• Vianočný vinš

          • Prichádza sviatočný čas, na ktorý sa dlho teší každý z nás. Vôňa koláčov vôkol sa rozlieha, vianočnej nálade každý z nás podlieha. Zabudnime na smútok, zanechajme zvady, buďme k sebe milí, dobrí a majme sa radi. Prišiel čas vianočný, zvonček tíško cinká, každému sa splní túžba, aspoň malilinká.
            Šťastné a veselé Vianoce vám želáme i my, žiaci a zamestnanci ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava

             

             

          • Získali sme certifikát Skutočne zdravá školská jedáleň

          • Naša škola sa zapojila do programu Skutočne zdravá škola. V predošlom období sa nám podarilo absolvovať analýzu školskej výdajnej jedálne, kde sme sa venovali možnostiam zaradenia zdravších potravín do jedálnička detí. Keďže neprevádzkujeme jedáleň kde sa varí, naše možnosti sú v tomto obmedzenejšie.

            Program sa však venuje aj vzdelávaniu žiakov o zdravom stravovaní, o potravinách. Program sa nám darí napĺňať aj vďaka víťazstvu v súťaži Čerstvé hlavičky od Kauflandu, kedy deti na týždennej báze dostávajú čerstvé ovocie a zeleninu. Tiež máme vlastnú záhradku, kde si dokážu žiaci vypestovať ovocie a zeleninu, pravidelne realizujeme aktivity zamerané na zdravé jedlo, správne stravovanie.

            V budúcnosti by sme radi zabojovali o bronzový stupeň v tomto programe.

            Vedenie školy spolu so zriaďovateľom hľadá možnosti obnovenia vlastnej jedálne, kedy by sme nemuseli stravu dovážať, a mohli by sme variť vo vlastnej školskej kuchyni. Veríme, že sa to v blízkej budúcnosti podarí.

          • Vrchnáčiky pre centrum NIKOLKA

          • Našej škole sa opäť podarilo vyzbierať plný sud vrchnákov od Pet fliaš, ktorými pomáhame detičkám denného centra NIKOLKA, ktoré to veľmi potrebujú a dnes sme im ich odovzdali.

            Aj naďalej ich zbierame.

          • Olympiáda v anglickom jazyku- školské kolo

          • Dňa 28.11. 2022 si jazykovo zdatní žiaci našej školy zmerali svoje sily a schopnosti v Olympiáde v anglickom jazyku. Popasovali sa s rôznymi jazykovými výzvami –gramatika, čítanie s porozumením či konverzácia na danú tému. Spolu 12 žiakov súťažilo v 2 kategóriách – 1A – žiaci 5.,6. a 7. ročníka a 1B- žiaci 8. a 9. ročníka. Neľahké zápolenie zvládli veľmi dobre a tešíme sa, že máme takých šikovných žiakov. 

            Výsledky:

            Kategória 1A -  1 . miesto -  Tiffany Jaslovská (7.roč.)

                                         2.miesto -  Chanel Hajdáková (7.roč.)

                                         3. miesto – Samuel Hlinka  (5.roč. )

            Kategória 1B -  1 . miesto -  Eliška Markusková  (8.roč.)

                                         2.miesto -  Nela Novanská  (9.roč.)

                                         3. miesto – Jakub Javor   (9.roč. )

             

            Mgr. K. Tóthová

          • Žonglér v školskom klube detí

          • Pár dní pred Vianocami prišiel do školského klubu detí žonglér. Interaktívne pohybovo-rekreačné podujatie zamerané na rozvoj telesnej a duševnej kondície Knick - Knack si užili deti v oboch oddeleniach ŠKD. ( https://www.knick-knack.sk/)

            V predstavení si deti  okrem fyzického pohybu vyskúšali aj určitú „mentálnu zdatnosť“. Deti si to dnes veľmi užili, zasmiali sa, potrápili si hlavičky, pohrali sa, vyskúšali všetky žonglérové hračky a nakoniec si zatancovali so žonglérom na diskotéke. Bol to krásny a nezabudnuteľný zážitok.

            Toto vystúpenie bolo pre deti pekným a netradičným vianočným darčekom.

          • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže „Prečo mám rád našu obec“

          • 30. novembra 2022 sa uskutočilo zasadnutie sociálnej komisie a vyhodnotenie výtvarnej súťaže. Tento ročník sa do súťaže zapojilo 49 detí. Komisiu zaujala rozmanitosť, ale aj techniky práce, ktorú použili deti. Diela boli zamerané na históriu, udalosti, obyvateľov, významné objekty, prírodu a osobnosti obce.

            Pre veľký počet zapojených najmenších detí sa 1 kategória rozdelila:

            1. a 2. ročník

            1. miesto Peter Pišely

            2. miesto Nela Tkáčová

            3. miesto Mária Mosná

            3. a 4. ročník

            1. miesto Barbora Cibulková

            2. miesto Hanka Vohláriková

            3. miesto Veronika Muziková

            2. kategória

            1. miesto Tiffany Jaslovská

            2. miesto Matúš Šona

            3. miesto Jakub Sokol

            Komisia sa rozhodla oceniť i dielo za MŠ:

            1. miesto Samuel Mizerík

            Víťazom blahoželáme a všetkým deťom ďakujeme za účasť.

            O termíne slávnostného vyhodnotenia budú deti informované po sviatkoch.

          • Vianočná pošta

          • Každoročne sa s našimi žiakmi zapájame do písania vianočných pozdravov pre seniorov: Vianočná pošta. Tento rok sme hravo napísali 100 kusov pozdravov, ktoré potešia starkých v piatich zariadeniach pre seniorov.

          • Exkurzia deviatakov  do ZF Slovakia v Trnave

          • V piatok 9. 12. 2022 deviataci navštívili Stredisko duálneho vzdelávania v podniku ZF Slovakia  v Trnave. Stredisko spolupracuje so Strednou odbornou školou automobilovou Trnava a  v systéme duálneho vzdelávania pravidelne prijíma žiakov do maturitných odborov mechanik nastavovač a mechanik mechatronik.

            Deviatakov privítal a sprevádzal pán Mgr. Tvrdý, ktorý im priblížil fungovanie praktického vzdelávania v ich stredisku, porozprával o benefitoch  štúdia, vysvetlil ako sa majú prihlásiť na tento druh štúdia, ak majú oň záujem. Žiaci mali možnosť vidieť dielenské priestory, v ktorých prebieha praktický výcvik študentov, počítačové učebne, kde navrhovali rôzne súčiastky aj svoje vlastné výrobky a odborné učebne pre mechatronikov.

            Napriek upršanému počasiu sa deviatakom exkurzia veľmi páčila.                  

            Mgr. Eva Hradská

          • Krabičky zo srdca

          • Dnes sme pobalili 22 kusov krabičiek pre klientov sociálnych zariadení, ktoré sú v našej obci. Naši žiaci, rodičia, zamestnanci takto reagovali na výzvu Šintavské krabičky zo srdca. Krabičky s láskou naplnené a pobalené sme odovzdali na obecný úrad na ďalšiu distribúciu.

            Veríme, že potešíme každého klienta. Za celú školu prajeme láskyplné Vianoce.

          • Zrušenie predstavenia

          • Vážení rodičia, s poľutovaním Vám oznamujeme, že kvôli vysokej chorobnosti a nemožnosti docvičiť program na Vianočné zvonenie, sme boli nútení toto predstavenie zrušiť.

            Ak sa podarí urobiť záznam z nejakého nacvičeného programu v posledné dni pred prázdninami, radi sa s Vami oň podelíme.

          • Školské kolo Pytagoriády

          • V dňoch 7. a 8. decembra 2022  sa malo zapojiť  46 žiakov  3. až 8. ročníka do školského kola matematickej súťaže Pytagoriády. Kvôli chorobe sa do súťaže nezapojilo 8 žiakov. Žiaci súťažili online, počas 60 minút mali vypočítať 15 úloh. Úspešní riešitelia budú reprezentovať našu školu v okresnom kole. Úspešnými riešiteľmi v jednotlivých kategóriách sa stali:  

            v kategórii P 3 -Barbora Cibulková, Martin Herceg a Lara Stehelová;

            v kategórii P4  – Veronika Muziková , Matej Andel a Ondrej Javor;

            v kategórii P 5 - Tatiana Hercegová , Ondrej Tóth a Mária Kloknerová;

            v kategórii P 6 – nikto ;

            v kategórii P7 –Samuel Hlinka žiak 5. ročníka, Branislav Čirke, Alan Kapoš a Mriam Jankulicová

            v kategórii P8 – Jakub Sokol

            Srdečne gratulujeme!

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť, úspešným riešiteľom držíme palce a tešíme sa na ich ďalšie úspechy v okresnom kole.

            Mgr. Eva Hradská

             

          • Šiestaci na Vianočných trhoch v Trnave

          • Vo štvrtok 8. 12. 2022  v poobedných hodinách si boli žiaci 6. ročníka vychutnať vianočnú atmosféru v Trnave na Vianočných trhoch. Cestovali vlakom (viacerí po prvýkrát), potom sa poprechádzali po pešej zóne, púšťali vianočné koledy pri stromčeku na námestí. V stánkoch voňali kulinárske dobroty, ktorým sa nedalo odolať. S plným bruchom sa lepšie nakupovalo .V stánkoch nakúpili drobné darčeky pre maminy, tatinov, sestry a bratov. Po zotmení  a zasvietení svetielok sa vracali na vlakovú stanicu. Uzimení, unavení, ale spokojní , šťastní a s dobrou náladou sa všetci vrátili domov.

            Mgr. Eva Hradská

          • Oznámenie o prerušení vyučovania

          • Základná škola s materskou školou kráľa Svätopluka Šintava, zastúpená riaditeľkou školy Mgr. Zuzanou Endelovou Vám týmto oznamuje, že v súlade s Usmernením v súvislosti s chrípkovou sezónou, na základe odporúčania RÚVZ Galanta  a po dohode so zriaďovateľom školy z dôvodu vysokej opakovanej chorobnosti detí  MŠ a žiakov ZŠ nad 30%

            PRERUŠUJE

            výchovno-vzdelávací proces v základnej škole a zároveň prerušuje prevádzku materskej školy od  12.12. 2022 do 16.12. 2022 vrátane.  Vyučovanie sa začne dňa 19.12. 2022.

            V prevádzke nebude ani ŠKD a jedáleň.

            Všetkým žiakom prajeme veľa zdravia. Veríme, že preventívne opatrenie prispeje k zníženiu chorobnosti.

            S pozdravom

            Mgr. Zuzana Endelová

            riaditeľka školy

          • Odmena za zber papiera

          • Víťazi v zbere papiera – kolektívy druhého, piateho a ôsmeho ročníka si boli užiť svoju výhru. S pani učiteľkami, pani asistentkou si pochutnali na vynikajúcej pizze v GM Café v Šintave. Radosť detí na fotografiách hovorí za všetko.

            Sme naozaj radi, že deti sa do zberu papiera aktívne zapájajú a teší nás, že z výhry mali úprimnú radosť.

          • Exkurzia 5. ročníka

          • Dňa 08.12.2022 sa žiaci zúčastnili kreatívnych vianočných dielní v mestskom múzeu v Seredi. Prostredníctvom lektorov sa žiaci oboznámili ako si vlastnoručne pripraviť vianočnú výzdobu pre svoje príbytky, vyhotoviť ozdoby na stromček alebo ozdobiť medovníky.

            Nadýchali sme sa vianočnej atmosféry, načerpali nejaké vianočné nápady a šťastnÍ vykročili domov. Teším sa zo šikovnosti, kreativity a nadšenia žiakov piateho ročníka. Ďakujem za pedagogický dozor a príjemnú spoločnosť Mgr. Slávka Čavarovej.

            Mgr. BÁBYOVÁ

          • Pozvanie na vianočné trhy

          • V nedeľu 11. decembra od 15.00 hod. sa budú v našej obci konať vianočné trhy. Aj naša ZŠ s MŠ bude mať na trhoch svoj stánok, v ktorom budú deti a rodičia predávať výrobky, ktoré vyrobili. Výťažok z predaja bude príjmom pre Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava na aktivity pre deti.

            Príďte nás podporiť a vybrať si z bohatej a krásnej ponuky vianočných výrobkov, ktorými si môžete skrášliť svoj domov. (Na fotografiách je časť už pripravených výrobkov.)

            Vopred ďakujeme za Vašu podporu.

          • Vianočná výzdoba školy

          • Aj naša škola dýcha atmosférou Vianoc. Nazrite s nami do našich priestorov. Ďakujem pani učiteľkám, pani asistentkám a žiakom za pekné sviatočné výzdoby v triedach, na chodbách, oknách v priestoroch školy.

          • Pečenie medovníčkov v žiackej kuchynke

          • Žiaci 5. ročníka využili zrekonštruované moderné priestory novej školskej cvičnej kuchynky – odbornej miestnosti predmetu technika, na pečenie medovníkov. Váĺkanie, vykrajovanie a pečenie sme zvládli na výbornú. Naše napečené medovníčky sme zabalili a sú pripravené na predaj na vianočných trhoch.

            V kuchynke sa budeme snažiť rozvíjať manuálne a praktické zručnosti, návyky zdravej či racionálnej životosprávy, zodpovedného stravovania, ako aj kultúrneho stolovania a etikety žiakov.

            Chcem poďakovať rodičom za pripravu cesta a veĺmi si to vážim. Tešíme sa na ďalšie krásne a nápadité varenie v školskej kuchynke.

            Mgr. Bábyová

          • Moderné technológie na škole

          • V budove školy na hornej chodbe sme inštalovali elektronickú nástenku Proxia.Live, ktorá prináša žiakom a učiteľom všetky dôležité informácie.

            Mladí ľudia majú dnes lepší prehľad o moderných technológiách ako stredná či staršia generácia. Je pre nich prirodzené prostredníctvom nich získavať aj rôzne informácie. Oznamom na papieri, v školskom rozhlase, či na bežných nástenkách preto často nevenujú dostatočnú pozornosť. Svet mladých dnes patrí obrazovkám, ktoré ich dokážu upútať oveľa efektívnejšie. Na novom informačnom paneli si nájdu všetko o dianí v škole a množstvo iných oznamov.

            Elektronická nástenka zobrazuje údaje z viacerých zdrojov: novinky a aktuálne oznamy školy o všetkých udalostiach, čas zvonenia na najbližšiu hodinu,  suplovanie vyučovacích hodín pre každú triedu aj s informáciami o tom, kto bude hodiny suplovať, jedálny lístok na celý týždeň, aktuálny čas, dátum a počasie v lokalite a veľa ďalších informácií.

            Veríme, že aj toto posúva našu školu vpred a žiaci i učitelia ocenia nainštalovanie elektronickej nástenky.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje