, 2. miesto - Michal Hlinka, 3. miesto - Juliana Dzurová.

            II.kat., 5.-7. roč.: 1. miesto - Tatiana Hercegová, 2. miesto - Miloš Hracho, 3. miesto - Hanka Dzurová.

            III. kat., 8.-9. roč.: 1. miesto - Sandra Javorová, 2. miesto - Eliška Markusková, 3. miesto - Matúš Bavúz.

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme a víťazom srdečne blahoželáme!

            Mgr. Lovecká

          • Školské kolo geografickej olympiády

          • Dňa 19. 01. 2024 sa v počítačovej učebni uskutočnilo online formou školské kolo geografickej olympiády, na ktorej sa zúčastnilo 21 žiakov v 3 kategóriách. Žiaci 5. ročníka a žiak 4.ročníka súťažili v kategórii G, žiaci 6. a 7. ročníka v kategórii F a žiaci 8. ročníka v kategórii E. Z každej kategórie postúpili do okresného kola žiaci na 1. 2. a 3. mieste.

            Žiaci riešili 1 test s úlohami do 100 bodov, pričom maximálny čas na vypracovanie testu mali 90 minút. Úspešný riešiteľ bol žiak, ktorý získal 55 a viac bodov.

            Z 21 žiakov bolo až 19 žiakov úspešných, pričom do okresného kola postupujú:

            Kategória G:

            Veronika Muziková 85 bodov

            Martin Herceg 84 bodov

            Matej Andel 72 bodov

            Kategória F:

            Tatiana Hercegová 76 bodov

            Miloš Hracho 73 bodov

            Hana Dzurová 71 bodov

            Kategória E:

            Miriam Jankulicová 65 bodov

            Matúš Bavúz 56,9 bodov

            Branislav Čirke 56,7 bodov

            Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme a postupujúcim prajeme veľa úspechov v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 12.3. 2024.

            Mgr.Bábyová

          • Druháci a tretiaci na ľade

          • 26.1. žiaci 2. a 3. ročníka navštívili klzisko v Šoporni. Zo začiatku sme sa niektorí popasovali s ľadovou plochou, ale s pomôckami (hrazda) a s chuťou učiť sa, nám to išlo veľmi dobre. Deťom sa korčuľovanie páčilo, a tak sme odchádzali usmiatí a unavení naspäť do školy na teplý obedík.

            Lenka Écsiová

        • KARNEVAL
          • KARNEVAL

          • Milé detičky, milí rodičia.
            Fašiangy sú v plnom prúde a nás čaká dlhoočakávaná akcia - Karneval.
            Chystajte masky,trblietky,parochne...
            Čakáme všetky krásne masky, bude zábava. ❤
            Dňa 9.2.2024 to vypukne, škôlka sa premenení na rozprávku.
            Tešíme sa na vás.
          • Úspech v okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 17.1.2024 sa v Galante v ZŠ Štefánikova konalo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Našu školu reprezentovali žiaci Irfan Jozef Varlík (6.roč.) a Eliška Markusková (9.roč.).

            Súťažilo sa v rôznych oblastiach anglického jazyka - v anglickej gramatike, používaní jazyka a v rozprávaní na zadanú tému. Úlohy neboli ľahké, ale naši žiaci v silnej  konkurencii  obstáli  veľmi dobre.

            Eliška Markusková obsadila krásne 3.miesto (kategória A2) a Irfan Jozef Varlík sa umiestnil na 8.mieste (kategória A2). Obaja sa zaradili medzi úspešných riešiteľov.

            Srdečne blahoželáme!

            Mgr. K. Tóthová

             

             

          • Školské kroniky

          • Dnes sme boli v Štátnom archíve v Šali zapožičať všetky existujúce kroniky od roku 1959 viažuce sa k histórii našej školy. Historické zápisy si budú môcť prezrieť žiaci, učitelia, zamestnanci ale aj bývalí žiaci, občania počas osláv 65. výročia školy, ktoré si plánujeme pripomenúť vo februári.

          • Korčuľovanie štvrtákov a šiestakov v Šoporni

          • V piatok 12.1.2024 sa deti zo 4. a 6. ročníka vybrali prevetrať svoje schopnosti v ľadovom korčuľovaní do športovej haly v Šoporni. Všetkým to veľmi dobre išlo, aj tým, ktorí na korčuliach stáli prvýkrát. Deťom sa korčuľovanie veľmi páčilo, čo bolo aj vidieť na ich usmiatých tvárach. 

            Lenka Écsiová

          • "Slávne osobnosti obce Šintava" - beseda

          • Pred Vianocami prišiel k tretiakom na hodinu vlastivedy vzácny hosť - rodák, aktívny občan, dobrovoľník, hudobník, ale hlavne ocko našej tretiačky Marínky, pán Matúš Markusek. 

            Priniesol nám krásne publikácie o našej obci a pomocou prezentácie nám predstavil športovcov, hudobníkov, spevákov, tanečníkov, remeselníkov i vedcov, ktorí v Šintave žijú alebo žili.

            Tretiaci boli milo prekvapení, koľko rodákov robí dobré meno našej obci i nášmu Slovensku. 

            Veríme, že aj z našich žiakov raz vyrastú ľudia, ktorí svojou činnosťou zmenia svoje okolie k lepšiemu. 

            Mgr. Lenka Kavoňová 

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje