• Škola v prírode

          • V pondelok 16. mája sme plne vybavení vyštartovali do školy v prírode. Celý týždeň si druháci, tretiaci a štvrtáci užili pobyt v krásnom prostredí obce Heľpa na Horehroní.

            Žiaci a pedagogický dozor boli ubytovaní v hoteli Heľpa v izbách s vlastným sociálnym zariadením. Strava bola zabezpečená 5 krát denne.

            Slečny animátorky absolvovali s nami veľa aktivít, spoznali sme blízke okolie obce. Všetci sme boli veľmi spokojní s výletom do Vydrova. Tu, v tvorivých dielňach sa žiaci zoznámili i vyskúšali výrobu drevených varešiek a ozdôb z vosku. 

            Pani zdravotníčka Majka sa starala o niekoľko chorých detí 24 hodín denne. Našťastie, úrazy nás vďaka dobrej disciplíne obišli.

            Teší nás, že sa u žiakov a triednych kolektívov utužili priateľské vzťahy. Pobytom v škole v prírode sme podporili fyzickú zdatnosť, pohybovú výkonnosť a upevnili si aj vzťah k prírode.

            Mgr. T. Cmarková

             

          • Majstrovstvá v Sudoku

          • Dňa 26. mája 2022 sa konali Majstrovstvá v Sudoku pre žiakov základných škôl a osemročných gymnázií okresu Galanta, ktoré vyhlásila ZŠ J. Fándlyho a mesto Sereď.

            V mestskom úrade vo Veľkej zasadačke súťažili naši žiaci:

            4. ročník T. Hercegová, Korcová,

            5. ročník S. Červeňanská, L. Náhliková,

            6. ročník A. Kapoš, Ch. Hajdáková,

            7. ročník J. Kyseľová, E. Markusková.

            Úspešnou riešiteľkou sudoku sa stala Eliška Markusková, ktorá získala 3. miesto v 2. kategórii.

            Víťazke srdečne blahoželáme a ostatným žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy!

            Mgr. M. Lukáčová, Mgr. E. Hradská

             

          • Detská liga v malom futbale - úspech našich futbalistov

          • Dňa 12. 5. 2022 sa konalo športové podujatie - turnaj v detskej lige malého futbalu, na ihrisku ZŠ Fándlyho v Seredi. Za našu školu sa zúčastnili turnaja tri vekové kategórie, U10 – tretia a štvrtá trieda, U13 – šiesta a siedma trieda a U 15 – ôsma a deviata trieda. Futbalový tím poskladaný zo žiakov z tretej a štvrtej triedy a futbalový tím zo žiakov ôsmej a deviatej triedy získali po dve druhé miesta v konkurencii základných škôl zo Serede, Šoporne a Paty. Žiaci dostali ocenenia za pekné športové výkony aj za umiestnenie. Všetkým zúčastneným žiakom reprezentujúcim našu školu ďakujeme.

          • EXKURZIA – ČOV ŠINTAVA

          • V stredu 11. 05. 2022 žiaci 7. ročníka počas 5. a 6 vyučovacej hodiny navštívili Čističku odpadových vôd (ČOV) v Šintave. Priestormi čističky nás sprevádzal pán Miroslav Magyar. Poukazoval nám sitá a zberné nádoby, kde sa zachytávajú najväčšie nečistoty, nádrže, kde sa biologicky čistí voda, okysličuje, kde sa ukladá kal. Na porovnanie nám ukázal v odmernom valci vzorku vody, ktorá sa čistila baktériami a vodu už vyčistenú. Tú už vypúšťajú do Váhu. Porozprával veľa zaujímavostí a nezabudol nám pripomenúť čo nepatrí do kanalizácie (obrúsky, ktoré sa nerozkladajú, odličovacie tampóny, oblečenie, topánky, tenisky, ale aj uhynuté zvieratá...). Exkurzia sa napriek charakteristickému pachu čističky žiakom páčila, žiaci si  doplnili a utvrdili teoretické vedomosti z oblasti čistenia odpadových vôd. Ďakujeme pánu Magyarovi za sprevádzanie po čističke, za zaujímavý a odborný výklad.

            Eliška Markusková a Johana Kyseľová, žiačky 7. ročníka

        • Ponuka školských pomôcok - Skvelko
          • Ponuka školských pomôcok - Skvelko

          • Vážení rodičia!

            Opäť sme pripravili pre Vaše deti zoznamy pomôcok na budúci školský rok 2022/2023 s možnosťou nákupu cez internet. V týchto dňoch ste dostali domov aj letáčiky s podrobnejšími informáciami.

            Papierové zoznamy dostali žiaci aj domov.

            Ako nakúpiť potrebné školské pomôcky z pohodlia domova?

            1. Kliknite na link:  https://www.daffer.sk/sada/6271 , zobrazí sa Vám na internete naša škola a všetky zoznamy. Zo zoznamu si  jednoducho vyberiete odporúčanú sadu pre daný ročník.
            2. V odporúčanej sade môžete robiť zmeny, a to pridať pomôcky alebo odobrať, ak Vám zvýšili z minulého školského roka.
            3. Pri objednávke do 26.7.2022 môžete mať dopravu zadarmo do školy (ušetríte až 4 €). Balíček bude dodaný do školy posledný augustový týždeň a v septembri si ho preberiete od triedneho učiteľa.

            Pripravené sú sady pre všetky ročníky odporúčané učiteľmi. 

            Ponuka pomôcok platí už aj pre našich budúcich prváčikov.

          • SLÁVIK SLOVENSKA 2022 - okresné kolo

          • Po dvoch rokoch odmlčania sa opäť rozozvučali hlásky detských spevákov, ktorí sa zapojili do speváckej súťaže SLÁVIK SLOVENSKA 2022. Okresné kolo prebiehalo dňa 11.5.2022 v Galante. Bol to veľký sviatok folklóru – deň plný spevu, hudby a krásnych krojov. Našu školu reprezentovali Martinko Herceg (2.trieda), Irfan Jozef Varlík  (4.trieda) a Kristínka Belajová (7.trieda). V silnej konkurencii sa nedali zahanbiť a bojovali, ako najlepšie vedeli. Všetci naši speváci si vyspievali vo svojich kategóriách krásne 3. miesta. Touto  cestou chcem poďakovať p. Erikovi Hercegovi za pomoc pri nácvikoch a hudobnom doprovode žiakov. V spomienkach sa vraciame aj k p. uč. Marienke Vojtechovej, ktorá u mnohých z nás zasadila semienko lásky k spevu a umeniu vôbec. Veľké ĎAKUJEM !

            Mgr. K. Tóthová

          • Čerstvé hlavičky

          • Aj dnes deti dostali čerstvú dávku vitamínov v podobe viazaničky reďkoviek. Veľmi im chutili. Prosíme Vás o Vašu podporu, hlasovanie denne za našu školu, aby sme im mohli vitamíny dopriať aj v budúcom školskom roku. Prosím, nezabudnite denne hlasovať na www.cerstvehlavicky.sk Ďakujeme!

          • MIHÁLIKOVA SEREĎ - Veľký úspech našich recitátorov!

          • Dňa 9. mája sa konala súťaž v umeleckom prednese slovenskej poézie a prózy - MIHÁLIKOVA SEREĎ

            V konkurencii seredských základných škôl aj viacerých škôl z okolia Serede obstáli naši žiaci na výbornú. Ich úsilie a recitačný talent ocenila odborná porota.

            1.kategória (1.-2.roč.) - poézia - šikovný druhák Martinko Herceg získal skvelé 1. miesto.

            2.kategória (3.-4.roč.) - poézia - skúsená recitátorka, štvrtáčka Hanka Dzurová, sa umiestnila na 1. mieste. V rovnakej kategórii - próza - si svojím výkonom vybojoval tretiak Ondrejko Javor výborné 2. miesto.

            3.kategória (5.-7.roč.) - poézia - naša piatačka Viktória Bukovská získala za svoju recitáciu zaslúžené 1. miesto.

            Veľmi sa z úspechu našich žiakov tešíme a všetkým srdečne blahoželáme!

            Za reprezentáciu školy ďakujeme aj siedmakovi Markovi Javorovi a usilovnej včielke, prváčke Valentínke Dániovej

            Mgr. Lovecká

          • Deň matiek

          • MAMA - slovo kratučké, milé, láskavé. Slovo, ktoré sa každý naučí vysloviť ako prvé.

            MAMA - to je sama láska, ktorá nás sprevádza celým životom…

            Druhá májová nedeľa, Deň matiek, je príležitosťou poďakovať všetkým mamám za ich vrelú lásku, nehu, starostlivosť, nekonečnú trpezlivosť a obetavosť. Svoje úprimné poďakovanie vložili deti MŠ a ZŠ do kultúrneho programu plného básní, piesní a tanca.

            Milé mamičky a babičky! Veríme, že Vám deti svojím vystúpením vyčarili úsmevy na tvárach a spríjemnili tak slávnostné nedeľné popoludnie

            Mgr. Lovecká

          • Moja família – finančná gramotnosť pre ZŠ

          • Moja família je vzdelávací projekt pre žiakov ZŠ, v ktorom ide o porozumenie financiám, riadenie rodinného rozpočtu a uvedomenie si hodnoty peňazí.

            Aj naši žiaci 8. a 9.  ročníka  sa zapojili do tohto vzdelávacieho projektu finančnej gramotnosti spoločnosti OVB, do online súťaže Moja família. Bola to celoslovenská súťaž kolektívov, v ktorej  každý jednotlivec riadil 4-člennú rodinu v dome tak, aby ekonomicky vyšla s platom a zároveň boli všetci zdraví a šťastní. Zapojilo sa do nej 58 tried z celého Slovenska. Súťaž mala 5 kôl, v ktorých museli žiaci urobiť množstvo rozhodnutí od zaplatenia potravín, cez nákup oblečenia, poslať člena domácnosti na brigádu, alebo mu prideliť čas na vzdelávanie, oddychovanie, zábavu, na prácu v záhrade.  Aj keď naši žiaci nevyhrali  300 eur na výlet, tak ako plánovali, získali však skvelé 9. a 10. miesto a užitočné  skúsenosti a samozrejme užili si veľa zábavy pri súťažení.  Všetkým ôsmakom a deviatakom ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Mgr. Eva Hradská

          • Deň s flag futbalom

          • Dňa 29. 4. 2022, sa zúčastnili naši žiaci športového dňa s Flag futbalom, ktorý sa konal v športovom areáli Mladej Gardy v Bratislave. Našu školu reprezentovali žiaci 7. 8. a 9. triedy, ktorí sa naučili základom tohto pomerne nového rozvíjajúceho sa športu na Slovensku. Žiaci si na konci zmerali sily s rovesníkmi z Bratislavy, Trnavy a Serede. Nálada bola dobrá, pribudli nové skúsenosti a zážitky. Tento šport má dobrú perspektívu rozvíjať sa ďalej aj v budúcnosti. Všetkým žiakom reprezentujúcim našu školu ďakujeme.

            Sme radi, že aj rodičovské združenie nás podporilo v tomto športe financovaním sady na hru flag futbal v hodnote 389€. Ďakujeme!

          •   Podeľ sa a pomôž

          • Milí naši – žiaci, rodičia i priatelia školy. Obraciame sa na Vás s výzvou, tak aktuálnou v tomto čase. Do školských lavíc si v nedávnych dňoch zasadli noví žiaci – deti z Ukrajiny. Prišli k nám do obce spolu so svojimi mamami, súrodencami, tetami, či úplne neznámymi ľuďmi. Museli opustiť svoje domy, otcov, kamarátov, mestá a krajinu a ísť stovky kilometrov do neznámeho sveta. Tu v Šintave našli svoj dočasný domov. Pomôžme im vytvoriť aspoň prijateľné miesto na život a zapojme sa do výzvy Podeľ sa a pomôž.

            Výzva pre žiakov:

            Prines do školy niečo z nasledujúceho zoznamu a vlož do krabíc na to určených – budú na oknách pri prvej triede. Niečo, čo máš rád a ješ alebo používaš často 

            • croissanty, keksíky, napolitánky, piškóty, cukríky, čokolády, rôzne trvanlivé sladkosti
            • cereálie, pudingy, instantné kaše, detská krupica, detská výživa, ovocné kapsičky
            • sáčkové polievky, čaje, kakao
            • paštéky, rybičky, zeleninové konzervy
            • sprchový gél, šampón, krém na ruky, mydlo
            • papierové vreckovky, vlhké vreckovky, toaletný papier, zubné kefky, pasty
            • pár vecí na oblečenie, z ktorých si už vyrástol (odovzdať triednej učiteľke)

            Výzva pre rodičov:

            Zapojte sa do ZBIERKY POTRAVÍN, DROGÉRIE A INÝCH POTRIEB. Kto ste ochotní, môžete priniesť veci do starej družiny (klubu dôchodcov – budovy vedľa školy)

             V SOBOTU  7.5.2022 v čase od 11 do 12 hod a  v PONDELOK  9.5. od 17 do 18 hod . Komu to nevyhovuje v tomto čase, tak pokojne aj do školy v inom čase. Ak Vám lepšie vyhovuje finančná podpora, budeme vďační za akúkoľvek pomoc.

            Aktuálne potrebujeme:

            • Akékoľvek Trvanlivé Potraviny
            • zemiaky, mrkva, cibuľa, cvikla, ovocie
            • DROGÉRIA -Prášok na pranie, mydlo, Jar, čistiace prostriedky, sprchový gél, šampón, antiperspirant, krém na ruky – (detské, dámske aj pánske), zubné kefky, pasty
            •  papierové vreckovky, vlhké vreckovky, toaletný papier, hygienické vložky, detské plienky
            • hubky na riad, handry, gumené rukavice, náplaste

            Iné:

            • Vankúše, plachty, uteráky, deky, zrkadlo, doska na žehlenie,
            • mop, metla, žehličky, kolíky na vešanie prádla, lepidlo do domácnosti, ihly, nite, nožnice,

            Kuchynské potreby:

            • plech na pečenie, panvice, hrnce, príbor, naberačka, misky, čajník, rýchlovarná kanvica
            • taniere, poháre

                                                   VŠETKÝM DOBRODINCOM ĎAKUJEME 💜

        • Prázdninová prevádzka materskej školy v mesiaci Júl/2022
          • Prázdninová prevádzka materskej školy v mesiaci Júl/2022

          • PRÁZDNINOVÁ PREVÁDZKA MŠ - V MESIACI JÚL 2022
            Prihlasovanie detí na prázdninovú dochádzku do MŠ v mesiaci Júl bolo ukončené.
            Na základe Vášho záujmu, budú v prevádzke dve triedy MŠ.
            Deti v týchto triedach budú spojené a pani učiteľky sa budú na triedach striedať.
            Ďakujeme za pochopenie.
          • Informačná vitrína

          • Milí rodičia, žiaci, návštevníci školy!

            Pred vstupom do budovy sme osadili informačnú vitrínu, kde budeme zverejňovať dôležité informácie, ktoré si môžete prečítať. Samozrejme informačným kanálom naďalej ostáva aj systém Edupage a web stránka školy.

          • Výsledky – okresné kolo Matematickej olympiády

          • Matematická olympiáda je odborná olympiáda, v ktorej žiaci riešia v dvojhodinovom limite niekoľko príkladov zameraných na schopnosť logického úsudku, ktorý musia podložiť matematickými vedomosťami. Výsledkom často nie je len číslo ako výsledok, ale dôkaz a podrobne zapísaný myšlienkový postup. Okresné kolo sa uskutočnilo prezenčne na Gymnáziu Zoltána Kodálya v Galante.

            V kategórii Z6 – 6.ročník sa úspešnými riešiteľmi okresného kola MO stali žiaci:

            Tiffani Jaslovská – 8.miesto

            Miriam Jankulicová – 13.miesto

            Alan Kapoš – 19.miesto

            Chanel Hajdáková – 23.miesto

            Žiakom srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Mgr. Čižmárová

             

        • ŠvP s Pribináčikom
          • ŠvP s Pribináčikom


          • Konečne nastal ten čas a my sme sa dočkali. 🙂
            Už najbližší pondelok - 9.5.2002 deti z 3.triedy MŠ spolu so svojimi pani učiteľkami odchádzajú na vysnívaný týždenný pobyt do ŠvP na Donovaly.
            Deti, ktoré sa pobytu nezúčastnia, budú MŠ navštevovať ako bežne, budú v spojených triedach s deťmi z 1. a 2. triedy MŠ.
            Deti odchádzajúce na pobyt sú zo stravy automaticky odhlásené.
            Ďakujeme a tešíme sa na kopec zážitkov, ktoré na nás v ŠvP čakajú.

             
        • Vystúpenie detí - Deň matiek
          • Vystúpenie detí - Deň matiek

          • Milé naše maminky - milí rodičia, priatelia. ❤️
            V️ nedeľu 8.5.2022 od 15:00 hod. Vás srdečne pozývame na vystúpenie, ktoré si pre Vás pripravili Vaše deti.
            Na podujatí vystúpia deti zo všetkých tried MŠ.
            Stretnutie pred vystúpením je o 14:45 pred MŠ, kde si deti preberú pani učiteľky a následne Vám ich odovzdajú hneď po vystúpení.
            Prosím, ak už teraz viete, že sa podujatia nezúčastníte, prosím informujete o tom triedne pani učiteľky.
            Info k tomu, čo je potrebné k vystúpeniu (oblečenie detí) Vám upresnia triedne pani učiteľky.
            Ďakujeme
          • Komunitná záhradka ožíva

          • Je jar a žiaci s pani učiteľkami už pracujú na záhradke. Ukazujú sa aj prvé kvety, zo zeme rašia prvé semienka hrachu, bôbu, slnečnice. Zakvitli nám stromy, kríky bobuľového ovocia. Tešíme sa z práce na záhradke a budeme sa o ňu starať aby sme sa mohli tešiť aj z plodov ovocia a zeleniny.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje