• Šiestaci a štvrtáci na výlete v Tropicáriu a Oceanáriu v Budapešti

          • Žiaci 6. a 4.ročníka našej školy sa zúčastnili výletu do Budapešti, kde navštívili Tropicárium a Oceanárium v nákupnom centre Campona. V teráriach videli obrovské hady, krokodíly, voĺne lietajúce tropické vtáky a veľkú nádrž so žralokmi a rajami. Fascinovala ich aj prechádzka skleneným tunelom v Aquarióne, kde nad ich hlavami plávali morské tvory. Po návšteve mali možnosť preskúmať nákupné centrum, kúpiť si suveníry a občerstvenie. Pre mnohých z nich to bola prvá návšteva v zahraničí a tiež veľkého obchodného centra. Cesta autobusom bola plná hier a smiechu, čo deťom spríjemnilo čas. Organizácia výletu bola výborná a všetci sa vrátili domov bez problémov. Výlet bol pre žiakov skvelou príležitosťou rozšíriť si obzory a zažiť niečo nové. Všetci sa už tešia na ďalšie spoločné dobrodružstvá.

            Duška, Marianka a Lenka

          • Exkurzia do čističky odpadových vôd v Šintave

          • V stredu 15. 5. 2024 žiaci 7. ročníka počas 6. vyučovacej hodiny navštívili čističku odpadových vôd v Šintave.  Pán Miroslav Magyar, strojník ČOV, žiakom priblížil činnosť čističky a porozprával aj o jeho práci. Žiaci získali veľa nových ďalších  informácií o tom aké to je pracovať v čističke, čo všetko musí manuálne robiť, ako často musí do nádrže pridávať baktérie, ktoré „požierajú nečistoty“. Čo sa deje, ak cez potrubia prichádza veľa odpadovej vody napríklad počas silných prudkých búrok a prívalových dažďov. Čo všetko našiel v prvej zbernej nádobe (uhynuté zvieratá, živú veľkú korytnačku, oblečenie, botasky...). .  Názorne ukázal v odmernom valci vodu, ktorá sa čistila baktériami, potom vodu už po čistení, pripravenú na vypustenie do Váhu. Povedal, že kal po vysušení obsahuje veľa dusičnanov, preto ako hnojivo sa môže použiť iba vo veľmi malom množstve. Exkurzia napriek zápachu bola veľmi zaujímavá a žiakom sa na čističke páčilo. Ďakujeme pánovi Miroslavovi Magyarovi.

            Mgr. Eva Hradská

             

          • Prerábka elektriny

          • Od marca sa v škole prerába havarijný stav elektriny v časti telocviční školy. Podarilo sa nám z vlastných finančných prostriedkov zrealizovať výmenu starého elektrického vedenia v oboch telocvičniach, šatniach, kotolni, kabinete a odkladacích priestoroch. Popri výmene elektrických rozvodov a elektrických rozvodných skríň sa podarilo vymeniť aj starú dlažbu na chodbe, vymaľovať, opraviť steny v šatniach zabezpečiť nové vešiaky a olištovanie podlahy. Už nás čaká len poupratovanie priestorov a telocvične opäť budú môcť o pár dní využívať žiaci školy aj športové kluby na športovanie.

            Za realizáciu celej prerábky ďakujeme firme IMD & design spol. s r.o. Majcichov.

            Veríme, že nová elektroinštalácia prispela k modernizácii školy a bude dlhé roky slúžiť.

          • Súťaž - Moja Família

          • Žiaci 8. a 9.  ročníka  sa počas viacerých týždňov v apríli zapojili do vzdelávacieho projektu finančnej gramotnosti spoločnosti OVB, do celoslovenskej súťaže Moja família. Bola to online súťaž kolektívov, v ktorej  každý jednotlivec riadil 4-člennú rodinu v dome tak, aby ekonomicky vyšla s platom a zároveň boli všetci zdraví a šťastní. Súťaž mala 5 kôl, v ktorých museli žiaci urobiť množstvo rozhodnutí od zaplatenia potravín, cez nákup oblečenia, poslať člena domácnosti na brigádu, alebo mu prideliť čas na vzdelávanie, oddychovanie, zábavu, na prácu v záhrade.  Zapojilo sa do nej 136 tried z celého Slovenska. Naši deviataci sa dlho držali na 2. a 3. mieste, nakoniec získali skvelé 6. miesto. Na peknom 22. mieste skončili  ôsmaci. V súťaži získali užitočné  skúsenosti (ôsmaci využijú v budúcej súťaži) a samozrejme, užili si veľa zábavy pri súťažení.  Všetkým ôsmakom a deviatakom ďakujeme za reprezentáciu školy.

             Mgr. Eva Hradská

             

          • Dopravné ihrisko

          • Dňa 13. mája 2024 sme navštívili dopravné ihrisko v Trnave. Deti prvého a druhého ročníka s radosťou jazdili na bicykloch, kolobežkách a motokárach. Naučili sa a upevnili si aj teoretické vedomosti z dopravnej výchovy, ktoré môžu využívať v každodennom živote. Odchádzali sme všetci  veľmi spokojní!

            Mgr. J. Vargová 

          • Workshop v Múzeu holokaustu pre žiakov 9. ročníka

          • Žiaci 9.ročníka sa dňa 14.5. 2024 vybrali  do Múzea holokaustu v Seredi. V priestoroch múzea sa realizoval workshop tematicky venovaný osudu ľudí, ktorí žili v tomto pracovnom tábore. Žiaci si najprv s lektorom prešli časť múzea a dozvedeli sa základné fakty o holokauste a riešení židovskej otázky počas 2.svetovej vojny. Hlavnou časťou workshopu bola práca v skupinách, kde úlohou bolo aktívne vyhľadávať informácie v priestoroch múzea. Témy boli -  Život, práca v sereďskom pracovnom tábore a Deportácie židov do koncentračných táborov. Jednotlivé skupiny potom prezentovali výsledky svojho výskumu ostatným spolužiakom. Na záver bola otvorená vernisáž výstavy Her stories, pri ktorej bol odprezentovaný krátky film o ženách, ktoré prežili koncentračný tábor.

            Mgr. K. Tóthová

          • Noc v škole

          • My žiaci 8.ročníka spolu s triednou pani učiteľkou Čižmárovou sme sa rozhodli stráviť nezabudnuteľnú noc z utorka na stredu ( zo 7.5. na 8.5. 2024) v priestoroch našej školy a vymenili sme spánok v pohodlnej postieľke za spánok na podlahe našej triedy. Zraz bol o 17.hodine pred budovou školy, kde sme sa stretli s nabalenými taškami. Akciu sme začali športom – chlapci hrali futbal a dievčatá sa počas fandenia chlapcov stihli do sýtosti porozprávať v našom školskom altánku. Na večeru sme mali chutnú pizzu a potom sme zvyšok večera strávili spoločnými aktivitami – diskotéka, playstation, nočná schovávačka, twister hra, karty. Na záver sme si pozreli dobrý film. Ráno nás zobudil ostrý zvuk budíčka našej spolužiačky, ktorá si ho zabudla vypnúť a tak sme sa pomaličky začali baliť a chystať domov. Naša spoločná noc bola veselá, zábavná, super...skrátka nezabudnuteľná!

            Tiffani Jaslovská, žiačka 8. ročníka

          • Nadčasový pohľad do histórie

          • Žiaci 7.8. a 9.ročnika na ETV navštívili v piatok 10.5. 2024 múzeum Oldtimer v Seredi. Táto prehliadka historických dopravných vozidiel im priblížila minulé éry a vyzdvihla pokrok v automobilovom priemysle. Rozmanité modely legendárnych klasík im ukázali, ako sa automobily vyvíjali a menili sa v čase. Veľké poďakovanie všetkým ľuďom, ktorí obetujú svoj voľný čas a starajú sa o tieto vzácne exponáty. Ich úsilie umožňuje žiakom zažiť krásu a históriu automobilového priemyslu na vlastné oči. Bez ich oddanosti a ochoty by takéto vzácne skvosty zostali skryté a nedostupné pre verejnosť. Ďakujeme!

            Mgr. Bábyová a Mgr. Kalinaiová.

          • Vystúpenie pri príležitosti osláv Dňa matiek - 12.5.2024

          • Deň matiek je sviatok venovaný oslavám matiek, počas ktorého vyjadrujeme lásku a úctu ženám – matkám. Na druhú májovú nedeľu tomu nebolo inak ani v našej obci. Žiaci a žiačky našej školy a deti z MŠ si spoločne s pani učiteľkami - v spolupráci s obcou a komisiou kultúry pripravili pre svoje milované mamičky a babičky krásny program - vystúpenie pri príležitosti osláv tohto sviatku.

            Počasie nám prialo a tak na námestí obce mohli všetky deti predviesť svojim maminkám, čo si pre ne s láskou pripravili. Pani starostka a kultúrna komisia obce pre mamičky taktiež pripravili malý darček v podobe milej kvetinovej dekorácie.

            Pozrite si fotky, ktoré zhotovil pán Róbert Boby Horáček a ktoré zachytávajú a priblížia Vám milú atmosféru z tejto peknej akcie.

            Ďakujeme.

          • Novinky z Turistického krúžku

          • V sobotu 11.5. 2024 sme s našimi turistami absolvovali ďalšiu túru. Tentokrát to bol Považský Inovec. Z obce Nová Lehota, kde sa natáčal seriál Horná -Dolná, sme vystúpili cez Bezovec na zrúcaninu hradu Tematín. Tu sme si dali prestávku spojenú s prehliadkou zrúcaniny, ktorá prekonáva rozsiahlu rekonštrukciu. Po krátkom odpočinku sme pokračovali do obce Modrovka a autobusom do Piešťan.

            Mgr. Z. Lášticová

          • Deň matiek

          • Milé naše mamičky, aj ich mamičky - babičky, prajeme vám prekrásny Deň matiek...

            Vaše deti s pani učiteľkami si pripravili pre Vás pekné vystúpenie, ktoré Vám predvedú dnes na námestí obce o 16,00 hod.

            Tešíme sa na Vás!

          • DEŇ VÍŤAZSTVA NAD FAŠIZMOM – 8. 5. 2024 (pripomenuli sme si 7.5.2024)

          • 8. 5. 1945 sa bezpodmienečnou kapituláciou nacistického Nemecka skončila druhá svetová vojna v Európe. Tento deň – Deň víťazstva nad fašizmom – si každoročne pripomíname aj v našej obci. Položením kvetov k pomníku padlým v 2. svetovej vojne a SNP vyjadrujeme hlbokú úctu a nesmiernu vďaku tým, ktorí na oltár slobody položili to najvzácnejšie – svoje životy.

             

            Mgr. Lucia Lovecká

             

          • Mihálikova Sereď

          • Dňa 6.5.2024 sa v Seredi konala regionálna súťaž v umeleckom prednese slovenskej poézie a prózy - MIHÁLIKOVA SEREĎ. Naše šikovné recitátorky ukázali svoj talent, ktorý ocenila aj odborná porota.

            Tatiana Hercegová (6. roč.) - 1. miesto/próza

            Hana Dzurová (6. roč.) - 2. miesto/poézia

            Marína Markusková (3. roč.) - 2. miesto/poézia

            Andrea Miklošíková (3. roč.) - 3. miesto/próza

            Srdečne blahoželáme!

            Z úspechov našich žiačok sa tešíme a ďakujeme im za skvelú reprezentáciu školy!

            Mgr. Lovecká

          • Poznáme oficiálne výsledky Testovania 9 v školskom roku 2023/2024

          • Hoci si uvedomujeme,  že známky a vedomosti nie sú tie najdôležitejšie, čo v škole rozdávame a odovzdávame našim deťom, veľmi nás tešia výborné výsledky žiakov, ktoré nám potvrdili, že vzdelávanie na našej škole vykazuje nadpriemernú úspešnosť v porovnaní s celoslovenským priemerom.

             

            Národný slovenský priemer z matematiky  bol  58,2 % - naša škola bola lepšia o 15,7 %, keď dosiahla priemernú úspešnosť 73,9%.

             

            Národný slovenský priemer zo slovenského jazyka a literatúry bol 61,3 % - naša škola bola lepšia o 16,3 %, keď dosiahla priemernú úspešnosť 77,6 %.

             

            Ďakujeme pani učiteľkám Mgr. L. Loveckej, Mgr. M. Čižmárovej za kvalitnú prípravu žiakov, tiež našim deviatakom, na ktorých sme patrične hrdí!

             

          • McDonald´s Cup 2024

          • V obvodnom kole McDonald’s Cup 2024 na ZŠ J.A. Komenského v Seredi sa v piatok 3.5.2024  predviedlo 8 chlapcov a 2 dievčatá z 2., 3. a 4. ročníka s nevídaným odhodlaním. Hoci výsledková listina ukazuje, že obsadili štvrté, posledné miesto, čísla neodrážajú celý príbeh ich účasti. Hlavným cieľom bolo zúčastniť sa a získať cenné skúsenosti, čo sa nepochybne podarilo. Preukázali sme obdivuhodnú súdržnosť a bojovnosť, pričom najväčšie uznanie patrí brankárovi Ondrejkovi Michalovi, ktorý svojimi zákrokmi viackrát podržal tím v kritických momentoch. Tento turnaj tak pre našich malých žiakov predstavoval oveľa viac než súťaž: prísľub rastu a vzájomnej podpory.

            Ďakujeme za účasť a reprezentáciu.

            Mgr. M. Kalianiová

          • Návšteva expozície Šintavská izba: Objavovanie regionálnej kultúry žiakmi 6. ročníka

          • Vzrušenie a zvedavosť žiakov 6. ročníka naplnili priestory expozície Šintavskej izby, kde sa na nich čakalo bohatstvo regionálnej kultúry. Krok za krokom objavili poklady minulosti a tradície svojho regiónu - keramiku, kroje, knihy, fotky, výrobky košikárov. Každý predmet rozpráva svoj vlastný príbeh, odhaľujúci hlboké korene a hodnoty spoločenstva.

            Expozícia ponúka pohľad do minulosti, vediac, akým spôsobom sa žilo a pracovalo v minulých generáciách. 

            Napriek tomu, že moderný svet neustále napreduje, expozícia Šintavská izba pripomína, že je dôležité nezabúdať na korene a tradície, ktoré tvoria našu identitu. Pre žiakov bola táto návšteva nielen vzdelávacím zážitkom, ale aj cestou k hlbšiemu porozumeniu a váženiu si svojho regiónu.

            Mgr. D. Bábyová

          • Okresné kolo Matematickej olympiády  -  6., 7., a 8. ročník – vyhodnotenie

          • Začiatkom apríla sa naše  šiestačky Hercegová T., Kapošová E. , Molnárová V., dvaja siedmaci Hracho M., Červeňanská S. a 4 ôsmaci  A.  Kapoš, T. Jaslovská, M. Benčík a T. Šimulčík zúčastnili  okresného kola matematickej olympiády, ktoré sa konalo na gymnáziu s VJM v Galante. Títo postupujúci žiaci školského kola  sa so všetkých síl snažili vyriešiť náročné úlohy okresného kola. Síce neobsadili prvé tri miesta, ale ani posledné, medzi ostatnými sa nestratili. Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Mgr. Eva Hradská

          • Okresné kolo Pytagoriády

          • Dňa 9.4.2024 a 10. 4.2024  naši postupujúci žiaci zo školského kola riešili zaujímavé matematické úlohy v okresnom  kole Pytagoriády. Konalo sa na Gymnáziu Z. Kodáya v Galante. Súťažiť išlo spolu 9 žiakov tretieho až ôsmeho  ročníka. V kategórii P3 súťažili M. Hlinka, M. Vohlárik, M. Markusková, P. Pišely. V kategórii P4 to boli Herceg M., Boboček T., Bobuľa F. Kategóriu  P6 riešila V. Molnárová a za kategóriu P8 A. Belička.

            Tešíme sa z  úspešného riešiteľa v kategórii P3 Michala Hlinku, ktorý získal krásne 1. miesto. Michalovi srdečne blahoželáme a tešíme sa na ich ďalšie úspechy v rôznych súťažiach.

            Všetkým zúčastneným postupujúcim zo školského kola ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Mgr. Eva Hradská

             

          • Majstrovstvá mesta Sereď v plávaní žiakov ZŠ

          • 29.4. 2024 sa konali  Majstrovstvá mesta Sereď v plávaní žiakov ZŠ

            Našu školou reprezentovala  šiestačka Hanka Dzurová. Ďalší druh športu, v ktorom sa nedáme zahanbiť ani v silnej konkurencii okolitých škôl. Len necelé 2 sekundy ju delili od 3.miesta v disciplíne prsia na 25 m. Vieme na čom pracovať, budúci rok to určite skúsi znovu. Ďakujeme a blahoželáme!

            Mgr. M. Kalinaiová 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje