• Expedícia na horu KR 2026 m.n.m

          • Všetky základné školy začnú povinne učiť podľa nového ŠVP (štátneho vzdelávacieho programu) od školského roku 2026/2027, počnúc prvým ročníkom prvého cyklu. Aj z tohto dôvodu sa riaditeľka školy spoločne so zástupkyňou zúčastňujú na spoločných stretnutiach v programe Expedícia na horu KR 2026 m.n.m., pre vedúcich zamestnancov/lídrov základných škôl v regióne Galanta.

            Posledné stretnutie sa uskutočnilo na našej základnej škole vo štvrtok 14.3.2024 od 9:00 do 13:00 hod., kde sa stretli vedúci pracovníci škôl v okrese.

            Na stretnutiach spolu preberáme témy, ktoré pomôžu riaditeľom ľahšie zvládnuť výzvy, ktoré si v pedagogickom riadení doba a aktuálna kurikulárna reforma vyžaduje.

            To, čo sa na vzdelávaní dozvedáme sa snažíme už teraz implementovať do našej školskej praxe.

          • Noc s Andersenom

          • Existuje noc, kedy deti zostávajú dobrovoľne v škole?

            A kedy sa celá škola premení na rozprávkovú krajinu?

            Áno! Takáto noc bola na našej škole z 22. na 23. marca 2024. Deti z 1. stupňa sa so svojimi pani učiteľkami a animátorkami z 2. stupňa zapojili do medzinárodnej akcie Noc s Andersenom. Tento rok sa niesol v znamení Snehovej kráľovnej, ktorá nás v podaní pani riaditeľky v tento večer sprevádzala.

            Dramatizáciou po skupinkách deti dokončili rozprávku, hľadali s baterkami indície v nočnej hre a riešili úlohy. Nezabudli ani na občerstvenie – všetky deti načerpali sily pri chutnej pizzi.

            Po vyhodnotení súťaží sa uložili na spánok vo svojich triedach, ale ešte dlho po zhasnutí svetiel sa mali o čom rozprávať.

            Ďakujem pani učiteľkám z 1. stupňa V. Valachovej, J. Vargovej a M. Kalinaiovej, pani asistentkám L. Écsiovej a M. Tkáčovej a animátorkám zo 7. – 9. triedy za pomoc pri príprave programu a sprevádzanie detí.

            Mgr. L. Kavoňová

          • Úspech nášho žiaka v krajskom kole Biologickej olympiády!

          • Dňa 18. 3. 2024 sa v priestoroch Pedagogickej fakulty TU konalo krajské kolo biologickej olympiády kat. C - Projekt. Projektová časť biologickej olympiády je pomerne náročná, nakoľko treba uskutočniť samostatný výskum, tento vyhodnotiť a výsledky písomne spracovať do správy a plagátu predpísaných rozmerov. Výsledky následne žiaci musia prezentovať verbálne v časovom limite, kde musia preukázať odborné a komunikatívne zručnosti.

            Matúš Bavúz žiak 8.ročníka výborne odprezentoval a obhájil si výsledky svojho biologického výskumu na tému: Vplyv školského automatu a desiatej na BMI index žiakov a stal sa úspešným riešiteľom krajského kola.

            Veľmi sa tešíme. Matúšovi srdečne blahoželáme, ďakujeme, že bol ochotný venovať svoj čas príprave na súťaž a dúfame, že bude aj naďalej úspešne zviditeľňovať našu školu.

            Mgr. Čižmárová

        • Prerušenie prevádzky MŠ
          • Prerušenie prevádzky MŠ

          • Prerušenie prevádzky MŠ
            Podľa vyhlášky MŠ SR č. 541/ 2021 Z.z. o materskej škole v znení neskorších predpisov po odporučení Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Galante a po súhlase zriaďovateľa dňa 25.3.2024 oznamujeme, že:
            Prerušujeme prevádzku MŠ v Šintave
            v dňoch od 27.3.2024 – do 2.4.2024 (vrátane) z dôvodu vysokej chorobnosti.
            Prevádzka MŠ po jej prerušení bude obnovená od 3.4.2024
            Zajtra - 26.3.2024 = Riaditeľské voľno
          • Matematika inak v 7. triede

          • V piatok 15. 3. 2024 prežili žiaci 7. triedy matematiku úplne inak. Po prebratí témy úrokovania v bankovníctve prišla medzi nich Ing. Evka Kloknerová, úverová analytička UniCredit Bank a zaujímavou pútavou formou otázok, ale aj   prezentáciou ich zasvätila do témy bankovníctva. Žiaci sa zapájali do diskusií, vypočítavali úroky z úverov a úspor. Zistili prečo treba sporiť, kedy a ako si správne požičať. Pani Kloknerová ich upozornila, kde na klientov striehne nebezpečenstvo strát financií, aj na nástrahy v online bankovníctve. Žiakom sa netradičná hodina veľmi páčila, dozvedeli sa veľa nových informácií a zaujímavostí.

             

            Mgr. Eva Hradská

          • OZNAM- riaditeľské voľno

          • Riaditeľka  ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava oznamuje rodičom, že v zmysle paragrafu 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon ) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje deťom MŠ  a žiakom  Základnej školy s materskou školou kráľa Svätopluka Šintava, dňa 26. marca  2024  (utorok) riaditeľské voľno.

            Odôvodnenie: Riaditeľské voľno je udelené žiakom z prevádzkových dôvodov — odstávka dodávky elektrickej energie.

          • ČARO SLOVA - okresné kolo 2024

          • V dňoch 19. - 21. 3. 2024 sa v Galante konalo okresné kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy pod názvom Čaro slova. Našu školu reprezentovali víťazi školského kola:

            1.kategória: Juliana Dzurová (poézia), Tibor Boboček (próza)

            2.kategória: Hana Dzurová (poézia), Tatiana Hercegová (próza)

            3.kategória: Eliška Markusková (poézia), Marko Javor (próza)

            Zo súťaže si ocenenie odbornej poroty v podobe 3. miesta odniesla skúsená recitátorka Hanka Dzurová. Srdečne blahoželáme a úprimne sa tešíme z jej úspechu!

            Aj ostatní recitátori boli výborní. Veľmi si ceníme, že sa na súťaž pripravovali, pracovali na sebe a boli ochotní spoznávať umeleckú stránku nášho materinského jazyka. Veríme, že umeleckému prednesu zostanú verní.

            Všetkým recitátorom ďakujeme za reprezentáciu školy!

            Mgr. Lovecká

          • Prevencia násilia a šikanovania v online priestore v rovesníckych skupinách a školských kolektívoch

          • Dňa 21.3. 2024 sa žiaci 7. , 8. a 9. ročníka zúčastnili prednášky zameranej na prevenciu násilia a šikanovania v online priestore. Kyberšikana je jedným z najčastejších negatívnych javov na internete. Prebieha vo virtuálnom svete, pri ktorom sa používajú nové technológie ako je PC, internet, mobilný telefón s využitím rôznych služieb a nástrojov ako sú email, IM (Skype, ICQ) čet, diskusné fóra, sociálne siete, blogy, SMS správy a telefonáty. Pre agresorov je ľahšie ubližovať niekomu, komu nemusia pozerať priamo do očí, menej vnímajú emócie a zranenie obete, menej si uvedomujú závažnosť svojho konania a zodpovednosť zaň. Takýto spôsob šikanovania je pre agresora neškodná zábava, zároveň ho chráni anonymita pred odhalením. Prednášajúca priblížila žiakom na príbehoch z praxe ako prebieha šikanovanie a kybernetické prenasledovanie, ktoré sa najčastejšie vyskytuje vo virtuálnom prostredí, často je spojené s obťažovaním, vyhrážaním a zastrašovaním. Kyberšikana prebieha medzi žiakmi, ale i dospelými. Žiaci sa oboznámili aj s tým ako sa majú chrániť pred kyberšikanou.

            Prednáška bola realizovaná aj pre rodičov našich žiakov, účasť rodičov bola však veľmi nízka. 

            Mgr. S. Čavarová

             

          • Pozvánka na prednášku

          • Vážení rodičia, snažíme sa v škole predchádzať šikane, preto sme dnes zorganizovali počas vyučovania workshop aj pre Vaše deti. Ponúkame aj Vám možnosť zúčastniť sa rovnakej aktivity v poobedňajších hodinách, aby ste mali možnosť vžiť sa do problematiky autenticky.

            Dňa 21.3. od 16.30 v budove ZŠ Vás pozývame na prednášku občianskeho združenia Únia materských centier. Budeme sa rozprávať na tému prevencie násilia a šikanovania v online priestore v rovesníckych skupinách a školských kolektívoch.

            Ďakujeme veľmi pekne, že sa spolu s nami zaujímate o problémy vašich detí.

          • Svetový deň Downovho syndrómu 2024

          • 21. marca 2006 bol na podnet dvoch organizácií vyhlásený prvý Svetový deň Downovho syndrómu. Tento deň by mal v spoločenstvách jednotlivých krajín poslúžiť k lepšiemu pochopeniu života ľudí s Downovým syndrómom.

            21. marec nie je vybraný náhodou. Je symbolom zhluku 3 chromozómov na 21. chromozómovom páre, ktoré spôsobujú Downov syndróm. Od roku 2006 si ho každoročne pripomína viac ako 65 krajín sveta vrátane Slovenska. Prioritným cieľom svetového dňa je poukázať na to, že ľudia s Downovým syndrómom musia mať možnosť plne využívať rovnaké práva, príležitosti a voľby ako ostatní ľudia.

            Keďže sa ma to osobne týka, môj čoskoro päťročný synovček Tobiasko Downov syndróm má, viem, aké úžasné je sledovať ich pokroky a ceniť si dar života.

            Podporte, prosím, spolu so mnou túto myšlienku! Aj my  sme si dnes obuli ponožky rôznej farby, dĺžky, vzoru, strihu …ponožky sú symbolom pre svoj tvar, ktorý je podobný ako tvar už spomínaného jedinečného chromozómu.

            Ďakujeme veľmi pekne!

            Mgr. Marianna Kalinaiová

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Štvrtáci dňa 19.3.2024  už tradične zavítali do Mestského múzea v Seredi, kde im svoje šikovné ruky predviedli milé tety pri maľovaní výduškov voskom, paličkovaní,  vypaľovaní do dreva, výrobe náramkov. Všetko si deti mohli vyskúšat, vlastnoručné výtvory odniesť domov a aj nakúpiť výrobky na veľkonočnú výzdobu.  Ďakujeme za túto skúsenosť.

            Mgr. M. Kalinaiová

          • Okresné kolo geografickej olympiády

          • Okresné kolo geografickej olympiády sa uskutočnilo v tomto školskom roku dňa 12.3.2024 v Galante v priestoroch SOŠ technickej v rekordnej účasti 118 žiakov. Zúčastnili sa jej naši žiaci, ktorí postúpili zo školského kola. Najmladší riešiteľ žiak 4.ročnika Martin Herceg nás potešil krásnym umiestnením, stal sa úspešným riešiteľom. Veľmi nás teší, že všetci žiaci sa tejto úlohy zhostili zodpovedne a snažili sa umiestniť v okresnom kole čo najlepšie. S úspechom v okresnom kole sa teraz do krajského kola vydávajú traja naši šikovní žiaci. Veríme, že ich úspech bude motivovať k ďalšiemu rozvoju v oblasti geografie a rovnako budú motivovať aj ostatných spolužiakov k zlepšovaniu samých seba.

            Úspešní riešitelia okresného Kategória G súťažilo 29 žiakov:

            6. miesto Martin Herceg - 4.tr. úspešný riešiteľ

            24. miesto Matej Andel -5. tr. riešiteľ

            Postupové Kategórie E, F na krajské kolo :

            Kategória F súťažilo 40 žiakov:

            22. miesto Hana Dzurová - 6.tr. úspešný riešiteľ , postup na krajské kolo

            28. miesto Tatiana Hercegová - 6. tr. riešiteľ

            33. miesto Miloš Hracho - 7. tr. riešiteľ

            Kategória E súťážilo 38 žiakov:

            21. miesto Matúš Bavúz -8.tr. úspešný riešiteľ, postup na krajské kolo

            25. miesto Branislav Čirke - 8.tr. úspešný riešiteľ, postup na krajské kolo

            30. miesto Miriam Jankulicová -8.tr riešiteľ kola

            Všetkým riešiteĺom ďakujem za prípravu a úspešným riešiteľom srdečne blahoželám!

            Postupujúcim prajem veĺa síl a odhodlania pri príprave na krajské kolo, ktoré sa bude konať 16.04.2024.

          • Učíme sa s 3D tlačiarňou

          • Na hodinách techniky sme začali pracovať s 3D tlačiarňou. Naši žiaci tak majú možnosť pracovať a oboznámiť sa so súčasnými technológiami. Práca s 3D tlačiarňou rozvíja u žiakov priestorové myslenie pri tvorbe modelov, predstavivosť, kreativitu. Učíme sa základy tvorby modelov v programe tinkercard. V 8.ročníku žiaci navrhovali model jednoduchej kľúčenky .

            Mgr. Čižmárová

        • Prednáška s detskou lekárkou + Rodičovské združenie
          • Prednáška s detskou lekárkou + Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na prednášku s detskou lekárkou Mudr. Evou Balážovou s názvom: Ako predchádzať detským chorobám, ktorá sa uskutoční dňa 4.4.2024 o 16:30 hod.
            Nakoľko chorobnosť detí v MŠ je dlhodobo vysoká, považujeme za dôležité, aj takýmto spôsobom zvýšiť informovanosť, podporiť osvetu v tejto problematike a spoločne tak prispieť k minimalizovaniu tohto problému. Budeme veľmi radi keď sa prednášky zúčastníte.
            Po prednáške sa bude konať tiež rodičovské združenie v jednotlivých triedach MŠ. Účasť je nutná.
            Ďakujeme za spoluprácu.
        • Veľkonočné tvorivé dielne v MŠ
          • Veľkonočné tvorivé dielne v MŠ

          • Milí rodičia, starí rodičia, priatelia školy, milé deti !
            Pozývame vás na tvorivé dielne pri príležitosti Veľkej noci. Vyrobte si s nami milú dekoráciu do domácnosti, alebo veľkonočný pozdrav.
            Veľkonočné tvorivé dielne sa budú konať v pondelok 25.3.2024 od 16:30 do 18:00 hod. v priestoroch MŠ. Tešíme sa na vás.
          • Košikárstvo - zabudnuté remeslo našich predkov

          • Dňa 18.3.2024 si žiaci 4. a 5. ročníka oživili vyučovanie zaujímavou besedou. V rámci prierezovej témy Regionálna výchova a tradičná ľudová kultúra im pani Ing. Lenka Hanáková prišla porozprávať o tradičnom slovenskom ľudovom remesle - košikárstve. Žiaci sa pútavou formou dozvedeli veľa zaujímavostí z histórie košikárstva. Oboznámili sa s genézou tohto remesla od pestovania prútia na poliach, tzv. prútnikoch, až po hotový košikársky výrobok. Veľkým prínosom pre deti bolo najmä predstavenie viacerých šintavských rodákov - košikárov, keďže toto remeslo je úzko späté s obcou Šintava. Spestrením besedy boli určite ukážky košikárskej práce - krásne košikárske výrobky.

            Téma deti zaujala, o čom svedčí aj množstvo zvedavých otázok, ktoré počas besedy položili.

            Ďakujeme pani Hanákovej za prezentáciu témy a čas venovaný našim žiakom.

            Mgr. L. Lovecká

          • Oliver - muzikálový zážitok

          • Ďakujeme za krásny umelecký zážitok, ktorý sme zažili na Novej scéne v Bratislave v nedeľu 17. marca. Svetoznámy muzikál Oliver sa stal súčasťou našej školy, naších životov vďaka Irfanovi Varlíkovi. Nášmu žiakovi, ktorý v muzikáli hrá, spieva a tancuje. Boli sme ho povzbudiť viacerí z obce a školy.

            Výkony všetkých hercov boli úžasné, sme veľmi pyšní a hrdí na Irfana ako zapadol medzi profesionálov, zvládol náročné skúšky, premiéru a ďalšie predstavenia. Viacerí sme neudržali slzy dojatia. Želáme mu veľa úspechov a radosti pri plnení svojho sna.

            Ďakujeme Erikovi Hercegovi, predsedovi komisie kultúry pri obecnom úrade v Šintave za zorganizovanie spoločného zájazdu pre občanov, učiteľov a deti na predstavenie.

          • Farebné papagáje v našej škole

          • Dňa 13.3.2024 zavítali do našej školy  exotické  papagáje z ARAKOVA .

            Arakovo ponúklo  jedinečnú možnosť byť v priamom kontakte s najrôznejšími druhmi papagájov a iných exotických vtákov. Ďakujeme RZ pri ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava za finančné zabezpečenie tejto skvelej akcie.  Všetci sme si to veľmi užili :)

            D. Mrvová, koordinátorka enviromentálnej výchovy

          • OZNAM- riaditeľské voľno

          • Riaditeľka  ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava oznamuje rodičom, že v zmysle paragrafu 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon ) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje žiakom 5. — 8. ročníka Základnej školy s materskou školou kráľa Svätopluka Šintava, dňa 20. marca  2024 riaditeľské voľno.

            Odôvodnenie: Riaditeľské voľno je udelené žiakom z organizačných dôvodov — Testovanie 9 2024.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Pozývame budúcich prváčikov na zápis.

            podrobné informácie a vyplnenie prihlášky: https://zssintava.edupage.org/a/zapis-do-1-rocnika

            Papierové prihlášky (ak nemáte možnosť vyplniť elektronicky) si môžete prevziať u p. uč. v MŠ.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje