• Netradičná triednická hodina

          • V pondelok  27.2. sme sa my-  žiaci 6. ročníka - stretli poobede v GM Coffee na neformálnej triednickej hodine.

            Všetci sme sa príjemne bavili, rozprávali, vtipkovali, niektorí tancovali. Ako to býva v dnešných časoch, chalani vytiahli mobily a hrali „úžasný“ futbal. Popri tom sme „hodovali“, (fritované krídelká, kuracie nugetky, syrové trojuholníky, cibuľové krúžky, hranolky, zemiakové placky, kečup a tatárska omáčka, kofola, citronáda). Bolo nám super a zistili sme , že sa vieme aj porozprávať, nekričať a nehádať sa. Ešte niečo dôležité: nikoho nebolel žalúdok. Preto sa chceme poďakovať majiteľom GM Coffee, že nám poobede pripravili  výborné pohostenie.                                                  

            Mgr. E. Hradská

          • Prázdninové opravy v škole

          • Prázdniny sú vždy dobrým časom na rôzne opravy, prerábky v škole. Tieto prázdniny sa nám podarilo využiť na opravu a výmenu zničených drevených obkladov vo veľkej telocvični, výmenu úseku zničeného plynového potrubia, pani upratovačky presadili kvety, pán školník vymenil opotrebované sedáky a operadlá na stoličkách v prvej triede.

            Okrem toho sme zabezpečili obmedzenú prevádzku materskej školy. Ďakujem všetkým, ktorí počas prázdnin pracovali a pomohli tak zabezpečiť prevádzku a  zveľadiť prostredie školy.

          • Jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny trvajú od 20. do 24.februára 2023. Vyučovanie sa opäť začne v pondelok 27.februára 2023.

            Nezabudnite, prosím, pri návrate do školy na potvrdenia o bezpríznakovosti.

            Užite si voľno v zdraví a dávajte si na seba pozor!

          • Týždeň radosti

          • Deň piaty: Deň v karnevalovej maske

            Úžasným vyvrcholením Týždňa radosti bol Deň v karnevalových maskách. Od rána sme sa v škole stretávali s rozprávkovými bytosťami, športovcami, remeselníkmi, klaunami, strašidlami, čarodejnicami, zvieratkami a filmovými hrdinami. Bol to nezabudnuteľný deň, aj celý týždeň. Ďakujeme vedeniu školy, pani učiteľkám, asistentkám, vychovávateľkám a všetkým žiakom, ktorí sa do Týždňa radosti zapojili. Boli ste skvelí! Želáme Vám radostné jarné prázdniny. Oddýchnite si a v škole sa opäť uvidíme 27.2.2023.

          • Skupinové kolo Majstrovstiev okresu vo vybíjanej ZŠ – mladšie žiačky

          • Dňa 16.2.2023 sa vybrané žiačky 5., 6.  a 7.triedy zúčastnili turnaja vo vybíjanej v ZŠ J.A. Komenského v Seredi. Súťaž začala o pol deviatej, kedy sme hrali prvý zápas so žiačkami zo  ZŠ sv. Cyrila a Metoda. V poradí náš druhý zápas sme odohrali proti Základnej škole z Paty. Tento duel sme vyhrali a celkovo sme si odniesli 2. miesto. Na záver sme ešte absolvovali aj priateľskú odvetu, v rámci ktorej sme súťažili v zmiešaných tímoch. Všetky zápasy sme si užili a domov sme išli s dobrým pocitom a odhodlaním trénovať naplno ďalej, pretože sme postúpili do Okresného kola v Galante. Do marca nám zostáva ešte chvíľu času, aby sme získali kondičku, obratnosť a presnosť strely. Tešíme sa na to!

            Viac na  https://www.youtube.com/watch?v=NVxgbIn2wGg

            Hanka Dzurová, Tamarka Vanková z 5.ročníka

          • Týždeň radosti. Deň štvrtý: pestrofarebný

          • Dnešný deň sa niesol v znamení farieb. Dovolené boli všetky farebné kombinácie a štýly. Zajtra vyvrcholí Týždeň radosti karnevalom. 1. stupeň sa učí prvé dve hodiny a po veľkej prestávke sa deti zabavia do 11.40 na karnevale. 2. stupeň sa učí podľa rozvrhu, ale aj oni môžu prísť na vyučovanie v karnevalových maskách. Už teraz sa na všetky masky veľmi tešíme:)

            Mgr. L. Kavoňová

          • Týždeň radosti. Deň tretí: pyžamový

          • Dnes to v triedach a na chodbách vyzeralo nezvyčajne. Všade boli deti a dospeláci v pyžamkách, županoch a s plyšáčikmi. Ale chorý nebol nik - takto sme si užívali pyžamový deň! Zajtra prídeme v čo najfarebnejšom oblečení. Čím farebnejšie - tým lepšie!

          • Týždeň radosti. Deň druhý:červený, ružový, zaľúbený,valentínsky....

          • Deň svätého Valentína sme si pripomenuli červeným a ružovým oblečením. Romantickú atmosféru dotvorila aj Valentínska pošta, ktorú nám cez veľkú prestávku rozdali zástupcovia žiackeho parlamentu.

            Zajtrajšie ráno si oddýchneme od vymýšľania outfitov a stačí prísť do školy v tom, v čom sa zobudíme - budeme sa učiť v pyžamkách s plyšáčikmi.

          • ČARO SLOVA - školské kolo

          • Ó, mojej matky reč je krásota, je milota, je rozkoš, láska svätá…

            V duchu slov veľkého básnika P.O. Hviezdoslava sa niesla dnešná recitačná súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy, ktorá vedie deti k láske ku knihám a rodnej reči. Recitátori, dievčatá aj chlapci, súťažili v interpretácii umeleckého textu v 3. kategóriách.

            I. kategória (2.-4.roč.) - v poézii sa na 1. mieste umiestnila druháčka Marína Markusková, 2. miesto získala tretiačka Juliana Dzurová a 3. miesto obsadila druháčka Valentína Dániová. V próze si 1. miesto vybojoval tretiak Tibor Boboček, 2. miesto získal rovnako tretiak Martin Herceg a na 3. mieste sa umiestnila štvrtáčka Veronika Muziková.

            II. kategória (5.-6.roč.) - v poézii získala 1. miesto piatačka Hana Dzurová, 2. miesto obsadila šiestačka Viktória Bukovská a na 3. mieste sa umiestnila piatačka Eliška Kapošová.

            V próze získala 1. miesto piatačka Tatiana Hercegová, 2. miesto si vybojoval rovnako piatak Ondrej Tóth a na 3. mieste sa umiestnila tiež piatačka Mária Kloknerová.

            III. kategória (7.-9.roč.) - poézia - porota udelila 2. miesto ôsmačke Eliške Markuskovej a 3. miesto siedmakovi Branislavovi Čirkemu.

            Zatiaľ nesúťažne, ale s veľkým odhodlaním, nám básne zarecitovali aj najmladší žiaci - prváci Davidko Molnár a Tamarka Paulovičová. Vyrastajú z nich šikovní recitátori

            Žiaci, ktorí sa umiestnili na 1. mieste, postupujú do okresného kola. Prajeme im veľa šťastia pri reprezentácii našej školy. Oceneným žiakom srdečne blahoželáme a zároveň ďakujeme všetkým recitátorom za účasť na tomto kultúrnom podujatí.

            Mgr. Lovecká

          • Týždeň radosti. Deň prvý: teplákový

          • Týždeň radosti sme dnes začali ako športovci. Obliekli sme si tepláky, tričká, mikiny a samozrejme nesmeli chýbať šiltovky. Zajtra sa celý deň bude niesť v znamení oslavy sviatku svätého Valentína. Oblečieme si niečo červené alebo ružové. Kto nestihol, môže ešte zajtra ráno poslať valentínsky pozdrav cez našu poštovú schránku na hornej chodbe.

          • Týždeň radosti

          • Milí žiaci, pripravili sme pre vás Týždeň radosti, ktorý odštartuje už tento pondelok.  Zapojte sa do našej výzvy, verím, že si to všetci spolu užijeme!

          • Rýchločítanie spojené s čitateľskou gramotnosťou - školská súťaž, 2.2.2023

          • Čítanie s porozumením tvorí základný predpoklad gramotnosti každého človeka. Vedieť prečítať akýkoľvek text a správne mu porozumieť je schopnosť, bez ktorej sa v súčasnosti nezaobídeme. Aj preto sa v našej škole každý rok koná súťaž, ktorej cieľom je rozvíjať čitateľské zručnosti žiakov a podporovať ich čitateľské návyky. Žiaci súťažili v 3 kategóriách. Najskôr si svoje sily zmerali v teste čiteteľskej gramotnosti a potom v rýchlom čítaní. Dôležitá bola nielen rýchlosť čítania, ale aj bezchybnosť prečítaného textu. Najlepší čitatelia v jednotlivých kategóriách boli odmenení diplomom a vecnou cenou.

            I. kat. 3. - 4. roč.: 1. miesto - Veronika Muziková, 2.miesto - Tibor Boboček, 3. miesto - Martin Herceg

            II. kat. 5. - 7. roč.: 1. miesto - Miloš Hracho, 2. miesto - Miriam Jankulicová, 3. miesto - Chanel Hajdáková

            III. kat. 8. - 9. roč.: 1. miesto - Eliška Markusková, 2. miesto - Viktória Živnerová, 3. miesto - Sandra Javorová

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom srdečne blahoželáme!

            Mgr. Lovecká

          • 2. ročník plesu rodičov a priateľov školy

          • Po období korony sa nám podarilo opäť zorganizovať ples rodičov a priateľov školy, ktorý zorganizovala Rada rodičov ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava v spolupráci s riaditeľkou školy. V slávnostne pripravenej reštaurácii Lodenica sa zabávalo 90 hostí. O výbornú zábavu sa postaral DJ Matúš Lisy. Svojím tanečným pásmom spestrili úvod plesu aj deti zo ZUŠ Jána Fischera Kvetoňa v Seredi. Tancovalo sa až do skorého rána. Slávnostne oblečené dámy aj páni podčiarkli slávnostnú atmosféru. V bohatej tombole hostia štedro prispeli do rozpočtu rodičovského združenia. Výťažok z plesu bude použitý na aktivity pre deti a žiakov školy. Hlavnú cenu – auto na víkend sa podarilo vyhrať riaditeľke školy. Predseda Rady školy Erik Herceg ocenil prácu aj jej manžela, ktorý dostal Cenu predsedu Rady školy za mimoriadny prínos pri rozvoji školy, za rozvoj IT infraštruktúry školy a za dobrovoľnícke aktivity v prospech školy. Zásluhu na vydarenom podujatí majú členovia rady rodičov, štedrí darcovia cien do tomboly a všetci ľudia, ktorí sa prišli zabaviť. Ďakujeme všetkým, ktorí sa na plese akoukoľvek prácou podieľali.

          • O Z N A M !

          • Zber textilu v škole do 27.02.2023

            Kedy: 7:30 h -8:30 h každý deň

            Utorok 07.02.2023 od 14:30 h -15:30 h

            Kde: šatňa - prízemie ZŠ

            Čo zbierame: Textil vhodný na ďalšie použitie, a to najmä (vypraté) letné a zimné pánske,ženské a detské oblečenie, zachovalý bytový textil ako návliečky, plachty čiperiny, rovnako aj topánky, opasky a kabelky.

            Ako zbierame: Zozbierané veci musia byť zabalené vo vhodnom obale, ideálne v priesvitnom vreci.Topánky musia byť v pároch, ideálne zviazané šnúrkami.

            Prečo zbierame: Ochrana životného prostredia. Zozbieranému oblečeniu a textilným výrobkomdávame druhú šancu na ich vrátenie do obehu.

            Ďakujem za účasť!

          • Lyžiarsky výcvik žiakov 7. ročníka

          •       Dňa 27. januára 2023 odštartoval náš vytúžený lyžiarsky výcvik. Na svahoch v Oravskej Polhore sme spolu s deťmi zo Základnej školy Vinohrady nad Váhom strávili úžasných päť dní spolu  s pani učiteľkou Mariankou Kalinaiovou a pánom učiteľom Lukášom Halbavým.

                  Prvý deň sa väčšina z nás učila ako si zapínať lyžiarky a stáť na lyžiach, bolo to pre nás niečo úplne nové. Za tých pár  dní sme však spravili veľký pokrok - všetci sme sa naučili lyžovať. Lyžiari si zdokonalili svoje zručnosti a „nelyžiari“ zvládli základy lyžovania a jazdy na vleku.

                  Ale nielen na toto budeme spomínať. Zoznámili sme sa s novými žiakmi, guľovali sa, bobovali sme sa, hrali sme stolný tenis  a iné hry. Zažili sme veľa zábavy a spoznali sa lepšie so spolužiakmi. Na tento lyžiarsky výcvik určite nikdy nezabudneme.

             

            Chanel Hajdáková, žiačka 7. ročníka

          • Okresné kolo Matematickej olympiády - 5. ročník – vyhodnotenie

          • V predchádzajúcich dňoch naši piataci: Tánička Hercegová, Eluška Kapošová a Ondrejko Tóth  sa zúčastnili okresného kola matematickej olympiády Z5, ktoré sa konalo na gymnáziu s VJM v Galante. Títo postupujúci žiaci so všetkých síl riešili náročné úlohy okresného kola. Ondrejko Tóth a Tánička Hercegová  stratili iba 4 body, stali sa  úspešnými riešiteľmi okresného kola a umiestnili sa na krásnom 5. až 8. mieste. Blahoželáme k úspechu a všetkým trom ďakujeme za reprezentáciu školy.

                                                                                                                                                    Mgr. Eva Hradská

          • Vyhodnotenie školského kola matematickej olympiády v 5. ročníku.

          •  16. decembra 2022 bolo ukončené a vyhodnotené domáce kolo matematickej olympiády v 5 ročníku. Na riešenie úloh  MO sa podujalo a riešilo ju 5 žiakov 5. ročníka.

            Úspešnými riešiteľmi školského (domáceho) kola Z5 sa stali 3 žiaci: Tatiana Hercegová,  Eliška Kapošová  a Ondrej Tóth a postúpili do okresného kola. Gratulujeme, držíme im palce a budeme sa tešiť sa na ich ďalšie úspechy v okresnom kole.

                                                                                                             Mgr. Eva Hradská

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje