• Prehliadka školy a školských kroník

          • V predchádzajúcich dňoch mali možnosť občania vstúpiť do školy a pozrieť si priestory a staré školské kroniky. Takúto možnosť mali pri príležitosti 65. výročia školy, ktoré sme si pripomenuli minulý týždeň.

            Sme veľmi radi, že mnohí občania, bývalí absolventi školy túto možnosť využili a prišli si zaspomínať. Na fotografiách našli mnohí seba aj svojich spolužiakov, pani učiteľky. Prečítali si o udalostiach z obdobia svojho štúdia na škole. Bolo milé sledovať úsmevy a nostalgiu v tvárach ľudí ako si prechádzali svoje spomienky na svoje detstvo – školské časy. Priestory školy sú síce na viacerých miestach vynovené ale mnohé miesta ostali ešte v pôvodnom stave. Po budove ich sprevádzali naši súčasní žiaci, pani učiteľka Bábyová aj riaditeľka školy.

            Teší nás, že všetci odchádzali s dobrým pocitom, cítili sa v škole dobre a boli radi, že mohli nahliadnuť do histórie školy. Ďakujeme za milé slová pochvaly, povzbudenia, za všetky priania pre školu, zamestnancov a žiakov do budúcich rokov.

          • Pozdrav od ministra školstva

          • Dnes sme dostali poštou pozdrav od ministra školstva, výskumu, vývoja a mládeže p. JUDr. Ing. Tomáša Druckera.

            Pre pracovné povinnosti sa nemohol osobne zúčastniť osláv výročia našej školy, poslal nám milý pozdrav a ďakovný list.

            Vážime si to.

          • Školské kolo Čitateľského orieška

          • "Každý príbeh v sebe ukrýva tajomstvo, stačí sa ním prelúskať“

            Aj v tomto školskom roku sa žiaci 1. až 4. triedy zapojili do 10. ročníka súťaže Čitateľský oriešok. Tridsaťčlenná komisia vybrala tri najlepšie práce z každej triedy. Ocenenými žiakmi sú:

            1. trieda
            1. Samuel Mizerík
            2. Hana Kloknerová
            3. Alex Škrabák

             

                  2. trieda

            1. Mária Mosná
            2. Sofia Javorová
            3. Matej Pintér

             

                  3. trieda 

            1. Nela Tkáčová
            2. Sofia Ivanová
            3. Andrea Miklošíková

             

                  4. trieda

            1. Juliana Dzurová
            2. Barbora Cibulková, Ema Šuhayová
            3. Matúš Mosný

            Všetkým oceneným srdečne blahoželáme a všetky práce, aj neocenené, postupujú do celoslovenského kola.

             

            Mgr. L. Kavoňová

          • Deň v maskách v 1. triede

          • Naši malí prváčikovia mali dňa 23.2.2024  veselý "Deň v maskách". Nahradili si tým karneval, počas ktorého bola väčšina detí chorá. Hneď ráno prišli do triedy princezničky, zajko, bojovníci, mačky, jahôdka, spiderman, Thor a iné. Zažili pestrý deň plný hier, súťaží a radosti. Za krásne aj vtipné prezentovanie svojho kostýmu si na záver vybrali vecnú aj sladkú odmenu.

            Mgr. V. Valachová

          • Úspech našich žiakov v biologickej olympiáde a postup do krajského kola!

          • V biologickej olympiáde v kategórii C-P (Projektová časť) nás v okresnom kole v Galante dňa 13.2.2024 reprezentovali dvaja žiaci 8.ročníka – Matúš Bavúz a Tiffani Jaslovská.

            Obaja naši šikovní ôsmaci sa stali úspešnými riešiteľmi okresného kola. Výborne zvládli prezentovať výsledky svojich biologických výskumov.

            Matúš Bavúz sa so svojou prácou a plagátom na tému: Vplyv školského automatu a desiatej na BMI index žiakov umiestnil na 2.mieste a zároveň postupuje do krajského kola, ktoré sa uskutoční 18.3.2024 v Trnave.

            Tiffani Jaslovská sa so svojou prácou a plagátom na tému: Rast plesní v pekárenských výrobkoch umiestnila na 4.mieste.

            Veľmi sa tešíme. Obom gratulujeme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a Matúšovi držíme palce v krajskom kole.

            Mgr. Čižmárová

          • Krajské kolo v stolnom tenise

          • Dňa 21.02.2024 sme sa my, žiaci ôsmeho ročníka, zúčastnili na súťaži krajského kola v stolnom tenise v Trnave. Naše družstvo tvorili žiaci : Matúš Bavúz, Adrián Belička, Branislav Čirke a Tomáš Šimulčík. V konkurencii siedmich kvalitných družstiev sme obsadili napokon 4.miesto. Chceme sa poďakovať pánovi Pištejovi, trénerovi stolnotenisového krúžku, za kvalitnú prípravu na zápasy, tiež pánovi Beličkovi za logistický servis a cenné rady a povzbudenia na súťaži. Dúfame, že budúci rok si súťaž zopakujeme s ešte lepším výsledkom.

            Tomáš Šimulčík, 8.ročník

          • Oslavy 65. výročia školy ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava

          •       V týchto dňoch uplynulo 65 rokov odkedy začalo vzdelávanie detí v novej budove školy. Vyučovať sa v novej škole začalo 4. januára 1959. V roku 1972 bolo okolo areálu školy vybudované svojpomocne občanmi oplotenie. Dobudovanie školy na plno prevádzkové zariadenie bolo až v roku 1975, kedy boli dokončené a do užívania odovzdané objekty telocvične, školskej družiny a školskej jedálne.

                  Neskôr, až v roku 1978, v areáli školy bolo dobudované športovo-branné ihrisko. Tak sa píše v  kronike.

                  Každé takéto výročie si žiada obzrieť sa späť do minulosti, prehodnotiť súčasnosť a pozrieť sa do budúcnosti.     

            Na samotné oslavy sme sa pripravovali veľmi zodpovedne. Do príprav sme zahrnuli prepožičanie kroník školy zo Štátneho  archívu Bratislava – pobočka Šaľa, výrobu darčekových predmetov, tvorbu časopisu, ktorý vytvárali naši najstarší žiaci, rozhovory s bývalými absolventmi školy, tvorbu a distribúciu pozvánok, výber hostí, výzdobu školy, príprava a výzdobu telocvične, ozvučenie a v neposlednom rade príprava samotnej slávnosti, nácvik žiakov, oslovenie žiakov školského parlamentu, oslovenie obecného úradu a mnoho ďalších vecí....

                 22.2.2024 nastal vytúžený deň osláv. Nedočkavo sme čakali na príchod hostí, veľmi si vážime, že medzi nás prišiel pán predseda TSSK Mgr. Jozef Viskupič, pani starostka obce Šintava Stanislava Režnáková, pán primátor mesta Sereď Ondrej Kurbel. Privítali sme poslancov obecného úradu, členov Rady školy, členov RZ pri ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava. Privítali sme bývalých žiakov našej školy – pani Marcellu Molnárovú, pána Miroslava Žilku, bývalých kolegov i kolegyne, veľmi nás teší, že nás svojou návštevou poctili i bývalé pani učiteľky. Tak ako povedala pani riaditeľka školy Mgr. Zuzana Endelová: „S našou školou je spojených množstvo ľudských životov, svoj dlhý profesionálny život tu prežili viacerí učitelia, a ja som  veľmi rada, že sú dnes aj medzi nami pani učiteľky, moje pani učiteľky, ktoré ma učili, keď som do tejto školy chodila ako žiačka. Žiaľ, už nie všetci mohli medzi nás prísť, my však na nich s úctou a láskou spomíname.“

                  Program osláv sa niesol v duchu prianí a želaní našej škole. Ďakujeme našim škôlkarom za folklórne pásmo, ktoré si pripravili pod vedením Lucie Račkovičovej, žiakom školy za zaspievanie hymny školy – pod vedením Mgr. K. Tóthovej, tanečníčkam organizácie Life is Perfect za jedinečné tanečné vystúpenie. Tiež chceme poďakovať ZUŠ Jána Fischera Kvetoňa v Seredi, naši súčasní žiaci Ondrej Javor i Lukáš Šona z piatej triedy  i bývalí žiaci – Lucia Tóthová a Karolína Drábiková, si svojimi pedagógmi pre nás pripravili hru na klavíri a hru na sopránovej zobcovej flaute.

                 Nech sa našej škole vždy len dobre darí, prajeme aj ľuďom v nej spokojnosť a šťastie, nech nám do krásy rastie ..... tieto priania sme si vypočuli v podaní našich žiakov Hanky Dzurovej a Martina Hercega, ktorí recitovali báseň Našej škole, ktorú si pripravili pod vedením Mgr. L. Loveckej. V programe vystúpil aj  Irfan Varlík zo šiestej triedy, nádejný  muzikálový spevák s piesňou z muzikálu Oliver! a mnohých hostí dojal piesňou Slovensko moje.

                 Záver programu patril pani Marcelle Molnárovej, ktorej aj touto cestou chceme ešte raz veľmi poďakovať aj za hovorené slovo a vrúcne spomienky na obec i šintavskú školu a za krásny spev. Ozvučenie celého programu zabezpečila Firma Profisound Marcel Dáni. Krásne fotografie z udalosti nám spravil fotograf Robert Horáček. 

                  Po ukončení programu nasledovali neformálne stretnutia a rozhovory hostí obohatené o listovanie školských kroník a prehliadky školy, v sprievode našich žiakov M. Matyáša, V. Bukovskej, Ch. Hajdákovej, E. Markuskovej a Z. Šárikovej zo Školského parlamentu pod vedením Mgr. Marianky Kalinaiovej.

            Za zapožičanie kvetinovej výzdoby ďakujeme p. Kubištovej a za balónovú výzdobu p. Javorovej. Zavýzdobu celej školy a prípravu fotokútika z balónov ďakujeme p. asistentke Michaele Tkáčovej a pani asistentkám. Za výbornú tortu Ďakujeme p. Kataríne Kušnírovej a firme KG Veľká Mača s.r.o.Za catering a občertsvenie na slávnosť ďakujeme p. Eve Tvarožkovej, firme Lodenica Šintava.

                  Čo môžeme ešte škole popriať? Našej škole želáme veľa úspechov do ďalších rokov, stovky dobre pripravených žiakov, ktorým bude atmosféra školy ožívať v ich spomienkach i po mnohých rokoch,  nám želám , aby boli naši žiaci aj naďalej  tak úspešní ako doteraz, aby na škole panoval duch spolupatričnosti, náročnosti i  láskavého slova.

                 Na záver chceme poďakovať všetkým, ktorí prispeli k dôstojnému pripomenutiu si nášho výročia.

            Mgr. Silvia Kriváčková

            Foto určené pre potreby organizácie Základná škola s materskou školou kráľa Svätopluka Šintava a zúčastnených organizácií a partnerov. Šírenie diela len s uvedením autora : Fotograf Robert Horáček.

          • Výchovný tanečný program pre našich žiakov v rámci osláv 65. výročia školy

          •        22.2.2024 začal pre nás učiteľov, žiakov, nepedagogických zamestnancov netradične. Ráno sa deti hrnuli do školy bez tradičných školských tašiek, s úsmevmi na tvárach ich vítali triedne pani učiteľky v netradičnej „uniforme“, tričkách s logom školy. Namiesto do tried zamierili do školskej telocvične, kde ich už čakal pán Miroslav Žilka, známy svojím umeleckým menom „Bruise“. Pre našich žiakov si pripravil jedinečnú tanečnú  choreografiu.  Prečo práve on? V minulosti tiež „dral“ školské lavice v našej školeJ.

                 Najmenší sa spolu s tanečníkom vrhli aj do tanečnej choreografie, ktorú zvládli bravúrne a celé číslo odtancovali za hlasného potlesku svojich spolužiakov.

                 V tanečnom „súboji“ tancovali Natálka z 9. triedy a Nelka z 3. triedy. Obe dievčatá podali fantastický výkon, z ktorého víťazne vyšla Natálka. Odmenu v podobe trička však získala aj Nelka.

                  „Bruise“ sa venuje tanečným štýlom Poppin´, Lockin´ a Break dance už od roku 1995. Tieto tance vyšperkoval do vlastného, nenapodobiteľného tanečného štýlu a jedinečných choreografií.

                Svojím výchovným koncertom „Bruise“ motivoval aj našich žiakov  k pohybu a k aktívnemu životnému štýlu. Sme radi, že sa u nás zdržal aj počas osláv, prezrel si priestory školy, stretol sa s bývalými učiteľkami a s radosťou si zaspomínal na svoje žiacke roky,.

            Ďakujeme!

            Mgr. Silvia Kriváčková  

            Foto určené pre potreby organizácie Základná škola s materskou školou kráľa Svätopluka Šintava a zúčastnených organizácií a partnerov. Šírenie diela len s uvedením autora : Fotograf Robert Horáček. 

             

          • Darček k výročiu školy

          • V tomto roku si pripomíname 65. výročie školy. Rada rodičov pri tejto príležitosti darovala deťom a žiakom školy boxy na desiatu s logom školy. Veríme, že sa deťom takýto praktický darček zíde a bude im pripomínať dôležitú udalosť školy.

            Ďakujeme!

          • Hodina nemčiny – trochu inak

          • V pondelok, 12. 2. 2024, sme mali netradičnú hodinu nemeckého jazyka. Z klasickej učebne sme sa presunuli do školskej kuchynky. V rámci lekcie o jedlách sme totiž pripravovali nemecké jedlá. Rozdelení v skupinách sme si pripravili Quarkstrudel (tvarohovú štrudlu), Pfannkuchen (palacinky) a klasický deutsches Abendbrot (nemeckú večeru). S výsledkom nášho kuchárskeho umenia sme boli spokojní, pochutili sme si, podelili sa i s pani učiteľkami a žiakmi iných tried. Veríme, že i slovná zásoba, ktorú sme pri príprave používali, nám prešla okrem žalúdku i do našich hláv.

            Nech sa páči! Pozrite si video o priebehu našej „Kochstunde“. Za zdokumentovanie celej aktivity ďakujeme našim spolužiakom Miškovi B. a Matúšovi B.

            Chanel Hajdáková & Sofia Tauferová, 8. trieda

          • ČARO SLOVA 2024

          • „Ó, mojej matky reč je krásota, je milota, je rozkoš, láska svätá…” (P. O. Hviezdoslav)

            16. 2. 2024 sa našou školou niesol umelecký prednes. Konalo sa školské kolo recitačnej súťaže Čaro slova. Víťazi triednych kôl svojím prednesom poézie a prózy potvrdili slová básnika a dokázali, že náš materinský jazyk je krásny a ponúka veľa možností umeleckého vyjadrenia. Nesúťažne sa ako recitátorky predstavili aj šikovné prváčky Zuzka Hercegová a Alžbetka Holbíková.

            Žiaci 2. - 9. ročníka súťažili v troch kategóriách:

            I. kat. (2. - 4. roč.)

            Poézia: 1. miesto - Juliana Dzurová, 2. miesto - Martin Herceg, 3. miesto - Marína Markusková

            Próza: 1. miesto - Tibor Boboček, 2. miesto - Andrea Miklošíková

            II. kat. (5. - 6. roč.)

            Poézia: 1. miesto - Hana Dzurová, 2. miesto - Veronika Muziková, 3. miesto - Mário Oroszi

            Próza: 1. miesto - Tatiana Hercegová, 2. miesto - Kristína Miklošíková

            III. kat. (7. - 9. roč.)

            Poézia: 1. miesto - Eliška Markusková, 2. miesto - Patrik Kraľovič, 3. miesto - Viktória Bukovská

            Próza: 1. miesto - Marko Javor

            Víťazi jednotlivých kategórií budú našu školu reprezentovať v okresnom kole.

            Oceneným recitátorom srdečne blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme!

            Mgr. Lovecká

             

             

             

             

             

          • Krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • 1. 2. 2024 sa v Trnave konalo krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry, v ktorom si zmerali sily víťazi okresných kôl. Súťaž pozostávala z troch častí: vedomostný test, transformácia textu, príprava a prednes ústneho prejavu. Naša šikovná ôsmačka Chanel Hajdáková sa na súťaži zúčastnila ako víťazka okresu Galanta. V konkurencii obstála výborne - získala 5. miesto a na základe hodnotenia odbornej poroty sa stala aj úspešnou riešiteľkou olympiády.Chanel srdečne blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy!

            Mgr. Lovecká 

          • Korčuľovanie žiakov

          • Aj včerajšie (13.2.2024) ľadové korčuľovanie v rámci telesnej výchovy  dopadlo na výbornú. Žiaci 2.stupňa (6.,7.,8., a 9.ročník) sa ako "Poslední Mohykáni" premávali, šantili a hrali hokej na ľadovej ploche v Šoporni. Čas nám veľmi rýchlo ubehol (1,5 h), a my sme sa autobusom naspäť, dopravili do školy na teplý obed. Ďakujeme p. uč. Mgr. Kalinaiovej, Mgr. Lášticovej a p. L. Écsiovej za zorganizovanie tejto akcie. 

            Lenka Écsiová 

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Rodičom detí MŠ Šintava, 13.2.2024

            Vec: Prerušenie prevádzky MŠ – Riaditeľské voľno

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou kráľa Svätopluka Šintava Vám oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5, zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov poskytuje riaditeľské voľno dňa 22.2.2024 (štvrtok) z organizačných dôvodov.
          • Karneval v škole

          • Konečne prišiel dlho očakávaný karneval! 
            Dnes 9.2. žiaci 1.stupňa boli nedočkaví, kedy sa prezlečú a stanú sa z nich superhrdinovia, princezné, zvieratká, čarodejnice, kostlivci a športovci...Vo vyzdobenej telocvični deti privítala veselá hudba a pani učiteľky premenené na rozličné rozprávkové bytosti. Po predstavení a obdivovaní sa  všetkých masiek začala karnevalová zábava , súťaže a nemohol chýbať aj tanec. Všetci sme sa pri tom dobre zabavili. Na karnevale je vždy skvelá zábava a ten náš bol nezabudnuteľný. Na záver bola každá maska🥸 odmenená malou sladkosťou. Už teraz sa tešíme, že sa aj o rok opäť prenesieme do sveta rozprávok, tanca a zábavy. Tohtoročný karneval dopadol výborne, všetci si ho chválili a užili, za čo patrí aj poďakovanie všetkým pani učiteľkám i pani asistentkám. 

            Lenka Écsiová

        • KARNEVAL - Náhradný termín
          • KARNEVAL - Náhradný termín

          • Milí rodičia,
            karneval ktorý sme boli nútení z dôvodu prerušenia prevádzky zrušiť sa uskutoční v náhradnom termíne - už zajtra.
            Deti sa na túto akciu veľmi tešia a preto nám je ľúto ju zrušiť a organizujeme ju takto "na rýchlo".
             
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje