• Krabičky plné lásky sme s láskou odovzdali

          •  

            Všetkým, ktorí s láskou balili darčeky do krabičiek ďakujú prijímatelia sociálnych služieb v Domove sociálnych služieb pre deti a dospelých v Šintave a posielajú srdečné poďakovanie už za milý úmysel a ešte srdečnejšie za darčeky. Darčeky odovzdala riaditeľka školy na posedení DSS vo Farskom centre v Šintave dňa 14. decembra.

             

            Ďalšie darčeky odovzdali včera, 19. decembra deti zo školského klubu do Zariadenia opatrovateľskej služby v Šintave pre 23 obyvateľov zariadenia. Babičky ich čakali pri stromčeku, kde krabice lásky deti položili. Deti zaspievali vianočné piesne a odovzdali aj vianočné pozdravy, tetušky im tiež zaspievali ľudové piesne a básničky pre deti. Vzájomne si poďakovali a rozlúčili sa s prísľubom ďalšej návštevy.

            Ďakujeme všetkým dobrým ľuďom, žiakom a ich rodičom za darovanie vecí do krabičiek a pani učiteľkám, ktoré pomáhali krabičky baliť a zastrešili túto milú aktivitu školy. 

          • Školské kolo Matematickej olympiády Z5

          • Matematická olympiáda je odborná olympiáda, v ktorej žiaci riešia niekoľko príkladov zameraných na schopnosť logického úsudku, ktorý musia podložiť matematickými vedomosťami. Výsledkom často nie je len číslo ako výsledok, ale dôkaz a podrobne zapísaný myšlienkový postup.

            V kategórii Z5 – 5.ročník sa do školského kola zapojili títo žiaci: Matej Andel, Kristína Miklošíková, Veronika Muziková, Ondrej Javor, Lukáš Šona a Mário Oroszi.

            Úspešnými riešiteľmi školského MO a postupujúcimi do okresného kola sú:

            Veronika Muziková – 1.miesto

            Ondrej Javor – 2.miesto

            Matej Andel – 3.miesto

            Úspešným riešiteľom blahoželáme a tešíme sa na ich ďalšie úspechy v okresnom kole.

            Mgr. Čižmárová

          • Súťaž o nový web školy- pomôžte nám zvíťaziť

          • Našu ZŠ s MŠ sme zapojili do súťaže o nový web pre našu školu a radi by sme Vám oznámili, že hlasovanie je už spustené!

            Ako bude súťaž prebiehať?

            Hlasovanie prebieha na  facebook stránke  a trvá do 12.januára 2024.

            Ako hlasovať:

            1. Hlasovať môžete kliknutím na  tento odkaz, ktorým sa dostanete na Facebook stránku.
            2. Nájdite fotku s názvom našej školy.
            3. Stlačte tlačidlo "like" pod fotkou.
            4. Výherná škola bude tá, ktorá bude mať najviac  "like" pod fotkou.

            Je potrebné likovať konkrétnu fotku s našim poradovým číslom.

            Taktiež, v najbližších dňoch obdržíme poštou plagát, ktorý obsahuje QR kód s priamym odkazom na hlasovanie. Bude umiestnený vo vestibule školy a môžete tak hlasovať takmer okamžite 🙂

            Dôležité termíny:

            Ukončenie súťaže: 12. januára 2024 o 22:00
            Vyhlásenie výsledkov: 19. januára 2024

            Ďakujeme za každý like pre našu školu!

          • Čítame pre radosť

          • Tešíme sa a ďakujeme Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, že sme boli podporení v projekte

            ČÍTAME PRE RADOSŤ v 2. kole.

            Môžme si v najbližších týždňoch zriadiť alebo doplniť triedne knižnice v hodnote 250 eur v triede materskej škôlky pre deti, ktoré majú predprimárne vzdelávanie povinné, ako aj v triedach prvého a druhého ročníka našej základnej školy v hodnote 500 eur.

          • Exkurzia - Vianočná Viedeň

          • Dňa 14.12.2023 sa žiaci 7., 8. a 9. triedy zúčastnili exkurzie do cudzej krajiny - Rakúska. Po príjemnej ceste autobusom sme navštívili Technické múzeum vo Viedni, ktoré mnohých z nás očarilo. Všetky štyri poschodia múzea ponúkali množstvo zaujímavých exponátov a rôznych aktivít. Mnohým sa veľmi páčila hudobná časť múzea, v ktorej sme mohli počúvať rôzne žánre piesní a dokonca i spievať karaoke. Chlapcov zas zaujali rôzne motorky, historické autá, lokomotívy, lietadlá, formula, či supermoderný Mercedes. Ku koncu prehliadky si niektorí z nás kúpili suveníry, aby mali pamiatku na múzeum.  Našim ďalším  cieľom boli Vianočné trhy pri zámku Schönbrunn. Bývalé letné sídlo Habsburgovcov bolo priam ako z rozprávky. Po rozchode sme sa všetci pustili do nakupovania a neboli sme sklamaní.  Veľa z nás si pochutilo na tradičných praclíkoch, či iných dobrotách, alebo na detskom punči. Ceny v porovnaní s trhmi na Slovensku neboli príliš vysoké a všetci sme odišli spokojní. Domov sme prišli unavení, no šťastní z celodenného výletu.               

            T. Jaslovská

          • Vianočné zvonenie

          • Tradične pred Vianocami si deti a žiaci školy pripravujú kultúrny program pre rodičov, starých rodičov a priateľov školy. A tak aj tento rok prijali všetci pozvanie do telocvične, kde si pozreli prekrásny program. Deti spoločne s pani učiteľkami usilovne nacvičili program plný piesní, básní, tančekov aj scénok ale najmä program plný lásky. Vianočnej lásky, ktorú sme chceli na všetkých preniesť. Veríme, že sa nám to podarilo a každý, kto s nami bol, zažil pekný večer. Kto nebol, nech sa poteší aspoň krásnymi fotkami, ktoré sálajú sviatočnou atmosférou a za ktoré ďakujeme p. Robertovi Horáčkovi.

          • Školské kolo Pytagoriády

          • V utorok a stredu (12. a 13.12.2023) sa v obidvoch počítačových učebniach opäť súťažilo. Spolu 45 žiakov z 3. až 8. triedy riešilo  online zaujímavé matematické úlohy školského kola  Pytagoriády. V utorok súťažili tretiaci, štvrtáci a piataci, v stredu šiestaci, siedmaci a ôsmaci.  

            Tešíme sa z našich úspešných riešiteľov, ktorými boli M. Hlinka, M. Vohlárik, M. Markusková, P. Pišely a S. Ivanová z tretej triedy, M.Herceg, T. Boboček a F. Bobuľa zo štvrtej triedy, V. Molnárová zo 6. triedy a A. Belička z ôsmej triedy.  Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť v súťaži. Úspešným riešiteľom blahoželáme a tešíme sa na ich ďalšie úspechy v okresnom kole.

            Mgr. Eva Hradská

             

          • Vianočný stánok

          • Na Vianočných trhoch v našej obci sme mali dva stánky, kde sme predávali výrobky žiakov školy a výrobky, ktoré pre nás darovali alebo vyrobili rodičia našich detí v materskej aj základnej škole.

            V stánku sa pri predaji vystriedali deti, mamičky aj pani učiteľky. Ďakujeme.

            Za získané peniažky od štedrých ľudí určite niečo pre deti kúpime, alebo zabezpečíme nejakú výbornú akciu v spolupráci s rodičovským združením.

            Ďakujeme všetkým, ktorí podporili kúpou výrobkov deti v našej škole.

            Ďakujem pani učiteľkám, vychovávateľkám, ktoré výrobky pripravili a taktiež rodičom, ktorí nám výrobky na predaj poskytli.

            foto: archív školy a R. Horáček

          • Vianočná pošta

          • Aj tento rok sme sa zapojili do písania vianočných pohľadníc pre seniorov.

            Vianočná pošta od nás odišla včera a poteší starkých v Dome Charitas Matky Terezy v Matejovciach nad Hornádom, v zariadení DOMINIK n.o, vo Veľkej Lehote a v Dome pokojnej staroby, n.o., v Gbeloch.

            Ďakujem deťom a pani učiteľkám za prípravu pohľadníc. Verím, že starkým spríjemnia vianočné sviatky.

          • Mikuláš v škole

          • Mikuláš nesklamal a aj tento rok zavítal v sprievode anjelov a čertov do našej školy. Priniesol so sebou snehovú nádielku a plnú náruč radosti z drobných sladkostí, ktoré anjeli rozdali poslušným deťom. Deti sa nenechali zahanbiť a predviedli sa pred Mikulášom s pesničkami, či básničkami. Čerti trochu postrašili pár výmyselníkov, ktorí sa samozrejme v každej škole nájdu. Deti potom Mikulášovi poďakovali a sľúbili, že budú dobré a budú si všímať druhých a pomáhať im. Ďakujeme  šikovným deviatakom za pomoc a rodičovskému združeniu za zakúpenie sladkostí.

            Mgr. K. Tóthová

          • Radosť zo snehu

          • Dnes nám Mikuláš okrem sladkostí nadelil aj viacej snehu, z ktorého sme mali radosť všetci. Ráno sme si dali niektorí rozvičku s lopatou a metlou a odhádzali chodník do školy. 

            Neskôr cez prestávku sa všetci vyšatnili. 

        • Mikulášska nálada
          • Mikulášska nálada

          • Maličkí aj veľkí, chlapci aj dievčatá, všetci už zvedavo očakávajú príchod Mikuláša. A keďže sme všetci poslúchali, už zajtra sa isto dočkáme. 🎅
            Spríjemnime si tento deň a spestrime si našu mikulášsku náladu spoločným oblečením červenej farby a mikulášskou čiapkou.
          • Svetový deň boja proti AIDS

          • Aj my sme si 1.12. 2023  pripli červené stužky, pretože si každoročne, prvého decembra, pripomíname Svetový deň boja proti AIDS, pri príležitosti ktorého Mládež Slovenského Červeného kríža poukazuje na možnosti, dôležitosť i potrebu HIV prevencie. Venujú sa tejto problematike už od roku 1997 a ich aktivity sú zamerané na edukáciu najmä mladých ľudí, ale aj širokej verejnosti. Hlavným cieľom je šíriť povedomie o HIV prevencii, ktorá aj dnes predstavuje najúčinnejší nástroj v boji proti tomuto vírusu.

            Symbolom svetového dňa proti AIDS je červená stužka. A tak sme ňou aj my dali najavo svoju spolupatričnosť.

            Ďakujeme, že ste ju s nami v piatok nosili aj vy.

          • November v ŠKD

          • Novembrové popoludnia využili všetky tri oddelenia družinárov naplno. Tvorili sme v triedach malé umelecké diela, prváčikovia si vyskúšali prácu s hrnčiarskou hlinou a vymodelovali krásne hríbiky. Navštívili sme Miestnu pamätnú izbu na Obecnom úrade v Šintave, kde sme si pozreli vystavené pamiatky, fotografie a predmety, ktoré používali predchádzajúce generácie. Dievčatá zaujalo porovnávanie vystavených historických fotografií so súčasnosťou a chlapcov zasa "rečnenie" do mikrofónov a zosilovacia technika:)) V téme Prvá pomoc sme deti zoznámili s vtipným zmrzlinárom SEPRP-Oživičom (Baštrng - nájdete na YouTube), aby videli, aké je potrebné poznať pravidlá poskytnutia PP...  Telocvičňu využívame na bohatú škálu pohybových aktivít a hier a ak nám to počasie dovolí, stále sa snažíme dostať von "na čerstvý vzduch" ... ĎAKUJEME deťom za veselý november, a už sa tešíme na aktivity bohatý december:)

            P.vychovávateľky Veronika, SIlvia a Anka

          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci, oznamujeme Vám, že zajtra je skrátené vyučovanie do 11,40 hod. z dôvodu povinného školenia učiteľov. Obedy sa riadne vydávajú, ŠKD nie je v prevádzke.Materská škola je riadne v prevádzke.

          • Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo

          • Dňa 28.11. sa na našej škole uskutočnila Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo. Zapojilo sa spolu 12 žiakov, ktorí súťažili v 2 kategóriách. Zmerali si sily v anglickej gramatike, používaní jazyka a v ústnej časti, v ktorej mali žiaci vytvoriť príbeh podľa obrázkov a viesť dialóg na určenú tému. Úlohy neboli ľahké, ale naši žiaci sa s nimi popasovali veľmi dobre. Výsledky:

            Kategória 1A - žiaci 6. a 7. triedy

            1. miesto - Irfan Jozef Varlík  (6.tr.)
            2. miesto - Ema Ollová  (6.tr.)
            3. miesto - Hana Dzurová  (6.tr.)

            Kategória 1B - žiaci 8. a 9. triedy

            1. miesto - Eliška Markusková (9.tr)
            2. miesto - Chanel Hajdáková (8.tr.)

                              - Tiffany Jaslovská (8.tr.)

            1. miesto - Milan David Matyáš (9.tr.)

            Víťazom srdečne blahoželáme a držíme palce na okresnom kole, všetkým zúčastneným ďakujeme za prejavenú odvahu a ochotu ukázať svoju šikovnosť.

            Mgr.K. Tóthová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje