• Opäť ideme súťažiť o Čerstvé hlavičky

          • Vážení rodičia, žiaci, zamestnanci, priatelia školy!

            Aj tento rok sme zaregistrovali našu školu a škôlku do súťaže Čerstvé hlavičky. Naše deti môžu aj vďaka Vášmu hlasovaniu získať celoročný prísun zdravej desiatej v podobe ovocia a zeleniny ZADARMO.

            Projekt sa nám podarilo za posledné dva roky vyhrať, radi by sme v ňom pokračovali.

            Od zajtra 25.4. začína na webstránke www.cerstvehlavicky.skhlasovanie verejnosti, ktoré potrvá do 29.5.2024.

            Každý kto chce hlasovať sa musí pri prvom raze na webstránke zaregistrovať. Následne sa bude už len prihlasovať (obdobne ako keď sa prihlasujete na Facebook a iné sociálne siete).

            Hlasovať je možné každý deň 2x – 1x za školu a 1x za škôlku.

            Vopred ďakujeme za Vaše hlasy!

          • Folklórna SEREĎ 2024

          • Dňa 22.4.2024 sa konala v Seredi súťaž v speve ľudovej piesne FOLKLÓRNA SEREĎ. Túto súťaž organizuje Miestny odbor Matice slovenskej a Mesto Sereď. Našu školu reprezentovali v 1.kategórii Sofia Javorová (2.ročník) a Marína Markusková (3.ročník). V 2.kategórii spievali Martin Herceg (4.ročník) a Irfan Jozef Varlík (6.ročník).  Vo veľkej konkurencii si Irfan Jozef Varlík svojím spevom vybojoval v 2.kategórii krásne 3.miesto, k čomu mu srdečne gratulujeme a tešíme sa z tohto úspechu. Všetkým našim spevákom ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy. Zároveň sme veľmi radi, že vzácne dedičstvo slovenského folklóru má svojich priaznivcov aj v radoch našich žiakov, ich rodičov či starých rodičov.

            Mgr. K. Tóthová

             

          • Odpady - 6 krokov k aktívnemu občianstvu

          • 23.04.2024 sa uskutočnila beseda o odpadoch pre žiakov 3. - 6. ročníka. 

            Ďakujeme pánovi Juríčkovi z Organizácie zodpovednosti výrobcov OZV ELEKOS za pútavý program s tematikou environmentálnej výchovy s názvom Odpady - 6 krokov k aktívnemu občianstvu.

            Deti sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o vplyve odpadov na životné prostredie a zdravie človeka, triedení a recyklácii odpadu, minimalizácii odpadov a predchádzanie jeho vzniku.

            Environmentálna koordinátorka Mrvová D.

          • DEŇ ZEME 2024

          • Deň Zeme, ktorý sme si tento rok v škole pripomenuli v pondelok 22.apríla, bol len jednou z mnohých ekologicky orientovaných aktivít, no vydaril sa mimoriadne dobre. Počasie nám trošku menej prialo, ale my sme vykročili do tohto dňa s dobrou náladou. Ranné aktivity boli zamerané na osvetu a vzdelávanie. Žiaci s učiteľmi komunikovali o triedení odpadu. Potom sme sa vybrali do terénu. Niektorí čistili okolie školy od odpadkov, iní ho zveľaďovali v školskej záhradke.

            Sviatok Zeme upozorňuje na dopady ničenia životného prostredia. Motivuje ľudí k zamysleniu a hľadaniu riešení. Deň Zeme oslavujú milióny ľudí na celkom svete, ktorým záleží na našej planéte Zem a ktorí chcú svojim konaním a správaním prispieť k jej zachovaniu pre ďalšie generácie.

            Aj žiaci našej školy svojou trochou prispeli ku skrášleniu okolia. ĎAKUJEME!

            enviromentálna koordinátorka Mrvová D.

        • Zápis detí do MŠ na škol.rok 2024/2025
          • Zápis detí do MŠ na škol.rok 2024/2025

          • OZNAM:
            Podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa do materskej školy pre školský rok 2024/2025 bude prebiehať od 2.5.2024 do 10.5. 2024.
            Prihlášku nájdete na stránke školy: https://zssintava.edupage.org/a/tlaciva-ms
             
          • Deň narcisov - verejná finančná zbierka organizovaná Ligou proti rakovine

          • "Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov vysielame onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých a že majú našu podporu.“

            Do tejto zbierky sa zapojili aj naši žiaci, pedagógovia, pracovníci obecného úradu a obyvatelia Šintavy. Veľa školákov si prinieslo peniažky zo svojej pokladničky, len aby týmto gestom pomohli tým, ktorí bojujú s touto zákernou chorobou. Za svoj šľachetný čin dostali narcis, ktorý si mohli pripnúť na odev alebo tašku. Celá naša škola bola zaplavená žltými narcismi.

            Keďže pomáhať je pekná vlastnosť, patrí im veľké ďakujem. Poďakovanie patrí aj rodičom za spolupatričnosť a podporu, veď bez ich prispenia by sa žiaci pripojiť nevedeli.

            Sme hrdí, že sa nám tento rok mimoriadne darilo a dokázali sme pre tých, ktorí to najviac potrebujú získať i s pomocou dobrých ľudí v našej dedine prekrásnu sumu 359,45€.

          • Príprava na budúce povolanie

          • Jedno z dôležitých rozhodnutí, ktoré čaká všetkých našich žiakov a zásadne ovplyvní ich budúcnosť, je výber strednej školy. Aby sme žiakom uľahčili rozhodnutie, pripravili sme pre ôsmakov a deviatakov cez hodinu techniky prednášku s architektom Ing. Jánom Koričanským, ktorý nám pútavo porozprával o svojom povolaní. Žiaci si mohli názorne prezrieť hotové projekty stavieb. V závere prednášky odpovedal na otázky žiakov. Ďakujeme p.Koričanskému, že si našiel čas na našich žiakov.

            Mgr. Čižmárová

          • Zápis do 1. ročníka

          • V utorok 17.4. 2024 sa v našej škole konal slávnostný zápis do prvého ročníka. 

            S úsmevom na tvári a plní očakávaní prichádzali v sprievode rodičov budúci prváci. Čakali ich aktivity a úlohy na preverenie vedomostných a tvorivých schopností. Všetky hravo zvládli  a za svoju snahu boli odmenení darčekmi a pamätným listom.

            Ďakujeme rodičom za prejavenú dôveru a na budúcich prváčikov sa veľmi tešíme.

            Mgr. V. Valachová, Mgr. M. Kalinaiová, Mgr. J. Vargová

          • Návšteva predškolákov v 1. triede

          • Dňa 15.4. v dopoludňajších hodinách do prvej triedy zavítala dlho očakávaná návšteva. Svojich kamarátov prišli pozrieť predškoláci z MŠ – budúci prváci. Popozerali si celú triedu. Prváčikovia im zaspievali, zarecitovali, zatancovali a pochválili sa, ako pekne už vedia čítať. Neskôr sa škôlkari usadili do prváckych lavíc a spoločne si prezerali šlabikáre, matematiky a písanky na písanie. Malým darčekom a sladkou odmenou sme sa rozlúčili a popriali všetkým veľa šťastia pri zápise do 1. triedy.

            Mgr. Valachová

             

          • Deň narcisov v Šintave

          • Jedinečná verejno- prospešná zbierka Ligy proti rakovine

            Uskutoční sa vo štvrtok 18.4. 2024 a členmi štvorice dobrovoľníkov budú deviataci Milan, Matej, Samuel a Eliška, ktorí budú do pokladničky v uliciach obce zbierať dobrovoľný príspevok za symbol tohto dňa – žltý narcis.

            Ak sa rozhodnete aj Vy pre podporu dobrej veci a v čase od 8:45 do 10:00 sa budete pohybovať okolo Mierového námestia, nájdite nás a my Vám pripneme malý kvietok za všetkých, ktorí bojujú s touto zákernou chorobou.

            V ich mene Vám vopred ďakujeme.

          • Zber papiera

          • V dňoch 10.4.2024 - 11.4.2024 sa konal v areáli našej školy zber papiera. Spoločnými silami sme nazbierali 3477 kg. Do súťaže sa zapojili všetky triedy, niektorí žiaci sa snažili veľmi, niektorí len troška, žiaľ, niektorí vôbec.

            Poradie tried MŠ:

            1. miesto 2. trieda priemer na žiaka 26,50kg

            2. miesto  3. trieda priemer na žiaka 7 kg

            3. miesto 1. trieda priemer na žiaka 6,70 kg

            Za jednotlivcov MŠ najviac kg vyzbieral :

            Laura Šuhayová 238kg

            Ondrej Alex Šuhay 166 kg

            Vedrödy Samuel, Vedrödyová Bibiana 84 kg

            Mizerík Martin 39 kg

            Poradie tried ZŠ :

            1. miesto 1. trieda priemer na žiaka 26,50

            2. miesto 4. trieda priemer na žiaka 24,85 kg

            3. miesto 2. trieda priemer na žiaka 24,15 kg

            Za jednotlivcov ZŠ najviac kg priniesol: Molnár Tomáš 412 kg, Koniar Jakub 327 kg, Dániová Valentína 190 kg.

            Ceny budú udelené po obdržaní finančných prostriedkov.

            Ďakujeme za účasť!

            Environmentálna koordinátorka, Mrvová Diana

          • História šintavského kostola na hodine dejepisu

          • Dňa 8.4.2024  sme my šiestaci mali netradičnú hodinu dejepisu. Našu triedu navštívil  Ing. Ján Koričanský, ktorý nám porozprával o histórii nášho šintavskeho kostola. Zaujímavosti sme sa dozvedeli aj z prezentácie, ktorú si pre nás pripravil a následne sme sa presunuli ku  kostolíku, kde nám pútavo porozprával zaujímavosti o rekonštrukcii okien, o histórii, o okolí kostola.  Spoznali sme lepšie Šintavu a jej zaujímavú históriu.

            Ďakujeme ešte raz za úžasný zážitok.

            Tatiana Hercegová a Hana Dzurová, 6. trieda

          • Workshop OVB - Finančná sloboda

          • V piatok 5.04.2024 si žiaci 8. ročníka rozširovali vedomosti z oblasti finančnej gramotnosti. Zážitkové vzdelávanie viedli pani Zuzana Čmaradová a Adriana Kucejová  z OVB Allfinanz Slovensko a. s. formou didaktickej hry „Finančná sloboda“. Žiaci v dvojiciach rozhodovali o svojich peniazoch a stanovovali svoje životné priority. V krátkej dobe prežili život rodiny Peniažkovcov (v dobe 30. rokov), riešili rôzne finančné situácie počas ich života. Cieľom hry bolo získať finančnú nezávislosť. Niektorí váhali či splatiť dlh, nakúpiť akcie, iní profitovali z akcií, dlhopisov, investovali do zmeny zamestnania, všetkých okradol zlodej, zažili povodeň, požiar, ušetrili si na dovolenku do Mexika, investovali do vzdelávania dcéry Paulíny. Váhali či sa poistiť, ktoré poistenie vybrať. Niektorí po smrti jedného člena rodiny sa ocitli v zlej finančnej situácii. V prvom kole žiadna skupina nebola finančne nezávislá, v druhom kole sa poučili z vlastných chýb a všetky skupiny boli finančne nezávislé. Nakoniec všetky skoro všetky dvojice, okrem dvoch a stali finančne nezávislými. Najlepšia trojica bola odmenená cenou. Hra mala veľký úspech, žiakom sa veľmi  páčila a všetci odišli  so skvelým pocitom a s užitočnými radami do života.

            Mgr. Eva Hradská

          • Beh oslobodenia obce

          • Dnešným behom sme si pripomenuli oslobodenie obce Šintava od fašistickej armády v roku 1945. Pani starostka, Bc. Stanislava Režnáková, slávnostným príhovorom otvorila túto akciu, ktorú usporadúva obec každoročne v spolupráci so základnou školou. Zapojili sa všetci žiaci behom okolo parku počas 4. až 6. vyučovacej hodiny. Pani starostka nakoniec venovala víťazom sladkú odmenu a medaily. Súťažiaci, ktorí sa umiestnili na 1. mieste sa mohli tešiť aj zo zväzku sladkej mrkvičky, čím sme si pripomenuli, že 4. apríla je Svetový deň mrkvy.

            Ďakujeme rodičom, starým rodičom, ktorí prišli podporiť svoje deti, a takto si s nami pripomenuli významnú udalosť, od ktorej ubehlo 79 rokov.

            Víťazom srdečne blahoželáme!

            Mgr. M. Lukáčová 

            Bežalo sa v 8 kategóriách s nasledujúcimi výsledkami:

            Kategória 1. a 2. ročník – dievčatá

            1. Varvara Famina/2

            2. Zuzana Hercegová/1

            3. Sofia Javorová/2

            Kategória 1. a 2. ročník – chlapci

            1. Matej Markusek/2

            2. Tomáš Molnár/2

            3. Matej Pintér/2

            Kategória 3. a 4. ročník – dievčatá

            1. Marína Markusková/3

            2. Nela Tkáčová/3

            3. Nina Korcová/4

            Kategória 3. a 4. ročník – chlapci

            1. Peter Pišely/3

            2. Matúš Mosný/4

            3. Filip Bobula/4

            Kategória 5.-7. ročník – dievčatá

            1. Eliška Kapošová/6

            2. Eva Samuhelová/6

            3. Veronika Muziková/5

            Kategória 5.-7. ročník – chlapci

            1. Miloš Hracho/7

            2. Lukáš Šona/5

            3. Lukáš Tkáč/7

            Kategória 8. a 9. ročník – dievčatá

            1. Nela Kapošová/8

            2. Johana Kyseľová/9

            3. Simona Dobišová/9

            Kategória 8. a 9. ročník – chlapci

            1. Alan Kapoš/8

            2. Tomáš Šimulčík/8

            3. Marko Javor/9

             

          • Voľné pracovné miesto

          • Sekretárka, administratívna pracovníčka, vedúca výdajnej školskej jedálne

            • Úväzok:100%

              Dátum nástupu:1.05.2024

            • Požiadavky:

              sekretárka riaditeľky, vedúca výdajnej školskej jedálnePracovná náplň:- evidencia objednávky, faktúry-evidencia majetku, skladu učebníc, školskej knižnice-normovanie - výdajná školská jedáleň- vedenie pokladne- registratúraPožiadavky:dokonalá práca s PCekonomické vzdelanie, stačí maturitné
            • Platové podmienky podľa:Zákona č. 553/2003 Z. z.Zákon o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov. 
            • Bližšie informácie: 0951624345, riaditelka@zssintava.sk
          • Aktivity ku Dňu učiteľov

          • 28. marec nám pripomína významný deň v živote učiteľov, výročie narodenia Jána Amosa Komenského - pedagóga, jazykovedca, politika, filozofa…

            Žiacky parlament si k tomuto sviatku včera pripravil zaujímavé aktivity. Jednou z hlavných bola výstava portrétov našich žiakov, na ktorých vyobrazili svojich učiteľov. Následne mali možnosť uhádnuť identitu piatich vybraných. Víťazkou sa stala Vaneska Molnárová.

            Okrem toho, anketou "Zlatý Amos" zahlasovali za svojho obľúbeného učiteľa.

            Na hlavnej chodbe sme umiestnili "Knihu odkazov pre učiteľov", kde mali žiaci možnosť písať osobné odkazy. A veru, rozpísali sa.

            Zástupcovia tried napísali ďakovné listy, ktoré sme si prečítali v šk. rozhlase. Vyjadrili tak význam, ktorý učitelia majú v ich životoch.

            Spoločne sme tak vzdali vďaku, detským šarmom a úprimnosťou, všetkým učiteľom, ktorí žiakov neustále inšpirujú a vedú na ceste vzdelávania.

            Milí učitelia,

            k dnešnému oficiálnemu DŇU:

            Nezabúdajte na to, že

            -aj dnes sa kvôli Vám niekto tešil do školy,

            -že existujú žiaci, pre ktorých veľa znamenáte,

            -že aj dnes ste vyčarili niekomu úsmev na tvári!

            Všetkým nám krásny Deň učiteľov!

            Mgr. Marianna Kalinaiová

          • Veľká noc

          • Príjemné veľkonočné prázniny a veľkonočné sviatky všetkým žiakom, rodičom, zamestnancom školy. 

          • Deň učiteľov

          • Riaditeľské voľno pre žiakov včera využili pani učiteľky a zamestnanci školy na oslavu Dňa učiteľov.  

            „O učiteľoch a učiteľkách sa už napísalo veľa citátov, múdrosti ale aj vtipov. My najlepšie vieme aké to je byť učiteľkou. Prežívame to každý deň, berieme na svoje plecia zodpovednosť za deti nám zverené. Zodpovednosť za ich výchovu a vzdelávanie a často aj zodpovednosť za ich ďalšie smerovanie v živote. Sme nositeľmi múdrosti, poznatkov. Sme po mamách druhými ľuďmi, ktorým deti dôverujú a dávajú svoju lásku. Verím, že každá z nás si svoje povolanie učiteľky vybrala dobrovoľne a ak ešte stále v sebe cítite tú túžbu prísť každý deň medzi deti do triedy je to dobré znamenie. Buďte hrdé na to, že ste učiteľky!

             Pri príležitosti dňa učiteľov je potrebné vyzdvihnúť aj prácu všetkých zamestnancov v školstve. Dopĺňajú našu prácu v škole dokonale, naše pravé ruky, pani asistentky, vychovávateľky, špeciálna pedagogička, ktoré často deti oslovujú aj ako pani učiteľky, naše milé pani upratovačky, kuchárky, administratívne pracovníčky i pán školník, nám vytvárajú prostredie, kde sa dobre učí...ďakujem vám všetkým za vašu prácu, ktorú robíte pre našu školu“ prihovorila sa riaditeľka školy zamestnancom na slávnostnom posedení.  

            Dopoludnie si pani učiteľky spríjemnili s kozmetickou poradkyňou Mary Kay, ktorá im porozprávala o správnom čistení pleti, dopriala saténovú kúru na ruky a na záver nalíčila, aby boli krásne na posedení.

            Slávnostný deň sme si užili.

          • MATEMATICKÝ KLOKAN

          • V utorok 26. 3.2024 sa 34 žiakov druhého stupňa zapojilo a riešilo úlohy medzinárodnej matematickej súťaže Klokan online formou doma.

            V stredu 27.3.2024 v škole  33 žiakov 1. stupňa riešilo úlohy v papierovej forme. „Klokanilo“ sa v 9-tich kategóriách. Výsledky budú zverejnené po 17. apríli 2024.  Všetkým „Klokanistom“ ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Mgr. Eva Hradská

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje