• Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční v pondelok 05. septembra 2022 o 8:00 hod pred budovou školy.

            V tento deň nebude v prevádzke ŠKD ani VŠJ pre žiakov ZŠ.

            Prevádzka Materskej školy bude od 5.9. 2022 v čase od 6,30 do 16,30 hod.

            Prevádzka ŠKD začne dňa 06.09., ranná prevádzka od 7.00 hod., popoludňajšia prevádzka do 16,30 hod.

            Žiaci sú povinní odovzdať pred nástupom do školy a materskej školy Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (tlačivo je možné odovzdať aj elektronicky cez Edupage- v časti: Vyhlásenia, žiadosti, alebo priniesť vytlačené a podpísané).

            Po slávnostnom otvorení školského roka žiaci ZŠ odchádzajú domov (cca o 9,30 hod.)

             

            Tešíme sa na Vás!

          • OZNAM VŠJ - desiata, olovranty- deti MŠ

          • Poplatky za desiatu + olovrant budú uhrádzané poštovou poukážkou alebo bezhotovostným prevodom do 15. dňa v mesiaci

            na číslo účtu: SK68 5600 0000 0065 2282 4004

            variabilný symbol: obdobie (mesiac) za ktoré platíte

            ( napr.9 /2022)

            správa pre adresáta: priezvisko a meno dieťaťa

            Neinvestičné výdavky /školné/ budú uhrádzané poštovou poukážkou alebo bezhotovostným prevodom do 15. dňa v mesiaci

            na číslo účtu: SK37 5600 0000 0065 2282 0003

            variabilný symbol: obdobie (mesiac) za ktoré platíte

            (napr. 9/2022)

            správa pre adresáta: priezvisko a meno dieťaťa

            Zákonný zástupca  odhlasuje dieťa z desiatej a olovrantu  do 10.00 hod. deň vopred na email:, sekretariat@zssintava.sk alebo  SMS na t.č. 0951 215 233. V nutnom prípade do 7.00 hod. ráno na príslušný deň, po 7.00 hod. odhlásenie neakceptujeme. Za neodobratú a včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje. Odobratie stravy do obedára je možné len v prípade choroby a to len v prvý deň.

             

            Prihlášky a šeky na stravu majú deti uložené v skrinkách v materskej škole.

          • Oznam školskej jedálne - ZŠ J.A. Komenského

          • PREPLATOK ZA STRAVU ZA ŠKOLSKÝ ROK 2021/2022

            Vedúca Školskej jedálne pri ZŠ  Jana  Amosa  Komenského v Seredi  oznamuje, že v mesiaci júl 2022 bol   rodičom zasielaný zostatok na stravnom / nad 50 €/, ktorú platili v uplynulom školskom roku, na číslo účtu, z ktorého platbu  hradili. Ak rodič uhrádzal platbu priamym vkladom na účet školskej jedálne a z uvedeného dôvodu nebolo možné vrátiť preplatok, je potrebné kontaktovať vedúcu školskej jedálne emailom veduca.kuchyne@zskomsered.sk alebo telefonicky 0316270147.

             

            Preplatok stravného /menej ako 50 €/ pozostávajúci z režijných nákladov  (uhradených počas  vzdelávania keď sa žiak nestravoval) a doplatkov za stravu (za obedy, ktoré neodobral – bol odhlásený) sa presúvajú do nového školského roka 2022/2023. Všetkým žiakom 9.ročníka a žiakom odchádzajúcim na iné školy bol preplatok stravného vrátený . Ak sa žiak v školskom roku 2022/2023 nebude stravovať v školskej jedálni je potrebné kontaktovať vedúcu školskej jedálne emailom veduca.kuchyne@zskomsered.sk alebo telefonicky 0316270147 a požiadať o vrátenie preplatku. Aktuálny preplatok sa zobrazuje rodičom žiaka v EduPage v časti platby.

             

            PODMIENKY STRAVOVANIA V ŠKOLSKOM ROKU 2022/2023

             

            Rodičia  žiakov,  ktorí  sa budú stravovať v  školskej jedálni prihlásia svoje dieťa buď  e- mailom na adresu  veduca.kuchyne@zskomsered.sk, prípadne telefonicky na t. čísle 0316270147. Do správy  prosíme napísať meno žiaka, aktuálnu triedu a školu, ktorú navštevuje či  bude odoberať len obed, alebo obed aj desiatu, prípadne len desiatu. Prosím nezabudnite na dátum od kedy Vaše dieťa bude odoberať stravu. Prihlášku na stravovanie  vypisujú iba noví žiaci a prvé ročníky. Ďalej je potrebné zaplatiť požadovanú sumu za obedy. Prihlášku /iba noví žiaci a prvé ročníky/a doklad o zaplatení/všetci  stravníci/(Bankový prevod trvá niekoľko dní, pri doklade o zaplatení vidíme, že platba bola zadaná/zrealizovaná.) prosím priniesť do školskej jedálne alebo poslať na hore uvedený e-mail. Prihláška na stravovanie je zverejnená na stránke školy alebo si ju rodič  vyzdvihne osobne v školskej jedálni.  

            Ak žiak  chodil minulý rok na obed -  neznamená to, že automaticky pokračuje ďalej aj tento rok. Každý žiak bez ohľadu na to aký má preplatok na stravnom sa musí v školskej jedálni prihlásiť. Následne na to žiakovi bude vytvorená objednávka na obed.  Prosíme rodičov, aby dodržali postup – prihláška – platba – obed!

            Žiak, ktorý nebude mať doklad o zaplatení, alebo preplatok v danej výške na stravnom nie je prihlásený na stravovanie.

            Čipové kľúče ostávajú z minulého školského roka. Ak sa žiak nebude stravovať, čip neodovzdáva. Čipové kľúče vydáva škola, ktorú žiak navštevuje a nie  školská jedáleň. Bez čipového kľúča nie je možné vydať žiakovi obed.

             

            PLATBA NA ŠKOLSKÝ ROK 2022/23

                                                                           rodič platí za obedy mesačne.

            Prosíme rodičov, aby si nastavili trvalé príkazy v banke na úhradu stravného. Poplatok za stravu sa platí mesačne vopred do 26. dňa  v mesiaci na účet školskej jedálne – SK68 0900 0000 0050 4427 1737 – SLSP.  Ak stravné k 1. daného mesiaca nebude pripísané na účte školskej jedálne , školská jedáleň obedy žiakovi  nevydá. Až po pripísaní sumy na účet bude mať žiak obed od nasledujúceho dňa.

            Keďže preplatky na stravnom sa presúvajú do nového školského roka 2022/20223 žiaci, ktorí majú väčší preplatok  ako 30 € (1.stupeň)/ 32 € (2.stupeň)  platiť za stravu  za september nemusia. Ostatní, ktorí majú menší preplatok na stravu doplatia  zvyšnú sumu (zostatok ukazuje EduPage).

             

            Mesačná cena obedov:

            1. 1.stupeň: 30 € (Obed 26 € +  režijné náklady  4 €.   Ak bude žiak odoberať desiatu, k sume  za obedy 30 € je potrebné pripočítať sumu za desiatu 12 €  čiže  mesačná splátka 42€.)
            2. 2.stupeň: 32 €  (Obed 28 € +  režijné náklady  4 €.   Ak bude žiak odoberať desiatu, k sume  za obedy 32 € je potrebné pripočítať sumu za desiatu 12 €  čiže  mesačná splátka 44€.)
            3. Iba desiata bez obedov: 13 € (desiata 1. aj 2. stupeň 12 € + režijné náklady  1 €.)  
            4. Ak rodič požiada o dotáciu:  4 €  (režijné náklady na jeden mesiac).

             

            • Dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa  v zmysle zákona č. 544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky  v súlade s § 4 ods. 3  možno poskytnúť:
            •  pre deti v poslednom  ročníku MŠ alebo ZŠ do 15 rokov veku, ak si rodič na dieťa neuplatnil v zmysle zákona o dani z príjmov nárok na daňový bonus – rodič preukazuje novým čestným vyhlásením o neuplatnení si daňového bonusu
            • na dieťa, ktoré navštevuje materskú školu alebo základnú školu a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima,
            • deti nad 15 rokov v ZŠ, ktoré majú nárok na dotáciu aj v prípade, ak si rodič na toto dieťa uplatnil nárok na daňový bonus /v sume 40 € mesačne/.

            Viac informácií o daňovom bonuse:

            https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=831

             

             

             

            Antónia Míková, vedúca školskej jedálne

        • Inštrukcie k nástupu detí do MŠ
          • Inštrukcie k nástupu detí do MŠ

          • Vážení rodičia, vzhľadom na blížiaci sa začiatok školského roka a s ním spojený nástup detí do MŠ Vám posielame nasledovné informácie :

            V škol. roku 2022/2023 bude MŠ navštevovať 64 detí.
            Deti sú do tried zadelené v postupnosti podľa veku - podľa dátumu ich narodenia.

            V prevádzke budú tri triedy MŠ :

            1.trieda MŠ (najmladšie deti)
            2.trieda MŠ (zmiešaná )
            3.trieda MŠ (predškoláci)

            Zmenou v tomto školskom roku je, že 2. trieda MŠ bude zmiešaná, nakoľko detí v predškolskom veku, ktoré majú ísť budúci škol. rok do prvej triedy je až 30 a kapacita triedy nám neumožňuje zadeliť ich do jednej predškolskej triedy. Deti zadelené do zmiešanej triedy budú vzdelávané v súlade s požiadavkami na výchovu a vzdelávanie určenými pre deti predškolského veku.

            - v 1. triede budú deti vzdelávať pani učiteľky : Bačíková, Suchoňová
            - v 2. triede pani učiteľky : Hercegová, Ištoková
            - v 3. triede pani učiteľky : Forišeková, Režnáková

            Zoznamy detí budú vyvesené na nástenke pred vstupom do danej triedy v MŠ v prvý deň nástupu do MŠ - t.j. 5.9.2022

            Ďakujeme za pochopenie.
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje