• Priestory ZŠ a MŠ pred začiatkom školského roka

          • Sme pripravení na nový školský rok

            Začiatok školského roka sa nezadržateľne blíži. Žiaci počas prázdnin oddychovali ale škola nebola zatvorená. Pripravovali sme sa na nový školský rok. V mesiacoch júl, august sa uskutočnila údržba priestorov budovy: umývanie okien, leštenie parkiet, tepovanie kobercov, výmena podlahy na sekretariáte školy, údržba okolia školy, kosenie. V materskej škole sme vymaľovali triedy a chodby. Pán školník obložil zástenu v učiteľskom kabinete, uskutočnila sa výmena PC v triedach, kontrola PC techniky, nainštalovanie nových tlačiarní, údržba vodoinštalácie a kopec iných maličkostí....

            Pani učiteľky pripravili triedy.

            Ďakujem všetkým zamestnancom, najmä nepedagogickým za ich prácu počas leta a prípravu priestorov k novému školskému roku.

          • Oznam školskej jedálne

          • PREPLATOK ZA STRAVU ZA ŠKOLSKÝ ROK 2022/2023

            Vedúca Školskej jedálne pri ZŠ  Jana  Amosa  Komenského v Seredi  oznamuje, že v mesiaci júl 2023 bol   rodičom zasielaný zostatok na stravnom / nad 50 €/, ktorú platili v uplynulom školskom roku, na číslo účtu, z ktorého platbu  hradili.

             

            Preplatok stravného /menej ako 50 €/ pozostávajúci z režijných nákladov  (uhradených počas  vzdelávania keď sa žiak nestravoval) a doplatkov za stravu (za obedy, ktoré neodobral – bol odhlásený) sa presúvajú do nového školského roka 2023/2024. Všetkým žiakom 9.ročníka a žiakom odchádzajúcim na iné školy bol preplatok stravného vrátený . Ak sa žiak v školskom roku 2023/2024 nebude stravovať v školskej jedálni a má preplatok je potrebné kontaktovať vedúcu školskej jedálne emailom veduca.kuchyne@zskomsered.sk alebo telefonicky 0316270147, 0910332191 a požiadať o vrátenie preplatku. Aktuálny preplatok sa zobrazuje rodičom žiaka v edupage v časti platby.

             

            PODMIENKY STRAVOVANIA V ŠKOLSKOM ROKU 2023/2024

             

            Rodičia  žiakov,  ktorí  sa budú stravovať v  školskej jedálni  od nového školského roka, musia svoje dieťa prihlásiť na stravovanie a to vyplnením Prihlášky na stravovanie, ktorá obsahuje aj žiadosť o štátnu dotáciu. Vyplnenú a podpísanú prihlášku treba posielať buď  e- mailom na adresu  veduca.kuchyne@zskomsered.sk, prípadne osobne u vedúcej školskej jedálne. Informácie na t. čísle 0316270147, 0910332191.  Prosím nezabudnite na dátum od kedy Vaše dieťa bude odoberať stravu a nezabudnite si vybrať položku – žiadam – nežiadam o štátnu dotáciu na obedy.  Platba  musí byť uskutočnená  najneskôr do 31.8.2023 resp.  tak, aby platba bola pripísaná  na účet školskej  jedálne 2 dni pred začatím stravovania. Prihláška na stravovanie  dostupná na stránke školy.

            Materská škola  bude dostávať prihlášky v prvý deň nástupu do škôlky – 4.9.2023

            Ak žiak  chodil minulý rok na obed -  neznamená to, že automaticky pokračuje ďalej aj tento rok. Každý žiak bez ohľadu na to aký má preplatok v školskej jedálni sa musí  prihlásiť vypísaním prihlášky.  Následne sa Vám v aplikácii edupage – platby – zobrazí informácia o platbách v školskej jedálni..  Prosíme rodičov, aby dodržali postup – prihláška – platba – obed!

            Žiak, ktorý nebude mať odoslanú Prihlášku na stravovanie a zaplatenú sumu  nie je prihlásený na stravovanie.

            Čipové kľúče ostávajú z minulého školského roka. Ak sa žiak nebude stravovať, čip neodovzdáva. Čipové kľúče vydáva škola, ktorú žiak navštevuje a nie  školská jedáleň. Bez čipového kľúča  školská jedáleň nebude vydávať obedy.

             

            PLATBA NA ŠKOLSKÝ ROK 2023/24

             

            Napriek tomu, že  obed je dotovaný štátom  zákonný zástupca dieťaťa platí 30 €/jednorazová platba/ + režijné náklady 4 € mesačne

            • Dotáciu na stravu  poskytuje štát len vtedy ak sa žiak zúčastní na vyučovacom procese a odoberie obed v školskej jedálni. Dotácia na desiatu sa neposkytuje.
            • Obedy do obedárov sa nevydávajú. Ak žiak neodoberie obed /nečipne sa/  alebo rodič neodhlási stravu počas neprítomnosti žiaka na vyučovaní platí si plnú výšku obeda podľa 3.finančného pásma pre I. stupeň 1,70 € a pre II. stupeň 1,90 €. Plnú výšku obeda si taktiež platí rodič ak je dieťa choré a  nestihne v prvý deň dieťa odhlásiť a vyzdvihne si obed v školskej jedálni do obedára, na ostatné dni počas choroby dieťaťa musí rodič svoje dieťa zo stravy odhlásiť.

                                                               

            2)  Spôsob úhrady :

            • bankovým prevodom na č .účtu: SK6809000000005044271737 SLSP (pri úhrade uvádzať správny VS, ktorý Vám bol vygenerovaný v edupage, aktuálnu triedu, meno a priezvisko žiaka) -nastavte si trvalý príkaz v banke
            1. Platba:
            • 1. a  2.stupeň: 30 € - kaucia /jednorazová platba za neodobraný alebo neodhlásený obed/

            + režijné náklady 4 € mesačne

            • MŠ s dotáciou – 30 € kaucia /jednoraová platba za neodobraný a neodhlásený obed/

            + režijné náklady 4 € mesačne

            MŠ bez dotácie  - 24 €  - obed + 4 € režijné náklady = 28 € mesačne

            • každý stravník s dotáciou musí mať zaplatenú kauciu 30 € /jednorazová platba – ak ju žiak vyčerpá   je nutné sumu obnoviť./
            • ak ste nepožiadali o štátnu dotáciu  platí sa  4 € režijné náklady /mesiac + 1,70 €/deň pre I. stupeň a 1,90 €/deň pre II. stupeň
            • rodič, ktorý  je poberateľom hmotnej núdze alebo životného minima režijné náklady

            za svoje dieťa  neplatí /doklad z ÚPSVaR/

            Prosím skontrolujte si na edupage svoje preplatky z minulého školského roka, ak máte dostatočný kredit – 34 € a viac, platbu na september nemusíte platiť ak máte menej treba doplatiť do sumy 34 €.

             

            Dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení   školského stravovania a vyžaduje si  osobitné  diétne stravovanie. Škola diétne stravovanie neposkytuje. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate -  Prihláška na stravovanie.

            K prihláške treba doložiť správu od lekára špecialistu - / ktorí odovzdali v máji už nemusia/. Peniaze od zriaďovateľa Vám  budú vyplatené na účet.

             

             

             

            Antónia Míková, vedúca školskej jedálne

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje