• Majstrovstvá okresu v 3 x 3 basketbale ZŠ

          • V stredu 8.11.zastrešila ŠH Sokolovňa v Seredi každoročne sa konajúcu súťaž, ktorej sme sa ten rok zúčastnili len s dievčatami. Natálka Korcová, Evka Samuhelová a Nelka Kapošová nastúpili do turnaja len proti jednému súperovi ( ZŠ J. Fándlyho Sereď ). So staršími a skúsenejšími súperkami síce prehrali, a tým obsadili automaticky krásne 2. miesto, ale získané skúsenosti a hráčske zručnosti určite zúžitkujú vo svojej ďalšej športovej kariére.

            Mgr. Kalinaiová Marianna

          • Predaj levanduľových srdiečok pre mamičky v núdzi

          • Od pondelka začíname s charitatívnou akciou na škole. Zapojili sme sa do charitatívneho predaja srdiečok a chceme pomôcť mamičkám v núdzi.

            Ak nám chcete opäť pomôcť v pomáhaní, stačí keď si prinesiete 2 € a srdiečko si zakúpite u žiakov zo žiackeho parlamentu.

            Srdiečka sa budú predávať od pondelka do vypredania, ráno pred vyučovaním pred školou a v materskej škole u pani asistentky.

            viac o zbierke: https://majak-nadeje.eu/.../skoly-kampan-srdiecka-zbierka/

            Vopred ďakujeme za vašu podporu.

          • Rozlúčka s pani sekretárkou Zlatkou

          • Včera sme sa rozlúčili s našou dlhoročnou kolegyňou Zlatkou Slahučkovou, ktorá odchádza do dôchodku. Ďakujeme jej za dlhoročnú prácu sekretárky a vedúcej výdajnej školskej jedálne.

            Prajeme jej pekné obdobie zaslúženého dôchodku, pevné zdravie, šťastie a rodinnú pohodu.

          • Poďakovanie

          • Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať. Dnes nám prišlo poďakovanie s vyčíslením vyzbieranej sumu, ktorú sme vyzbierali v rámci Bielej pastelky. 

          • Vianočná pošta 2023

          • Milí žiaci,

            aj tento rok sa zapojíme do kampane Vianočná pošta pre seniorov. Začneme písať 100 kusov pohľadníc pre starkých v domovoch pre seniorov. Môžete písať a vyrábať pozdravy aj doma. Vyrobený a vlastnoručne napísaný pozdrav môžete odovzdať triednej pani učiteľke.

            Vopred ďakujeme, že nám pomôžete urobiť krajšie Vianoce pre osamelých ľudí.

          • Exkurzia do Hvezdárne

          • 3.november 2023 bol pre  našich tretiakov a štvrtákov výnimočný. V blízkom meste Hlohovec navštívili zrenovovaný  Zámok a slávnu Hvezdáreň. 

            Na zámku sa v pútavej prednáške dozvedeli o jeho tisícročnej histórii. Pozreli si obnovené priestory a exkurziu zakončili prehliadkou piatich miestnosti vo virtuálnej realite.

            Vo hvezdárni M. R. Štefánika strávili príjemnú hodinku v planetáriu, kde sa v edukačnom videu dozvedeli základné informácie o slnku, planétach našej slnečnej sústavy, galaxii a o hviezdnych súhvezdiach. Na záver prednášky všetkých prekvapila krásna laserová šou. Žiaci mali možnosť nazrieť aj do pozorovateľne, kde boli ďalekohľady, ktorými pozorujú slnko.

            Vďaka dnešnej exkurzii sa žiaci dozvedeli veľa nových informácií z dávnej histórie i z vesmíru.  Veríme, že podobné akcie pomáhajú deťom poznať minulosť, pochopiť súčasnosť a vedieť, čo môžu očakávať v budúcnosti.

            Mgr. L. Kavoňová 

             

          • Školské kolo OLSJL

          • 17.10.2023 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Súťaž je určená ôsmakom a deviatakom. Do školského kola sa prihlásilo sedem žiakov z 8. ročníka a jedenásť žiakov z 9. ročníka. Žiaci si preverili svoje jazykové zručnosti vo vedomostnom online teste. Dosiahli pekné výsledky, čo nás veľmi teší. Najúspešnejšia bola naša šikovná ôsmačka Chanel Hajdáková, ktorá získala v teste 23 bodov z možných 25. Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa do súťaže zapojili. Víťazke Chanel srdečne blahoželáme a budeme jej držať palce v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 15.11.2023.

            Mgr. Lovecká

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Téma: Školská knižnica vám dáva priestor na to, aby ste boli výnimoční.

            Uskutočňuje sa štvrtý októbrový pondelok od r. 1999. Cieľom projektu je zábavnými formami práce v školskej knižnici podporiť pozitívny a trvalý vzťah ku knihe, čítaniu a k samotnej knižnici ako chrámu múdrosti a poznania. V našej škole sme priebežne celý týždeň realizovali vyučovacie hodiny v školskej knižnici a venovali sa čitateľským aktivitám. Žiaci čítali, vyhľadávali informácie, pátrali po vedomostiach, riešili kvízy…Veríme, že netradičné hodiny deťom nielen spestrili vyučovanie, ale ich aj motivovali k čítaniu a aktívnemu poznávaniu.

            Mgr. Lovecká

          • Svetový deň sporenia

          • Posledný deň v októbri, teda 31. október sa označuje ako Svetový deň sporenia.

            Dôležitosť sporenia sa začala zdôrazňovať už takmer pred sto rokmi. Bol vyhlásený v Miláne na 1. medzinárodnom bankovníckom kongrese. Keďže tento deň pripadol na jesenné prázdniny, my sme si ho v škole pripomenuli 2. novembra. Zámerom bolo zvýšiť povedomie o dôležitosti úspor. Rastúca zadlženosť slovenských domácností, žiaľ, nasvedčuje, že vytváranie úspor nie je až také samozrejmé.

            Žiaci 9. ročníka si pripravili pre žiakov 1. až 6. triedy zážitkové rovesnícke vzdelávanie o sporení, spotrebe, investíciách. Sprostredkovali im informácie o sporení videom, potom spolu s nimi vytvárali pojmovú mapu na čo všetko treba šetriť, kládli im zaujímavé otázky k tejto téme, starší žiaci odpovedali na otázky v kvíze, mladší žiaci kreslili svoje pokladničky. Žiaci 7. a 8. ročníka absolvovali vzdelávanie spojené s diskusiou o inflácii, sporení, investíciách a rizikách, ktoré viedol pracovník OVB Allfinanz Slovensko s.r.o. Ing. Branislav Vavro.

            Žiaci boli aktívni, zadané aktivity sa im veľmi páčili. Osvojili si spôsobom primeraným ich veku vedomosti o optimálnej rovnováhe medzi spotrebou a úsporami.

            Mgr. Eva Hradská

          • Zber papiera

          • V dňoch 24. a 25. októbra 2023 sa konal zber papiera.

            Spoločnými silami sme nazbierali 5244 kg.

            Za jednotlivcov v MŠ najviac kg:

            1.miesto Martin Mizerík 40kg 1.MŠ

            2.miesto Maškovič Adrián 29kg 3.MŠ

            3.miesto Tóthova Valentína 19kg 3.MŠ

            Poradie tried v ZŠ:

            1.miesto 5.trieda priemer na žiaka 70kg

            2.miesto 3.trieda priemer na žiaka 42kg

            3.miesto 9.trieda priemer na žiaka 38,5kg

            Za jednotlivcov v ZŠ:

            1.miesto Vohláriková Hana 357kg 5.trieda

            2.miesto Molnár Tomáš 355kg 2.trieda

            3.miesto Izakovič Michal 302kg 1.trieda

            Víťazom gratulujeme.

            Prevzatie cien odovzdáme po prijatí finančných prostriedkov.

            Mrvová Diana, koordinátorka ENV

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje