• Pozvánka na Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na ustanovujúce rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční nasledovne: 

            Pre ZŠ: dňa 9.9. 2024 (pondelok) o 16.30 hod. pred budovou školy (v prípade nepriaznivého počasie na chodbe pred riaditeľňou) následne v jednotlivých triedach s trienymi učiteľkami.

            Pre MŠ: dňa 10.9. 2024 (utorok) o 16.30 hod. pred vstupom do MŠ (v prípade nepriaznivého počasia jednotlivo v triedach). 

            Zasadnutie Rady rodičov (novozvolených triednych dôverníkov jednotlivých tried) sa uskutoční dňa 16.9. 2024 o 17.00 hod v knižnici. 

            Tešíme sa na Vašu účasť! 

             

          • Ponuka krúžkovej činnosti 2024/2025

          • Vážení rodičia, milí žiaci. V školskom roku 2024/2025 budú na škole pracovať nasledovné krúžky. 

            Na Eddupage sa môžete prihlásiť. V pondelok na rodičovskom združení dostanú rodičia vzdelávacie poukazy, ktoré po výbere krúžku podpíšu a odovzdajú triednej učiteľke. 

            Veríme, že si vyberiete krúžok podľa Vášho záujmu. 

          • Úspešní stolnotenisti

          • Dnes sa chlapci z 9. ročníka prišli pochváliť. Ich tréningy a usilovná príprava sa oplatili. Získali krásne 1. miesto v 2. lige MK družstiev starších žiakov, čím postúpili do 1. ligy.

            Chlapcom: Tomášovi Šimulšíkovi, Braňovi Čirkemu, Matúšovi Bavúzovi a Adriánovi Beličkovi srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalších súťažiach.

            Poďakovanie za prípravu patrí trénerovi p. Vladimírovi Pištejovi.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025

          • Počnúc dnešným dňom sa pomalý a pokojný rytmus prázdnin končí a vystrieda ho pracovné tempo učiteľov aj žiakov. Našu školu bude v tomto školskom roku navštevovať 152 žiakov v základnej škole a 59 detí v materskej škole. Špeciálne vítam medzi nami našich nových žiakov – 15 prváčikov, ktorí do školských lavíc zasadnú po prvýkrát.

            Milí žiaci, želám vám, aby ste našli správnu mieru medzi učením a odpočinkom, povinnosťami a relaxom. Iba tak budete mať radosť sami zo seba a radosť vašich blízkych vám určite tiež príde vhod.

            Vážené kolegyne!

            Prajem vám v tomto školskom roku veľa zdaru, radosti a vnútorného naplnenia z vykonávanej práce v prospech našich žiakov.

            Milí rodičia!

            Vy ste nesmierne dôležitým článkom v reťazci výchovy a získavania vzdelania. Ste tí, ktorí dôverujú našej základnej škole a zverili ste nám svoje deti. Verím, že budeme vzájomne spolupracovať, hľadať spoločné riešenia v prospech vašich detí a našich žiakov. Prosím, vytvorte deťom podnetné prostredie, kde bude vládnuť istota, porozumenie a láska. Vaše deti budú odrazom nášho spoločného snaženia.

            Želám všetkým, aby sme úspešne splnili všetky úlohy, aby sme mohli byť na konci roka so sebou spokojní. Všetkým želám to, čo sa obyčajne želá na Silvestra –– šťastný a veselý nový školský rok 2024/2025.

          • OZNAM

          • Vážený pedagogický zbor, milí žiaci, rodičia!

            Pozývame Vás na slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025, ktoré sa uskutoční dňa 2. septembra 2024 o 8.00 hod pred budovou školy.

            Tešíme sa na Vás !

            vedenie školy

          • Výstava o osobnostiach Slovenska

          • Sprievodným programom pri príležitosti 950. výročia prvej písomnej zmienky o našej obci je aj prezentácia celoslovenskej výstavy venovanej významným osobnostiam. Výstava je venovaná Silvestrovi Krčmérymu a Vladimírovi Juklovi. Silvester Krčméry v tomto roku oslavuje 100. výročie od svojho narodenia (1924-2024). Vladimír Jukl oslávi 100. výročie od svojho narodenia v roku 2025.  Obaja boli celoživotnými bojovníkmi za slobodu v rokoch 1948 – 1989.

             Autori celoslovenskej výstavy zakomponovali do panelov výstavy aj obec Šintava, ktorá týmto osobnostiam vzdala úctu v podobe pomenovania námestia a vybudovania pamätníka pri kostole sv. Martina v Šintave. Uvedomelá  kultúrnosť našej obce sa touto výstavou pripomína celému Slovensku.

             Informácie na prezentovanej výstave sú podávané vo forme pútavého kresleného komiksu, ktorý bude umiestnený na oplotení školy. Výstava bude verejnosti sprístupnená zdarma do 20. 09. 2024.

          • Prípravy na nový školský rok

          • Počas letných prázdnin, keď v škole ostane trošku prázdnejšie a tichšie, tradične využívame čas na opravy, hĺbkové upratovanie, prípravy na nový školský rok. Tak tomu bolo aj toto leto. Ďakujem všetkým nepedagogickým zamestnancom za ich činnosť počas leta. Podarilo sa nám zakúpiť a vymeniť šatňové skrinky, vymaľovať priestory prvej triedy, jedálne, výdajne stravy, jednej triedy v materskej škole. Pani upratovačky poumývali všetky okná, vytepovali koberce, sedacie kútiky. Uskutočnili sa drobné opravy, pán školník natrel všetky zárubne v triedach.

            Posledné dni pani učiteľky vyzdobili triedy nástenkami, obrázkami, plagátmi.

            Všetko je na nový školský rok pripravené.

            Tešíme sa na Vás deti!

          • Pietna spomienka SNP

          • Včera si zamestnanci školy v spolupráci s obecným úradom pripomenuli 80. výročie SNP. Prítomným sa prihovorila starostka obce Bc. Stanislava Režnáková.

          • Školenie prvej pomoci pre pedagógov

          • Pracovné dni pred začatím školského roka pani učiteľky využili okrem príprav tried aj na svoj sebarozvoj. Školili sa v poskytovaní prvej pomoci. Toto školenie alsolvujeme každé dva roky. Ďakujeme skvelej školiteľke p. Bc. Andrei Januščákovej a Autoškole BB Peter Urbánek Sereď za zabezpečenie školenia. Všetky pani učiteľky zvládli testy aj praktickú KPR (Kardiopulmonálna resuscitácia) a získali osvedčenie o úspešnom absolvovaní.

            Veríme, že všetky teoretické ale aj praktické vedomosti a zručnosti budú vedieť uplatniť keď to bude potrebné. Ale zároveň si prajeme, aby takých situácií v živote ale aj v škole bolo čo najmenej, najlepšie žiadna.

          • Slnečná strecha

          • Vo februári sme Vás informovali o úspešnom projekte školy. Ešte v novembri minulého kalendárneho roka sme sa zapojili do výzvy - programu od ZSE Slnečné strechy 2023/2024. Boli sme medzi 15 školami, ktoré boli v projekte úspešné.

            Od februára sa uskutočnila obhliadka priestorov, podpisy zmlúv, vypracovanie stavebnej dokumentácie a procesné úkony.

            Samotná inštalácia sa uskutočnila 26. augusta a tak od nového školského roka budeme môcť využívať fotovoltické panely na výrobu elektrickej energie.

            Ďakujeme nadácii ZSE za podporu nášho projektu a bezplatnú inštaláciu panelov.

            Veríme, že využívaním fotovoltiky dokážeme usporiť významnú časť energetických nákladov a škola sa stane energeticky sebestačnejšou.

          • Pracovná ponuka

          • Školský špeciálny pedagóg

            • Úväzok:100%

              Dátum nástupu:1.10.2024

            • Požiadavky:

              Vzdelanie podľa Zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a Vyhlášky MŠVVsŠ SR 1/2020 Z. z.
            • Bližšie informácie: riaditeľka školy: 0951624345, riaditelka@zssintava.sk
          • Letný detský tábor - 2. týždeň

          • V tvorivých aktivitách sme pokračovali aj počas 2. týždňa letného tábora. Tvorba táborových tričiek, spoločné hry vonku, športové aktivity, kreatívne dielne ... to všetko nás čakalo aj počas druhého týždňa. Na záver sme sa zúčastnili záverečného ceremoniálu, kde sme získali diplomy a rozlúčili sa s kamarátmi. Opäť dovidenia v septembri!

          • Letný tábor - 1. týždeň

          • Počas prvého týždňa letného tábora sme mali pekné počasie a všetky naše plány sa darili.  Tvorili sme logo tábora, realizovali sme  vychádzku do "Ameriky", tiež športové a prieskumnické aktivity, absolvovali sme tvorivé dielne v múzeu, výrobu náramkov...neveríte? Niečo z tohto krásneho týždňa  sme stihli zachytiť aj  na fotkách.

            Silvia Ištoková

             

             

          • Slávnostné vyhodnotenie celoslovenskej súťaže Čitateľský oriešok 10

          • Dňa 26.6.2024 sa konalo slávnostné vyhodnotenie celoslovenskej súťaže Čitateľský oriešok 10 v Zichyho paláci v Bratislave, ktorú organizoval Dr. Jozef Raabe.

            Náš žiak 1. ročníka Samuel Mizerík získal krásne 1. miesto v kategórii Ocenenie verejnosti a naša žiačka 3. ročníka Nela Tkáčová získala krásne 3. miesto v kategórii Ocenenie verejnosti.

            Deti okrem slávnostného odovzdania cien čakal aj zábavný program v podobe hry Bingo a vedomostná súťaž.

            Ďakujeme za každý Váš hlas, ktorým ste podporili našich žiakov a poďakovanie patrí pani učiteľkám Lenke Kavoňovej a Valérii Valachovej za vedenie detí k čítaniu.

            Bc. M. Tkáčová

          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • Vážená pani starostka, pedagogický zbor, zamestnanci školy, milí žiaci, rodičia, hostia!

            Každoročne o takomto čase, keď už vo vzduchu cítiť prázdniny a dni voľna, končíme školský rok. Každý končiaci sa školský rok je vždy iný. Je iný predovšetkým udalosťami, ktoré sme v ňom prežili.

            Som rada, že môžem skonštatovať, že máme za sebou opäť úspešný školský rok, ktorý sa niesol v slávnostnej atmosfére 65. výročia školy.

            Tešia ma výborné výsledky žiakov, čoho dôkazom je aj viac riaditeľských pochvál ako v minulom školskom roku, dôkazom sú  aj  výborné výsledky deviatakov v testovaní T9, kde sme najlepšou základnou školou v okrese, a víťazné umiestnenia v troch okresných olympiádach nasvedčujú tiež tomu, že sme nezaháľali. Ani učitelia ani žiaci. A ani rodičia.

            Motto školy: „Učitelia, žiaci, rodičia – spoločne za vzdelaním“ sme  opäť naplnili.

            Som veľmi vďačná za každú pani učiteľku, pani asistentku, pani vychovávateľky, špeciálnu pedagogičku, ktoré na škole máme a ďakujem im za zodpovednú každodennú prácu, odovzdávanie vedomostí, zručností a kus zo svojho života deťom a žiakom školy. Ďakujem Vám drahé kolegyne!

            Škola by nemohla fungovať bez ostatných pracovníkov školy ako je pani ekonómka, sekretárka, kuchárky, upratovačky, pán školník, pán technik, preto veľké poďakovanie patrí aj Vám, že dopĺňate fungovanie našej školy k spokojnosti všetkých.

            Som veľmi rada, že neustále cítime podporu zo strany Rady školy, Rady rodičov a zo strany zriaďovateľa. Viem, že na škole Vám záleží a môžem požiadať o radu či pomoc. Je to pre mňa a chod školy veľmi dôležité.

            V neposlednom rade chcem poďakovať mojim obom zástupkyniam za kvalitnú, svedomitú prácu, za lásku a radosť, s ktorou chodia do práce, za všetku pomoc, spoluprácu, za povzbudenia a motiváciu aj v mojej práci.

            Ale škola je najmä o žiakoch a Vás našich školákov sme mali tento rok 160. Za svoju prácu na hodinách si dnes prevezmete odmenu- vysvedčenie. Nie všetci môžete a dokážete mať jednotky, ale netrápte sa tým, dôležité je, aby ste sa chceli vzdelávať a napredovať. Verím, že každý z vás sa tento rok posunul o krok ďalej, získal nové vedomosti a zručnosti.

            Vám, milí rodičia ďakujem za Vašu dôveru, spoluprácu, pomoc pri výchove a vzdelávaní Vašich detí. Záleží veľmi na tom ako sú nastavení rodičia na školu, deti vnímajú aj Váš pohľad na školu a podľa toho k nej aj pristupujú. Som rada, že väčšina z Vás vníma poslanie školy ako dôležitú súčasť životov detí a podporuje naše poslanie a ciele.

            Dnes sa lúčime s našimi 17 deviatakmi, dvoma ôsmačkami a dvoma piatačkami, ktorí svoju púť na našej škole skončili. Želáme im veľa úspechov v štúdiu na stredných školách, veríme, že budú na nás s láskou spomínať a budú hrdí a radi, že chodili k nám do školy.

            Čaká nás leto, prázdniny, dovolenky, cestovanie. Prajem Vám všetkým veľa oddychu, pohody, radosti. Oddýchnite si a v zdraví sa vráťte v septembri, aby sme opätovne začali spolu nový školský rok.

          • Rozlúčka žiakov 9. ročníka

          •        V stredu 26.6.2024 nadišiel čas, kedy sa lúčili naši najstarší žiaci, deviataci. Dopoludnia sa vybrali po triedach s tablom a rozlúčili sa s mladšími spolužiakmi, ktorých obdarovali cukríkmi a balónikmi. Navzájom si zaželali veľa šťastia a úspechov, podelili sa o tipy, ako úspešne zvládať život v škole a dopracovať sa ku zdarnému koncu školskej dochádzky na ZŠ. Na obed sa presunuli na lodenicu, kde sa v chate Alpinka konala slávnostná rozlúčka deviatakov s učiteľmi. V príjemnej atmosfére sa na úvod prihovorila Eliška Markusková, ktorá v mene deviatakov poďakovala pani riaditeľke a učiteľom za všetko, čo pre žiakov a školu robia. Potom sa slova ujala pani riaditeľka a triedna učiteľka. Spomínalo sa na to dobré a veselé, čo počas deviatich rokov na škole spolu prežili.

            Milí deviataci! Ďakujeme za krásny čas s Vami. Prajeme vám, aby ste v živote išli sa svojimi snami, dokázali zvládať prekážky a úspešne zvládali štúdium na stredných školách. Všetci Vám želáme, aby z Vás vyrástli dobrí, šikovní a statoční ľudia. Nezabudnite, že ste jedineční, úžasní a máte v sebe ukrytý veľký potenciál.  

                

            Mgr. K. Tóthová, triedna učiteľka

          • Pozvánka

          • Vážení zamestnanci, rodičia, milí žiaci!

            Pozývame Vás na Slávnostné ukončenie školského roka 2023/2024, ktoré sa uskutoční dňa 28.6. 2024 o 8.00 hod pred budovou školy. 

            Tešíme sa na Vás!

          • Výsledky Testovania_9 v okrese Galanta

          • V okrese Galanta sa testovalo 32 škôl z MAT a 22 škôl zo SJL.

            Na základe zverejnených celoslovenských výsledkov Testovania 9, ktoré sa nachádzajú na stránkach NIVAM - https://dataportal.nucem.sk/Dataportal-web/web/vysledky/2024/testovanie/index.xhtml

            môžeme konštatovať, že sme zo SJL a MAT najlepšia ZŠ v okrese Galanta v tomto školskom roku.

            Mgr. Čižmárová

          • Koncoročný výlet žiakov 9.triedy

          • Deviataci si tieto dni vychutnávajú posledné spoločné chvíle. Dobrou príležitosťou na to je výlet. A tak sme sa v utorok 25.6.2024  vybrali na výlet do Bratislavy. Cieľ bol jasný -Cyberjump trampolínový svet v Bratislave v Lamači. Vlaky nás bezpečne doviezli do Bratislavy. Vystúpili sme na príjemnom mieste na Železnej studienke. Vychutnali sme si prechádzku lesom a po chvíľke sme boli na mieste. Všetci si potom naplno užili tento adrenalínový trampolínový park. Vyhladnutí sme doplnili energiu v McDonald´s, trochu sme sa pomotali v nákupnom centre a unavení sme sa vybrali na cestu domov. Docestovali sme bez problémov a odnášame si veľa nezabudnuteľných zážitkov a spomienok na tento super výlet.

            Mgr. K. Tóthová 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje