• Svetový deň boja proti AIDS

          • Aj my sme si 1.12. 2023  pripli červené stužky, pretože si každoročne, prvého decembra, pripomíname Svetový deň boja proti AIDS, pri príležitosti ktorého Mládež Slovenského Červeného kríža poukazuje na možnosti, dôležitosť i potrebu HIV prevencie. Venujú sa tejto problematike už od roku 1997 a ich aktivity sú zamerané na edukáciu najmä mladých ľudí, ale aj širokej verejnosti. Hlavným cieľom je šíriť povedomie o HIV prevencii, ktorá aj dnes predstavuje najúčinnejší nástroj v boji proti tomuto vírusu.

            Symbolom svetového dňa proti AIDS je červená stužka. A tak sme ňou aj my dali najavo svoju spolupatričnosť.

            Ďakujeme, že ste ju s nami v piatok nosili aj vy.

          • November v ŠKD

          • Novembrové popoludnia využili všetky tri oddelenia družinárov naplno. Tvorili sme v triedach malé umelecké diela, prváčikovia si vyskúšali prácu s hrnčiarskou hlinou a vymodelovali krásne hríbiky. Navštívili sme Miestnu pamätnú izbu na Obecnom úrade v Šintave, kde sme si pozreli vystavené pamiatky, fotografie a predmety, ktoré používali predchádzajúce generácie. Dievčatá zaujalo porovnávanie vystavených historických fotografií so súčasnosťou a chlapcov zasa "rečnenie" do mikrofónov a zosilovacia technika:)) V téme Prvá pomoc sme deti zoznámili s vtipným zmrzlinárom SEPRP-Oživičom (Baštrng - nájdete na YouTube), aby videli, aké je potrebné poznať pravidlá poskytnutia PP...  Telocvičňu využívame na bohatú škálu pohybových aktivít a hier a ak nám to počasie dovolí, stále sa snažíme dostať von "na čerstvý vzduch" ... ĎAKUJEME deťom za veselý november, a už sa tešíme na aktivity bohatý december:)

            P.vychovávateľky Veronika, SIlvia a Anka

          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci, oznamujeme Vám, že zajtra je skrátené vyučovanie do 11,40 hod. z dôvodu povinného školenia učiteľov. Obedy sa riadne vydávajú, ŠKD nie je v prevádzke.Materská škola je riadne v prevádzke.

          • Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo

          • Dňa 28.11. sa na našej škole uskutočnila Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo. Zapojilo sa spolu 12 žiakov, ktorí súťažili v 2 kategóriách. Zmerali si sily v anglickej gramatike, používaní jazyka a v ústnej časti, v ktorej mali žiaci vytvoriť príbeh podľa obrázkov a viesť dialóg na určenú tému. Úlohy neboli ľahké, ale naši žiaci sa s nimi popasovali veľmi dobre. Výsledky:

            Kategória 1A - žiaci 6. a 7. triedy

            1. miesto - Irfan Jozef Varlík  (6.tr.)
            2. miesto - Ema Ollová  (6.tr.)
            3. miesto - Hana Dzurová  (6.tr.)

            Kategória 1B - žiaci 8. a 9. triedy

            1. miesto - Eliška Markusková (9.tr)
            2. miesto - Chanel Hajdáková (8.tr.)

                              - Tiffany Jaslovská (8.tr.)

            1. miesto - Milan David Matyáš (9.tr.)

            Víťazom srdečne blahoželáme a držíme palce na okresnom kole, všetkým zúčastneným ďakujeme za prejavenú odvahu a ochotu ukázať svoju šikovnosť.

            Mgr.K. Tóthová

          • Úspech v dejepisnej súťaži!

          • Dňa 30.11.2023 sa naši deviataci zúčastnili súťaže s názvom 30 rokov Slovenska. Vyhlasovateľom je ZŠ Jana Amosa Komenského v Seredi a mesto Sereď. Cieľom súťaže je prehlbovať, rozširovať a upevňovať v povedomí mládeže vedomosti z novodobých dejín a všeobecného prehľadu. Trojčlenné družstvo v zložení Kristínka Belajová, Marko Javor a David Milan Matyáš v súťaži obstáli výborne a vybojovali si 2. miesto! Preukázali svoje znalosti vo vedomostnom kvíze a tvorení slávnostného prejavu pri príležitosti jubilea vzniku našej republiky. V kvíze žiaci odpovedali na otázky zostavené z tém všeobecného prehľadu o Slovensku od roku 1993 - politika, hudba, film, divadlo, šport, výtvarné umenie, nárečie, kuchyňa…

            Z úspechu šikovných deviatakov sa tešíme, srdečne im gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy!

            Mgr. Lovecká

          • Okresné kolo Technickej olympiády

          • Žiaci 9.ročníka D.M. Matyáš, S. Jankulic a žiak 7.ročníka M. Hracho sa 23.11. zúčastnili Okresného kola Technickej olympiády v Galante. Súťaž mala teoretickú a praktickú časť, kde si chlapci vyskúšali vyrobiť výrobok z dreva a z plechu. Chlapci z 9.ročníka si vybojovali krásne 2.miesto a žiak zo 7.ročníka zasa 3.miesto🥳 Chlapcom srdečne gratulujeme!

            Lenka Écsiová 

          • Siedmaci na Vianočných trhoch v Trnave

          • V stredu 29. 11. 2023 žiaci 7. ročníka navštívili vianočnú Trnavu. V poobedných hodinách nasadli na vlak a o chvíľu sa ocitli na Vianočných trhoch. Najskôr sa poprechádzali po pešej zóne, potom bolo spoločné foto pred vianočným stromčekom, púšťanie vianočných kolied. Námestím sa niesla vôňa výborného jedla, tak sa všetci rozutekali k stánkom s kulinárskymi dobrotami, ktorým sa nedalo odolať. S plným bruchom sa lepšie nakupovalo. V ďalších stánkoch nakúpili drobné darčeky pre svojich príbuzných.  Po zotmení a zasvietení svetielok sa vracali na vlakovú stanicu. Uzimení, ale spokojní a s dobrou náladou sa všetci vrátili domov.

            Mgr. Eva Hradská 

          • Oblečenie s logom školy objednávanie končí 4.12.2024

          • Dobrý deň všetkým!


            Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!

            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zsmssintava/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 4.12. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

             S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy

          • Sme prví v okrese

          • Dnes sa naši žiaci zúčastnili okresného kola súťaže v stolnom tenise. Naši štyria trénovaní ôsmaci získali krásne 1. miesto a postupujú do krajského kola. Vytrvalosť a tréningy prinášajú chlapcom už zaslúženú odmenu vo forme víťazstva. Adrián Belička, Branislav Čirke, Tomáš Šimulčík a Matúš Bavúz nás dnes krásne reprezentovali.

            Blahoželáme!

            Ďakujeme p. Viliamovi Beličkovi za zabezpečenie odvozu, dozoru a za pomoc a správne zvolenú stratégiu hry, ktorá nám dopomohla k úspechu.

          • Beseda o Petrovi Bornemiszovi

          • Žiaci 5. - 9. ročníka dnes absolvovali prednášku o významnej osobnosti nášho regiónu. Peter Bornemisza (1535 - 1584) bol cirkevný spisovateľ, kazateľ a priekopník kníhtlače. Pri príležitosti 450. výročia založenia tlačiarenskej dielne v Šintave prišla o ňom deťom porozprávať pani Jonášová z Galanty, autorka knihy Sila tlačeného slova. Žiaci sa dozvedeli veľa zaujímavostí z jeho osobného aj profesného života. Mali možnosť spoznať ho ako nesmierne sčítaného človeka, ktorý svoj život zasvätil práci a vzdelaniu. Napriek ťažkému životu a prežitiu viacerých osobných tragédií sa vo svojom úsilí nikdy nevzdal. Mozaiku života P. Bornemiszu dopĺňala p. Jonášová historickými reáliami obdobia 16. storočia. Cieľom dnešného stretnutia bolo v deťoch rozvíjať národnú a kultúrnu identitu, vytvárať pozitívny vzťah k svojmu bydlisku a rozširovať ich historické znalosti o svojom regióne.

            Mgr. L. Lovecká

          • Milé stretnutie s pani riaditeľkou

          • V piatok 24.11. sme pozvali k nám -  do ŠKD1 - v rámci témy stretnutí so známymi osobnosťami našu pani riaditeľku Mgr. Zuzanu Endelovú. Pozvanie prijala a nielen to, priniesla  svoje fotografie z čias, keď bola žiačkou tejto školy a dokonca tej istej triedy!  Deti s prekvapením zistili, že pani riaditeľka tiež stvárala nezbedy, že v žiackej knižke nemala len samé jednotky!  Vždy snívala a za svojimi snami šla a nebola to vždy ľahká  cesta.  Prekážky ju však nikdy neodradili. Pani riaditeľka za jej  srdečnú reč zožala potlesk a obrázok s kyticou kvietkov, ktoré nikdy nezvädnú. 

            A presne to je to, prečo chceme spoznávať osobnosti. Predtým totižto všetci boli deťmi, presne takými istými, ako sme my teraz.

             

            Silvia Ištoková, vychovávateľka ŠKD

          • Návšteva divadelného predstavenia v Trnave

          • Dňa 23. novembra 2023 sa žiaci 6. triedy zúčastnili divadelného predstavenia s názvom Veľryba Gréta v Divadle Jána Palárika v Trnave. Nadchla nás nádherná scéna, krásne kostýmy a super herecké výkony protagonistov. Boli sme tak vtiahnutí do deja s aktuálnym posolstvom, že sme ani nevnímali čas. Po 80 minútach podmorského dobrodružstva, ktoré bolo plné súdržnosti, ochoty, priateľstva a pomoci pri záchrane oceánu pred znečisťovaním ľuďmi, sme nadšení opúšťali divadlo. Posolstvo bolo jasné: prírodu treba chrániť. Inú nemáme. Krátkou prechádzkou Trnavou sme ukončili naše divadelné dopoludnie.

            Mgr. Dušana Bábyová

        • Prerušenie prevádzky MŠ
          • Prerušenie prevádzky MŠ

          • Vec: Prerušenie  prevádzky MŠ

            Podľa vyhlášky MŠ SR č. 541/ 2021 Z.z. o materskej škole v znení neskorších predpisov a po odporučení Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Galante dňa 23.11.2023

            Prerušujeme prevádzku MŠ v Šintave
            od : 24.11.2023 do 30.11.2023
            z epidemiologických dôvodov (vysokej chorobnosti detí).

            Obnovenie prevádzky po jej prerušení je dňa 1.12.2023


             
          • Stolnotenisový krúžok a jeho činnosť

          • V minulom školskom roku sa podarilo začať so stolnotenisovým krúžkom v škole. Počas roka sa chlapci ukázali ako mladé športové talenty.

            V tomto školskom roku pokračujú a deťom sa  na krúžku venuje p. Vladimír Pištej a často ich priučia športovým zručnostiam aj ostatní členovia klubu ŠSK v Šintave.  

                 V školskom roku 2023/2024 registrovaní žiaci pokračujú v začatej práci a dvakrát do týždňa trénujú a cez víkendy súťažia. A darí sa im.

                  Dorastenci sú prihlásení do 8. ligy MO Trnava ako ŠSK Šintava C. Žiaci a žiačky súťažia v 2. lige trnavského kraja. Celkovo je registrovaných v rôznych ligách 14 šikovných mladých športovcov.

            Chlapcov čaká 2. decembra 2023 posledný zápas v lige s MSTK Trnava o druhé miesto v tabuľke.

                 Žiakom držíme palce v nasledujúcich súťažiach a trénerovi ďakujeme za všetok čas, ktorý venuje našim deťom.

             

          • Futbalový krúžok a jeho činnosť

          • Sme tí, ktorí realizujú Futbalový krúžok v ZŠ Šintava. Prvýkrát sme sa zišli 3. októbra 2023. Bolo pekné počasie, tak sme sa stretli na školskom ihrisku a trénovali, pokiaľ nám to počasie dovolilo. Teraz trénujeme v telocvični. Na začiatku boli chlapci v rôznom veku, mali sme aj dievča. Momentálne sme už viac menej ustálení, čiže máme žiakov - predškolákov MŠ až  po 4. ročník ZŠ a jedného žiaka 6.triedy. Títo chlapci chodia na futbal stále, pokiaľ ich neskolí choroba. Sú vytrvalí, šikovní. Najskôr trénovali v ,,domácom,, oblečení, ale už máme dresy, ktoré chlapci zdedili po bývalých futbalistoch z minulosti. Zorganizovali sme aj výlet na futbalový zápas Slovensko - Island, ktorý sa konal v Bratislave a my sme vyhrali 4 : 2. Veríme, že aj s pomocou povzbudzovania našich fanúšikov, ktorí si to nesmierne užili (druhý deň boli bez hlasu). V budúcnosti sa budeme snažiť o ďalšie zaujímavé zápasy. Veríme, že časom pribudnú ďalší záujemcovia o futbalový krúžok. Máme totiž veľa plánov.

            Chceme POĎAKOVAŤ  pánovi Robertovi  HORÁČKOVI  - šoférovi auta – ďakujeme mu aj za vybavenie a zapožičanie áut ako aj paliva, ktoré nám sponzorsky darovala Firma Auto-IMPEX. ĎAKUJEME pánovi  HLINKOVI, ktorý nám robil dozor a hlavne vodiča na druhom zapožičanom aute. ĎAKUJEME aj ďalším rodičom za dozor  a najmä pani riaditeľke Mgr. Z. ENDELOVEJ za ochotu a pomoc .

            ĎAKUJEME!

            vedúci Futbalového krúžku

          • Rytmus našej školy

          • S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa „…nás predsa netýka…“. Práve preto sa od roku 2014 vždy v novembri, organizuje podujatie „Bubnovačka“– Aby bolo deti lepšie počuť!“.

             

            Myšlienka podujatia , ktoré už po desiatykrát upozornilo na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenulo potrebu včasnej prevencie v spoločnosti, zaznela Slovenskom a Českom v hlasnom rytme bubnov včera, 20. novembra 2023, v čase od 10:00 – 11:00.

            Pripomenuli sme si, že Hlas detí je dôležitý!

            Podujatie sa konalo pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a Petra Pavla, prezidenta Českej republiky.

            Aj my sme dnes dali preto najavo svoju spolupatričnosť s touto vzácnou myšlienkou a zabubnovali si s programom Rytmus vašej školy.

            Veríme, že bubnovanie s prvkami muzikoterapie, pri ktorom sú deti priamymi účastníkmi naozajstného bubeníckeho orchestra prinieslo veľa benefitov.

            Snažili sme sa, aby nás bolo počuť!

          • Lampiónový sprievod

          • Dňa 8.11.2023 sa konal Lampiónový sprievod, počas ktorého sme spoločne navštívili obyvateľov domova dôchodcov . Ďalej sme pokračovali prechádzkou po našej obci a sprievod sme ukončili na školskom dvore,  kde deti čakala diskotéka, ktorú nám pripravil Erik Herceg .

            Chceme sa poďakovať žiakom, deťom, rodičom,  učiteľom, že podporili našu školskú akciu a veríme,  že boli všetci spokojní .

            Bc. M. Tkáčová 

          • Beseda so spisovateľom Dávidom Králikom

          • V stredu 15.11. sa v  našej škole v 1. až  6. ročníku uskutočnila beseda so spisovateľom Dávidom Králikom. Nebola to len taká obyčajná beseda, ale bola to vyučovacia hodina so spisovateľom. Hodiny boli veku primerané a veľmi interaktívne. V 1. a 2. ročníku sa žiaci dozvedeli ako vzniká kniha, kto všetko je pri jej vzniku, ako Zajačik lietal a koho pri tom stretol. Deti si pri pesničke zalietali s Králičkom tiež. A aby toho nebolo málo, spolu s pánom spisovateľom, si každý nakreslil svojho králika.

            V 3. až 6. ročníku boli vyučovacie hodiny venované Jablku, teda knižke D. Králika V Jablku. V príbehu sa  deti mohli rozhodnúť ako bude dej pokračovať. V oboch prípadoch sa dostali k zaujímavým mapám. Potom si zaspievali, zabavili sa a na záver si mohli kúpiť knižky.

            Žiakov tieto interaktívne hodiny veľmi nadchli.

            Mgr. Jarmila Vargová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje