• Slávnostné ukončenie školského roka 2021/22

          • Je posledný deň školského roka. Náročného školského roka. Mali sme pred sebou mnoho prekážok, nových výziev. Dnes môžeme už len hodnotiť.

            Školský rok sme začínali v rúškach, ktorých sme sa zbavili až koncom apríla. Striedavo v triedach sme zažili dištančné vzdelávanie. V materskej škole sme mali pre častú chorobnosť veľakrát obmedzenú a prerušenú prevádzku. Museli sme sa vyrovnať s vojnovou situáciou na Ukrajine a prijali sme do našej školy 9 ukrajinských žiakov. Bolo to náročné. Zistili sme sami na sebe, čo všetko dokážeme. Niekedy so zaťatými či škrípajúcimi zubami, občas to šlo ľahšie. Nebol to jednoduchý školský rok. Ale zvládli sme to.

            Mnoho malých i veľkých udalostí v škole vytvorili celok, ktorý môžeme pomenovať slovným spojením úspešný školský rok.

            Ale nebol by úspešný bez zamestnancov školy, pedagogických i nepedagogických. Nebol by úspešný bez podpory a pomoci rodičov.  A nebol by úspešný bez pomoci zriaďovateľa.

            Aj tento školský rok sa nám spoločne podarilo naplniť motto školy: Učitelia, žiaci, rodičia spoločne za vzdelaním. A to ma veľmi teší a som za to úprimne vďačná.

            Želám nám všetkým zaslúžené dni oddychu,  slnečné lúče, krásnu modrú oblohu, príjemné chvíle strávené s rodinou, kamarátmi, krásne letné dni.

            Pekné prázdniny všetkým!  

            S úctou

            Mgr. Zuzana Endelová, riaditeľka školy

          • Rozlúčka deviatakov

          • Či tak, alebo tak, je tu koniec. A s koncom školského roka prichádza aj rozlúčka .... každý rok opúšťajú brány školy deviataci. Lúčia sa so školou, do ktorej deväť rokov ráno čo ráno smerovali ich kroky a otvára sa pred nimi nová životná etapa v podobe štúdia na strednej škole. Áno, čosi pekné sa končí a čosi pekné sa začína.

            Želám im aby objavovali stále zaujímavých ľudí, myšlienky a nápady.

            Želám im aby mali radosť aj z obyčajných vecí.

            Želám im aby sa im splnili sny a všetky plány.

            A nezabudnite, vždy treba veriť vo svoju šťastnú hviezdu.

            To Vám praje triedna a kolektív učiteľov.

          • Turnaje v minipinpongu a stolnom futbale

          • Posledné dni školského roka sú ždy voľnejšie a je možné ich využiť aj na zábavu. Žiacky parlament zastrešil súťaž v mini pinpongu a stolnom futbale. Využili sme naše stolné hry na chodbách a zasúťažili si,preukázali svoj talent i bojovnosť a v dramatických zápasoch bojovali o každú loptičku.

            Víťazmi turnaja v stolnom futbale sa stali:

            Tomáš Šimulčík (6.ročník) a Adrián Belička (6.ročník)

            V mini ping-pongu sú výsledky nasledovné:

            1.miesto: Ondrej Tóth (4.ročník)

            2.miesto: Mário Dáni (8.ročník)

            3.miesto: Branislav Čirke (6.ročník)

            Žiaci si  za svoju šikovnosť prevzali od pani riaditeľky diplom a sladkú odmenu.

          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • Vážení rodičia, milí žiaci, zamestnanci!

            Pozývame Vás na slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022, ktoré sa uskutoční dňa 30.6. 2022 o 8.00 hod. pred budovou školy. 

            vedenie školy

        • ZATVORENÁ MŠ   (PRERUŠENÁ PREVÁDZKA)
          • ZATVORENÁ MŠ (PRERUŠENÁ PREVÁDZKA)

          • ZATVORENÁ MŠ (PRERUŠENÁ PREVÁDZKA)
            Z rozhodnutia RÚVZ v Galante a so súhlasom zriaďovateľa bude materská škola zatvorená
            od 28.6.2022 do 5.7.2022
            z dôvodu vysokej chorobnosti detí (infekčné ochorenia) - chýba viac ako 50 % detí a z nutnosti následnej kompletnej dezinfekcie priestorov.
            Otvoríme v stredu 6.7.2022
            Všetkým želáme veľa zdravia a ďakujeme za pochopenie .
          • 2. ročník školskej jazykovej súťaže Language Day

          •  

            Dňa 20. júna 2022 sa na našej škole uskutočnila jazyková súťaž  „Language Day“, ktorej sa zúčastnilo osemnásť žiakov našej školy. Žiaci prezentovali svoje komunikačné schopnosti v cudzích jazykoch. Z cudzích jazykov zaznela angličtina, nemčina i turečtina - formou piesne, básne,  krátkej divadelnej scénky.

            Verím, že budúci školský rok sa žiaci zúčastnia v ešte hojnejšom počte. Víťazom blahoželáme, srdečná vďaka všetkým zúčastneným.

            Najlepší ocenení boli žiaci z tretej a štvrtej triedy – ďakujeme RZ pri ZŠ s MŠ za vecné ceny.

            1. miesto – Irfan Jozef Varlík – spev piesne v anglickom jazyku,
            2. miesto – Hanka Dzurová – prednes básne v nemeckom jazyku,
            3. miesto – Veronika Muziková – prednes básne v anglickom jazyku.

            Mgr. R. Báby

          • Tisíc a jedna stories

          • Dňa 22. júna 2022 sa uskutočnilo vo farskom centre pre žiakov 4. ročníka a žiakov 2. stupňa divadelné predstavenie v slovenskom aj anglickom jazyku – „Tisíc  a jedna stories“. Predstavenie sa už podľa názvu odohrávalo v časoch, keď ľudia lietali na kobercoch, rozprávali sa s vtákmi, či nosili sa na chrbte veľryby. Herci zahrali príbehy plné zázrakov a ľudskej múdrosti. 

            Toto predstavenie bolo určené predovšetkým pre žiakov vyšších ročníkov, ktorí  si vyskúšali posluchové schopnosti porozumenia v cudzom jazyku zábavnou formou a tiež si mohli obohatiť svoju slovnú zásobu, ktorú môžu využiť v budúcnosti.

            Veríme, že si deti odniesli  príjemný kultúrny  zážitok.

            Mgr. R. Báby

             

          • Účelové cvičenia a didaktické hry

          • Dnešný slnečný deň začal neočakávane, poplachom. Našťastie sa jednalo len  o cvičný poplach všetkých detí a zamestnancov školy. Evakuáciu sme zvládli za 2 minúty a 14 sekúnd. Potom sme sa vybrali na „pochod“, aby sme poznávali aj svoje okolie. Po príchode pred školu nás už čakal „zásah našich hasičov“ – detí z Hasičského krúžku pod vedením p. S. Novákovej. Ďakujeme všetkým, ktorí sa na tomto zásahu podieľali. A potom sme sa už mohli vybrať na pripravené stanovištia.

            Tie sme realizovali obsahom  riešenia mimoriadnych situácií – civilnej ochrany – ďakujeme p. Bábikovi za poskytnutie  informácií o tom, ako reagovať na vznik mimoriadnej udalosti, čo robiť, keď je ohrozený život alebo zdravie a ako postupovať, keď je ohrozený majetok.

            Zdravotná príprava nám priniesla  základné zásady prístupu k zranenému, technickú a zdravotnícku prvú pomoc.  Veľmi pekne ďakujeme  p. Fekulovi  – riaditeľovi územného spolku SČK Galanta, ktorý nám pripomenul všeobecné zásady prvej pomoci,  prvú pomoc pri stavoch ohrozujúcich život – krvácanie, zastavenie dýchania, strata vedomia a šok.  

            Ďalej chceme poďakovať členom Združenia UNVS – pod vedením Ing. Štefana Jangla PhD., ktorí si pre našich žiakov pripravili zvládnutie  pohybu  a orientácie  v prírode pomocou mapy a buzoly. A tiež možnosť zastrieľať si na terč zo strelných zbraní.

            Poľovníčky z Poľovného zväzu Nitra – Klokočina nám umožnili spoznávať prírodu, zásady pobytu v nej a vedieť ju chrániť. Svoje vystúpenie obohatili o ukážku práce so psíkom Nicom, ktorý si získal srdcia našich žiakov  a malými šteniatkami, ktoré sme si mohli i pohladkať. Ďakujeme p. Kataríne Štrausovej a p. Ivane Bakovej.

            Dnešný deň bol pre nás plný zážitkov. Ďakujeme!

          • Školský výlet žiakov do Piešťan

          • V utorok 21.6. si žiaci 5., 6. a 8.ročníka užili príjemný deň na koncoročnom výlete v Piešťanoch. Navštívili sme Balneologické múzeum, kde sme sa dozvedeli o histórii kúpeľníctva v Piešťanoch. Poprechádzali sme sa po sklenenom moste a kúpeľnom ostrove. Odvážnejší žiaci ochutnali aj liečivý piešťanský prameň. Previezli sme sa loďkou po Váhu okolo Vtáčieho ostrova. Výlet sme zakončili nákupmi v Auparku Piešťany.

            Výlet sa nám veľmi páčil, počasie sa vydarilo a plní zážitkov sme sa vrátili domov.

            Mgr. Marcela Čižmárová

          • Pasovanie prvákov do cechu čitateľov

          • V škole už finišujeme. Prváci sa naučili čítať, písať, počítať…..Jednoducho, sú už z nich naši rovnocenní partneri. Počkať….. ! Ale predsa! Niečo im ešte chýba. Sú to čitateľské preukazy a členstvo v Cechu čitateľov našej školy. V piatok 17. 6. 2022 sme to napravili. So štvrtákmi sme pre nich pripravili “ Pasovačku”. Štvrtáci oblečení za rozprávkové postavičky pomáhali prváčikom vytvoriť plagáty k rôznym rozprávkam: Nemo, Červená Čiapočka, Krtko, Snehulienka, Šmolkovia a   Ferdo Mravec. Pracovali v skupinkách a práca sa im vydarila. Druhú hodinu sa prváci predviedli sami. Ukázali ako zvládajú čítanie neznámeho textu. Za vynaložené úsilie, snahu a vedomosti  boli odmenení zaujímavými knižkami a členstvom v Cechu čitateľov.

            Štvrtáci sa nenechali zahanbiť a pre všetkých si nacvičili divadielko o Horčicovej a Kečupovej Čiapočke. Hra bola vtipná a “herci” úžasní. Na záver sme sa dobre zabavili.

            Za krásne knihy pre prvákov ďakujeme RZ pri ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava.

            Mgr. Jarmila Vargová

             

          • Plavba po Váhu

          • Dnes bol pre niektorých žiakov školy výnimočný deň. Za svoju snahu, dobré výsledky, reprezentáciu školy alebo pomoc pri rôznych aktivitách dostali ako poďakovanie darček vo forme zážitku.  Vybraní žiaci I. a II. stupňa spolu s vedením školy-riaditeľkou a zástupkyňou  zažili príjemnú plavbu po Váhu na výletnej lodi. Pán „kapitán“ nám ponúkol  oddychovú plavbu, ktorú umocňoval krásny slnečný deň. Atmosféra bola dokonalá, užili sme si výhľady na okolitú prírodu, vtáctvo a spolu sme prežili krásne chvíle.

            Ďakujeme manželom Horáčkovým (plavbypovahu.sk), že nám darovali pre žiakov takýto zážitok a ďakujeme našim výnimočným žiakom, ktorí akýmkoľvek spôsobom reprezentujú našu školu, šíria dobré meno našej školy, dosahujú vynikajúce výsledky a sú vzorom pre ostatných.

            Ďakujeme!

        • Ochorenie Ruky nohy, ústa v MŠ
          • Ochorenie Ruky nohy, ústa v MŠ

          • Vážení rodičia, v MŠ máme potvrdený prípad ochorenia Ruky, nohy, ústa.
            Jedná sa o vysoko infekčné ochorenie, venujte preto prosím pozornosť jeho prípadným príznakom.
            V prípade ich prítomnosti, vyhľadajte lekára.
            ZÁROVEŇ VÁS ŽIADAME, ABY STE DODRŽIAVALI ŠKOLSKÝ PORIADOK A DO MŠ PRIVIEDLI LEN ZDRAVÉ DETI.
          • Schránka DOSŤ BOLO KYBERŠIKANY!

          • V tomto školskom roku máme možnosť v škole vďaka financovaniu Rodičovského združenia využívať služby firmy Osobný údaj na riešenie KYBERŠIKANY.

            Učitelia majú možnosť sa vzdelávať v tejto oblasti, ďalej riešiť s deťmi situácie týkajúce sa tohto problému. Žiaci majú možnosť pozerať edukačné videá a rodičia môžu tiež požiadať o pomoc pri riešení problémov týkajúcich sa tejto oblasti.

            Od dnes v suteréne školy pred vstupom do šatní máme umiestnenú schránku, ktorá bude slúžiť na podnety z oblasti kyberšikovania. Žiaci tam môžu vhadzovať svoje písomné podnety. Schránku bude vedenie školy pravidelne kontrolovať a budeme nápomocní pri riešení ťažkostí.

            Ak máte problém, neváhajte sa zdôveriť!

            Viac na stránke: https://www.dostbolo.sk/

          • VYHODNOTENIE - MATEMATICKÝ KLOKAN

          • V tomto školskom roku sme sa opäť zapojili do medzinárodnej matematickej súťaže „KLOKAN“. V pondelok 11. 4. 2022 súťažilo 61 žiakov z celej školy, avšak vyhodnotenie prišlo v týchto dňoch. Súťažilo sa v 9-tich kategóriách (po ročníkoch). Všetci žiaci riešili úlohy v papierovej forme v škole, okrem 2 neprítomných prvákov, ktorí riešili úlohy doma na počítačoch. Úspešnými riešiteľmi boli:

             v kategórií Klokanko 1 -  Hubert Muzika, Marína Markusková ( 1. miesto) a Michal Hlinka (4. miesto);

            v kategórií Klokanko 2 - Martin Herceg (20. miesto)

            v kategórií Školák 6 – Samuel Hlinka (4. miesto)

            Medzi ďalších najlepších, ktorí vyriešili viac ako 75 % úloh patrili :Chanel Hajdáková, , Matúš Bavúz a Adríán Belička.

             Všetci účastníci získali diplom Matematického klokana a ceruzky, úspešní aj malé darčeky.  Všetkým „Klokanistom“ ďakujeme za reprezentáciu školy, úspešným riešiteľom blahoželáme! Tešíme sa na ďalší ročník Matematického Klokana.

                                                                                                                     Mgr. Eva Hradská

          • Oznam o prevádzke MŠ v mesiaci JÚL (pre prihlásené deti)

          • Zriaďovateľ MŠ obec Šintava schválil obmedzenú prevádzku MŠ nasledovne :
            Júl: – v prevádzke budú 2 triedy MŠ ( na základe Vášho prihlasovania v počte 21/21 detí )
            August: - v mesiaci August je MŠ zatvorená.
            2. septembra bude MŠ zatvorená .
            Školský rok sa začína 5. septembra 2022.
             
          • Deň detí a otváranie ihrísk

          • V sobotu, 4. júna sme oslávili Deň detí. Oslavy boli spojené so slávnostným otváraním zrekonštruovaného multifunkčného areálu v škole. V tento deň mali možnosť všetky deti si dosýta zašportovať a vyskúšať naplno nové ihriská. K dispozícii bol veslársky trenažér, ktorý si deti s radosťou vyskúšali. Vonku pred telocvičňou sa hral ping-pong, najmladšie deti sa vyšantili na skákacom hrade. Na nových ihriskách deti športovali, za čo získavali pečiatky a následne malé sladké odmeny. Na bežeckej dráhe si vyskúšali šprint na 60 metrov. Deti si mohli zatancovať pod vedením tanečníka Johnyho Mečocha. Naša superstar Henrieta Bobuľová v úvode programu zaspievala pesničky za doprovodu ukulele.

            Od starostky obce dostalo každé dieťa lietajúci tanier s logom obce a občerstvenie v podobe hot dogu, džúsika, cukrovej vaty a pukancov.

            Účasť detí a rodičov bola vysoká a spokojnosť na tvárach všetkých bola dôkazom, že akcia sa vydarila.

            Nový športový areál sa podarilo zrekonštruovať v rámci výzvy z roku 2020 „Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry“. Z verejných zdrojov Fondu na podporu športu obec získala finančné prostriedky vo výške: 54 902,06 €. Obec spolufinancovala rekonštrukciu čiastkou: 70 878,55 €.

            K dispozícii sú tak ihriská na basketbal, tenis, volejbal, nohejbal, futbal, vybíjanú a loptové hry a súťaže a bežecká dráha na 60 metrov.  Rekonštrukciu realizovala firma Maro, s.r.o.

            Veríme, že areál bude slúžiť na športovanie žiakom školy, športovcom v obci a aj verejnosti, ktorá bude môcť využívať areál v mimo pracovnom čase a počas víkendov podľa prevádzkového poriadku.

            Prosíme všetkých, aby areál neničili! Celý areál je pod kamerovým systémom.  

          • Sme prví - ovocie a zelenina pre deti bude aj budúcom školskom roku

          • A je to tu:

            máme oficiálne výsledky: stali sme sa víťaznou školou 4. ročníka projektu Čerstvé Hlavičky!

            Výhrou je týždenná porcia ovocia/zeleniny pre našich žiakov v nasledujúcom školskom roku 2022/2023.

            Žiaľ, materská škola skončila na 2. mieste.

            My sa však s detičkami materskej školy radi podelíme, ak nejaké ovocie v škole zvýši.

            Ešte raz srdečne ďakujeme všetkým, ktorí nám denne posielali svoje hlasy. Spoločne sme to opäť dokázali ako v minulom školskom roku. 

            https://www.cerstvehlavicky.sk/#poradie

          • Literárno- vlastivedná exkurzia

          • Dnes 3.júna sa žiaci 3. 4. a 5. ročníka zúčastnili exkurzie do Nitry, do divadla Andreja Bagara na predstavenie "Robin Hood". Ešte pred divadlom sme sa išli prejsť do Nitrianskeho hradu, poprechádzali sme sa po nádvorí, kde bola socha Jána Pavla II. Pozreli sme si aj Baziliku sv. Emeráma. Deťom sa predstavenie a hrad veľmi páčilo.

            Lenka Poláková

             

          • Výstava ZUŠ

          • Milí rodičia, žiaci, priatelia školy,

            pozývame Vás na výstavu výtvarných prác žiakov našej školy, ktorí navštevovali elokované pracovisko ZUŠ Galanta. Počas celého školského roka žiaci usilovne maľovali, kreslili. Výstava bude otvorená v dňoch od 6.6. do 17.6. 2022 v čase od 8.00 do 15.00 hod.

            Tešíme sa na Vašu návštevu!

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje